ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL


Σκανάροντας τα βιογραφικά των υποψηφίων και κάποιων από αυτούς σε θέσεις ευθύνης πλέον, έκανα κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις.

Οι διαπιστώσεις εκτός των άλλων έχουν να κάνουν και με την ευστροφία των υποψηφίων, οι οποίοι προφανώς δεν είναι στα καλύτερα επίπεδα καθώς από 5 γραμμές που είναι το βιογραφικό τους σημείωμα πετυχαίνουν να καρφώνονται στο ότι υπολείπονται ειδίκευσης - σπουδών, προυπηρεσίας - καριέρας κτλ. 

Θέτω τα παρακάτω στιγμιότυπα από βιογραφικά ως ενδεικτικά...
"Γέννημα-θρέμμα Ηρακλειώτισσα.
Επαγγελματικά υπηρέτησε την εταιρική τραπεζική της Εμπορικής και κατόπιν την Crédit Agricole όπου παρέμεινε επί σειρά ετών διανύοντας με επιτυχία στον απαιτητικό χώρο της οικονομίας.
... μπλα μπλα μπλα
Αρθρογραφία για θέματα ισότητας με πρωτεύον στόχο την πολιτική ισότητα των Φύλων για την εδραίωση ελευθερίας και δημοκρατίας.

Έχει μία κόρη, την Ο. με σπουδές στο ΔΕΣ Πάντειου"
...

"Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου.
Εργάζομαι στη ΔΕΗ Α.Ε. στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα τελευταία 28 χρόνια.
Από τα βασικά αντικείμενα μου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης μεταξύ άλλων, είναι η Συμβουλευτική Εφήβων (Επαγγελματικός Προσανατολισμός) για τα παιδιά των υπαλλήλων της ΔΕΗ Α.Ε.
Έλαβα εξειδικευμένη εκπαίδευση και ασχολούμαι και με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Εφήβων.
μπλα μπλα μπλα...
Μητέρα ενός γιου 23 ετών φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πληροφορική)..."
...

Στα 2 παραπάνω παραδείγματα δεν υπάρχει αναφορά στις σπουδές του υποψηφίου, αλλά ο υποψήφιος θεωρεί περισσότερο σημαντικό να αναφέρει τις σπουδές των παιδιών του!

Σε άλλες περιπτώσεις δεν αναφέρονται οι επωνυμίες των φοβερών εταιριών του κλάδου, στις οποίες έχουν εργαστεί κάποιοι υποψήφιοι!

Μία πολύ σοβαρή διαπίστωση είναι ότι κάποιοι υποψήφιοι που αναφέρουν σπουδές - κατάρτιση, δεν αναφέρουν καριέρα, με απλά λόγια φαίνεται σα να μην έχουν εργαστεί ποτέ! ή δεν αναφέρουν ποια ήταν η επαγγελματική τους δράση πριν ασχοληθούν με τον δήμο!

Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, να είσαι πτυχιούχος άεργος ή να φουσκώνεις το βιογραφικό σου με αρλούμπες για να πείσεις ότι είσαι κάποιος! 

Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος πήγαινε σε μία επιχείρηση με τέτοιο βιογραφικό θα γίνονταν μιμίδιο 


Με την ευκαιρία να αναφέρω και μία άλλη περίπτωση, υποψηφίου, ο οποίος στο παρελθόν εργάζονταν στην υπηρεσία καθαριότητας (αυτό δεν αναφέρεται στο βιογραφικό του), ξαφνικά βρέθηκε στο ΚΑΤ ως τραυματιοφορέας (απ' όσο γνωρίζω, αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε) αλλά δεν αναφέρεται να έχει κάνει κάποιες σχετικές σπουδές όπως π.χ. νοσηλευτής, ακτινολόγος κτλ... 

Υποτίθεται ένα βιογραφικό περιγράφει συνοπτικά την εκπαίδευση - μετεκπαίδευση, επιπλέον δεξιότητες, την επαγγελματική πορεία, τα ενδιαφέροντα, την οικογενειακή κατάσταση, προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον στο πρόσωπο ή την εταιρία που απευθύνεται.
Αυτό δεν ισχύει με τα βιογραφικά των περισσοτέρων υποψηφίων.

Εκτός των άλλων λόγω ασαφειών που προκύπτουν, όπως αναφέρει η συμπάθεια μου "Υπηρετώ σε Δημόσιο Σχολείο ως Τεχνολογος Εκπαιδευτικός από το 1991" δεν αναφέρει σε ποια σχολεία, δεν αναφέρει τις δικές της σπουδές που την έκαναν εκπαιδευτικό, σίγουρα αυτά τα σημεία χρήζουν περαιτέρω έρευνας με σκοπό να διαπιστώσουμε την εγκυρότητα της πληροφορίας.

Φανταστείτε κάποιος στο βιογραφικό του να αναφέρει ένα ψευδές στοιχείο προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις... εκείνος το γνωρίζει εκ των προτέρων και βασίζεται στο ότι "ποιος θα μπει στην διαδικασία να το ψάξει...", και σπάει ο διάολος το ποδάρι του και διαπιστώνεται μετά από μερικά χρόνια ότι το βιογραφικό ήταν μούφα.

Αυτό ακριβώς πρόκειται να κάνω τις επόμενες εβδομάδες, να διασταυρώσω τις πληροφορίες που ανέφεραν στα βιογραφικά τους οι υποψήφιοι της παράταξης του Μπάμπαλου, σχετικά με σπουδές αλλά και επαγγελματική δραστηριότητα, γιατί ήδη για κάποιους αλλιώς ήξερα ότι είχαν τα πράγματα... 

θα μπορούσε σε βιογραφικού υποψηφίας να εμφανίζονταν η δισκογραφία του Καζαντζίδη...