ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΝΟΜΠΑΡΙΣΜΑΤΑ...

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημητρόπουλος σε μία ανάρτηση του επιχείρησε να διαφημίσει τα αντανακλαστικά της διοίκησης (από την αρχή της θητείας της) με τα οποία εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις που μεταφράστηκαν σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Δημοσίως με σχόλιο στην ανάρτηση του, του ζήτησα να μου αναφέρει κάποια παραδείγματα, δηλαδή έργα που είχαν αυτό το αποτέλεσμα.

Δε μου απάντησε…
Τα αντανακλαστικά του συγκεκριμένου αιρετού δεν λειτούργησαν, όπως όταν ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας και που φρόντιζε να βρίσκετε ο ίδιος στο σημείο εξυπηρέτησης αιτήματος κάποιου δημότη, με ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον για να αποκτήσει έναν ακόμα πελάτη – ψηφοφόρο.



Ποιος νομίζει ότι είναι ο Δημητρόπουλος που δε θα απαντάει στον κάθε δημότη?
και να φανταστείτε ότι ψιλό-γνωριζόμαστε… είχαμε βρεθεί να συνεργαζόμαστε κατά κάποιον τρόπο στον ναυτίλο, όταν ο Δημήτρης από υπάλληλος στην υπηρεσία περιβάλλοντος (αν θυμάμαι καλά) βρέθηκε μπαρίστας στο, δυστυχώς, αποτυχημένο στέκι νεολαίας.

Από κλητήρας, αντιδήμαρχος ο Δημήτρης και ίσως λογικό να με σνομπάρει, αποφεύγοντας να μου απαντήσει.

Βέβαια το ότι απόφυγε την απάντηση ήταν κάτι που το περίμενα, καθώς δεν μπορώ να σκεφτώ και πολλές επιλογές για περιβόητα έργα, γενικώς, που έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα μας, αντιθέτως καθημερινά καταλαβαίνω ότι η ζωή στην πόλη μας γίνεται πιο δυσάρεστη… αύξηση θορύβων, αύξηση της κίνησης οχημάτων ακόμα και μέσα από στενά της πόλης που οδηγούν σε κεντρικές αρτηρίες, εμπόδια στα πεζοδρόμια, πολλές φορές χρειάζεται να κατέβεις στον δρόμο για να συνεχίσεις την πεζοπορία, αν είσαι τυχερός και δεν είναι κάποιο παρκαρισμένο αυτοκίνητο…

Η πλατεία και γενικά όπου υπάρχει μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος περιορίζονται οι χώροι, οι διάδρομοι πρόσβασης των διερχομένων, αφού έχουμε και τις ζαρντινιέρες που καταλαμβάνουν επιπλέον χώρους εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα, έχουμε τα μηχανάκια ντελίβερι που παρκάρουν δίπλα στις ζαρντινιέρες και πάει λέγοντας.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο αυτού που ήθελε να καταδείξει ο Δημήτρης, είναι ο συνολική αξία αυτών των χρηματοδοτήσεων από την αρχή της θητείας του Μπάμπαλου (2014).
Φυσικά δεν θα μας το αποκαλύψει κανείς, ακόμα και ο Μπαρμπούνης ο οποίος υπήρξε «υπουργός» οικονομικών του δήμου και έχει αυτομολήσει από την παράταξη του Μπάμπαλου φανερά, αφού κρυφά εμφανίζεται ως μάρτυρας της διοίκησης σε αγωγές που αφορούν υπόθεση πρώην εργαζομένου του δήμου… το αναφέρω αυτό ενδεικτικά γιατί κάπου είδα ότι ο Μπαρμπούνης, ο οποίος είναι και πατριώτης μου από ότι έμαθα (Αγ. Γεώργιος Τυμφρηστού) και γνωριζόμασταν όχι καλά από πιτσιρίκια, ανέβασε μία δημοσίευση του υπέρ των εργαζομένων του δήμου…

Πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ο δήμος μας επί Μπάμπαλου αυτά τα 7 χρόνια? Μόνο έτσι θα κάνουμε σωστό λογαριασμό, τότε μόνο θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε από αυτά τα χρήματα και σύμφωνα με την καθημερινότητα μας αν αξιοποιήθηκαν σωστά.

Τι να το κάνουμε το πρώτο πάρκο σκύλων, δεν ξέρω και πόσο κόστισε… όταν υπάρχουν κλειδωμένοι δημοτικοί χώροι, όπως η πρώην παιδική χαρά στην Ανατολής, ένα στρέμμα πάρκο το οποίο παραμένει κλειδωμένο από την αρχή της θητείας του Μπάμπαλου.
Τι να κάνεις τις χρηματοδοτήσεις αν σε όλο το Ηράκλειο δεν υπάρχει μία βρύση να πιείς νερό…

100 μέτρα που να μπορείς να περπατήσεις σε πεζοδρόμιο, 200 μέτρα που μπορείς να περπατήσεις σε δρόμο χωρίς να χρειαστεί να μεριάσεις για να περάσουν τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια.

Τι να το κάνεις όταν στα πάρκα που είναι διαθέσιμα στην πόλη μας, τα παγκάκια είναι λίγα…
ΟΥΤΕ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…

και πόσα ακόμα, απλά, καθημερινά, αυτονόητα που δεν έχουμε διαθέσιμα, ενώ εξασφαλίζει η διοίκηση του δήμου εκατομμύρια από τα «πακέτα ντελόρ»

Πριν λοιπόν ο καθένας προσπαθήσει να παρουσιάσει μία εικόνα από την οποία ο μοναδικός σκοπός είναι να καρπωθεί μέρος της, βλέπετε σε 2 χρόνια θα έχουμε δημοτικές εκλογές, ας φροντίζει να παρουσιάζει ολοκληρωμένη την εικόνα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όλο το πακέτο, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να κρίνουμε σύμφωνα με τα δεδομένα και όχι σύμφωνα με την προσωπική εντύπωση των διαχειριστών.