ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ Ν. ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ


“Τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμιο δια χειρός Ν. Μπάμπαλου...”
Ακατάλληλος να προασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος.
Η ανάγκη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών αποτελεί μοναδικό οδηγό για όλες τις αποφάσεις ακόμη κι αν αυτές εγείρουν νομικά ζητήματα!!!
Να θυμίσουμε λοιπόν ότι το 2017, μέσα σε μία νύχτα και χωρίς καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, κοινόχρηστος χώρος στον οποίο ξηλώθηκε κάθε ίχνος πρασίνου και τοποθετήθηκε stage για τραπεζοκαθίσματα “παραδόθηκε” σε παρακείμενη επιχείρηση εστίασης (βλ φώτο 1&2).
Στη συνέχεια στην περίοδο της καραντίνας η Δημοτική Αρχή επέτρεψε την τοποθέτηση συστήματος σκίασης (ομπρέλες) μεγαλύτερη σε εμβαδόν από αυτή που επιτρεπόταν βάση των τετραγωνικών που έχουν παραχωρηθεί στο κατάστημα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, καλύπτοντας ουσιαστικά περίπου 1 μέτρο από το πεζοδρόμιο (βλ. φώτο 3).
Χθες λοιπόν με διαδικασίες εξπρές η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε την κατά εξακολούθηση καταπάτηση δημοσίου χώρου τοποθετώντας μεταλλική σταθερή κατασκευή για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιο χώρο καταλαμβάνοντας μέρος πεζοδρομίου (βλ. φώτο 4).
Η Δημοτική Παράταξη μας διαχρονικά τάσσεται υπέρ κάθε απόφασης που ενισχύει τους επιχειρηματίες της πόλης, με μοναδικό κριτήριο τα μέτρα ανακούφισης να είναι ισόνομα για όλους, να προστατεύουν τον δημόσιο χώρο και κυρίως να μη δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.
Τελικά ο κ. Μπάμπαλος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημητρόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε τον καθορισμό των δημοτικών τελών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ήταν αρνητικοι στο να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις ανακούφισης των επιχειρήσεων γιατί είχαν στόχο να εξυπηρετήσουν μόνο τα δικά τους παιδιά!!!
Ας ελπίσουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία και η Τεχνική Υπηρεσία θα επιληφθούν του θέματος ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η καταπάτηση του πεζοδρομίου.
Επιπλέον να θυμίσουμε στην Δημοτική Ομάδα του κ. Μπαμπαλού και στους αρμόδιους αντιδημάρχους ότι η ευθύνη συγκάλυψης ισούται με ευθύνη συμμετοχής.





Γραφείο Τύπου

ΑΚΕΠ