ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ


Με αφορμή την ανάρτηση ενός συνδημότη μας, στο FB, που αφορούσε ξεχασμένα μπάζα και άχρηστα υλικά σε παρακείμενο χώρο στο νέο νηπιαγωγείο στην Ζαίμη...

Η ανάρτηση έγινε 11 Σεπτεμβρίου, στην οποία ο συνδημότης αναρωτιόνταν πότε πρόκειται να καθαρίσουν τον χώρο από τα άχρηστα αντικείμενα, τα οποία είχαν στοιβαχθεί από τις αρχές του καλοκαιριού.

Τα γραφεία της υπηρεσίας περιβάλλοντος και καθαριότητας δεν απέχουν περισσότερα από 20 μέτρα από το σημείο, παρόλα αυτά, όπως αποδείχθηκε, ήταν αναγκαία η δημοσιοποίηση της κατάστασης προκειμένου να κινητοποιηθεί η αρμόδια υπηρεσία και τελικά να καθαρίσει τον χώρο. Στις 19 Σεπτεμβρίου στην ίδια ανάρτηση στο FB ο συνδημότης αναρτά την παρακάτω φωτογραφία που φαίνεται ότι απομακρύνθηκαν τα μπάζα και τα άχρηστα υλικά.

Ο λόγος που αναφέρομαι στο περιστατικό έχει να κάνει με την εντύπωση που τελικώς άφησε στον συνδημότη μας η "άμεση" αντίδραση των υπηρεσιών του δήμου μετά την δημοσιοποίηση, σε σημείο να επιβραβεύσει με ΜΠΡΑΒΟ την υπηρεσία για τα γρήγορα αντανακλαστικά της!!!!

Όπως έγραψα και παραπάνω η υπηρεσία έχει γραφεία στα 20 μέτρα από το σημείο και τα μπάζα ήταν για αρκετές εβδομάδες στον χώρο. Να υποθέσω ότι η υπηρεσία δουλεύει μόνο μέσω FB?
βγαίνει εκτός γραφείων μόνο όταν πρόκειται να επιλύσει ζητήματα για τα οποία ενημερώνεται από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης?

και πότε τα βλέπουν αυτά?

εν ώρα υπηρεσίας λογικά δε προβλέπεται να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και πόσο μάλλον σε social media, αν και η αλήθεια είναι ότι από τότε που ανέλαβε ο Μπάμπαλος αυτές οι υπηρεσίες δουλεύουν με απίστευτο ζήλο, σε σημείο που υπάλληλοι ζητάνε συγνώμη εκ μέρους της διοίκησης για καθυστερήσεις που αφορούν εκπλήρωση αιτημάτων, μέχρι πριν το καλοκαίρι είχαμε υπάλληλο του δήμου να έχει αναλάβει από μόνος του ρόλο εκπρόσωπου της διοίκησης!!!!

Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις από το μακρινό παρελθόν δε κάνουν εντύπωση αυτά τα πρωτόγνωρα περιστατικά, εξάλλου πριν από χρόνια, υπάλληλοι του δήμου διέδιδαν ευθαρσώς ότι δουλεύουν μόνο όταν τους πει ο αντιδήμαρχος και όχι ο δήμαρχος...

Βέβαια όλα αυτά περασμένα ξεχασμένα, και δυστυχώς αυτοί οι τύποι δεν έχουν τα έντερα να βγουν και να πουν σήμερα... ότι όντως τα έλεγαν έτσι ωμά όπως το περιγράφω κάποτε...

Ήμουν παρόν σε πιο πρόσφατο περιστατικό πριν από 6-7 χρόνια όταν ο τότε δήμαρχος μιλούσε στο τηλέφωνο με υπάλληλο του δήμου, και του ζητούσε να βάλει πλάτη με το να κάνει ουσιαστικά την δουλειά του... ο ίδιος υπάλληλος με την αλλαγή της διοίκησης έτρεχε και τρέχει μόνος του πριν του το ζητήσει ο δήμαρχος, γιατί τον αγαπάει τον δήμαρχο και τον στηρίζει ανοικτά, παρότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει στον κώδικα δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.

Να θυμίσω ότι αν κάποιος δημοτικός υπάλληλος θέλει να θέσει υποψηφιότητα με παράταξη του δήμου, θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει την με την μετακίνηση του σε άλλον δήμο.

Αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε σε επόμενες αναρτήσεις...