Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ


Στο δημοτικό συμβούλιο της 21.04.2021 ο Μπάμπαλος, αποφεύγοντας επί της ουσίας να δώσει απαντήσεις  στις ερωτήσεις που αφορούσαν το περιστατικό, κατά το οποίο οχήματα του δήμου εφοδιάζονταν καύσιμα με ανορθόδοξο τρόπο και σίγουρα ύποπτο, από πρατήριο καυσίμων όμορου δήμου, άφησε να εννοηθεί ότι την ευθύνη του περαστικού έχουν οι εργαζόμενοι.

Βέβαια αυτό δε λέει τίποτα από μόνο του, διότι από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε ο Μπάμπαλος να ζητήσει εξηγήσεις με Ε.Δ.Ε. για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους προκειμένου και ο ίδιος να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβει και ποιος πήρε την πρωτοβουλία, με την οποία εκτέθηκε η διοίκηση.

Η αδράνεια τόσο της απάντησης στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, όσο και στην άμεση διενέργεια Ε.Δ.Ε. αποκαλύπτει την ενοχή του ίδιου του Μπάμπαλου, ο οποίος από το ξεκίνημα της θητείας του στον δήμο, έχει κάνει την διοίκηση αυστηρά προσωποκεντρική με μαριονέτες δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες. Οτιδήποτε ελέγχεται και περνά από την έγκριση του, και εκείνος είναι που αποφασίζει στο τέλος.

Άρα είναι τουλάχιστο αφελές για όσους έχουν μία ιδέα για την άσκηση της διοίκησης από τον Μπάμπαλο να θεωρήσουν έστω πιθανό το ότι δεν ήξερε δεν γνώριζε…

Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα, διότι ούτε παραστατική υπάρχουν, ούτε σύμβαση με το πρατηριούχο, ο οποίος και αυτός θα μπει σε περιπέτειες καθώς ο τρόπος με τον οποίο καταγράφηκε (όχι μόνο σε φωτογραφίες) η τροφοδοσία σε οχήματα του δήμου δημιουργεί υποψίες για λαθραία διάθεση καυσίμων.

Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση και σύμφωνα με το υλικό που έχει καταγράψει το γεγονός, αυτός που έστειλε τα οχήματα στο συγκεκριμένο πρατήριο και το οποίο τροφοδοτούσε από την «πίσω πόρτα» τα οχήματα του δήμου, γνώριζε ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Επειδή τα σωματεία του δήμου, έβγαλαν κάποιες ανακοινώσεις για το περιστατικό, δεν ξέρω αν ήταν σε συνεννόηση με τον Μπάμπαλο, και το γράφω αυτό γιατί προσωπικά δε μου είπαν τίποτα, και ήταν απλά μία τυπική αντίδραση για να φανεί ότι διαφοροποιούνται από την διοίκηση και προστατεύουν τα μέλη τους.

Σίγουρα αυτό που λέω δε θα αρέσει σε αρκετούς, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο γεγονός δεν καταγραφόταν και δε έπαιρνε τις διαστάσεις που πήρε, θα έβγαζαν ανακοινώσεις τα σωματεία ή θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρατυπία, ρισκάροντας μεν οι εργαζόμενοι αλλά συμμετέχοντας για να μη στεναχωρήσουν τον δήμαρχο.

Και εδώ είναι που τα πράγματα ζορίζουν, καθώς ο Μπάμπαλος αποκλείεται να πάρει επάνω του την υπόθεση αφού διατρέχει να βρεθεί αντιμέτωπος με καταλογισμούς που δε θέλει, οι εργαζόμενοι έτσι και αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με ευθύνες και ας λένε ότι δεν παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις.

Δεν γνώριζαν δηλαδή οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι του δήμου, ότι η διαδικασία ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ?

Τελικά συμμετείχαν σε αυτή, και πιθανότατα δεν ήταν η πρώτη φορά.

Αν θέλουν να διαφοροποιηθούν από την διοίκηση να το κάνουν με ονόματα και όχι ο διευθυντής, ή ο τμηματάρχης… αυτοί για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα?

Δεν γνωρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ποιος έδωσε την εντολή για να πάνε στο συγκεκριμένο πρατήριο, εξάλλου δε φαντάζομαι ότι θα συνοδεύονταν η εντολή από κάποιο υπηρεσιακό έγγραφο, καθότι η εντολή ήταν παράτυπη, συνεπώς ή όλη συνεννόηση έγινε στο μιλητό, με τους οδηγούς των οχημάτων…

Η ευκαιρία για τον σύλλογο εργαζομένων ΗΡΑΚΛΗΣ θα είναι την Τρίτη 27 Απριλίου, στις 11:30 που θα περιμένουν στο αμαξοστάσιο του δήμου τον Μπάμπαλο για να συζητήσουν το θέμα και δοθούν εξηγήσεις, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του συλλόγου.

Αν και η αλήθεια είναι, ότι δε χρειάζονται εξηγήσεις, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, και οι δύο πλευρές είναι υπεύθυνες όπως ανέφερα παραπάνω, και απλά αυτό που μένει είναι η κάθε πλευρά να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης, απέναντι στο νόμο και κυρίως απέναντι στους δημότες Ηρακλείου.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων "ΟΤΑ Ηρακλής"...

Όσο για την τοποθέτηση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο θεωρούμε την έκφραση ατυχή και ζητάμε από τον δήμαρχο να αποκαταστήσει άμεσα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το συγκεκριμένο συμβάν και να μην δίνει τόπο για μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, σε άλλες κατευθύνσεις. 

Ήδη στις πρόσφατες συζητήσεις που είχαμε ως σωματείο θέσαμε ξεκάθαρα το θέμα των ΜΑΠ το οποίο με θέρμη υποστηρίχτηκε και ως προς την αποζημίωση τους ,όσο και προς την άμεση αγορά για την φετινή χρονιά. Αναμένουμε φυσικά να γίνει πράξη κι όχι να κολλάει πάλι σε καθυστερήσεις εις βάρος των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά για την καλή και καθαρή εικόνα της πόλης.

Γι αυτό λοιπόν καλούνται όλοι οι οδηγοί την Τρίτη 27 Απριλίου στις 11.30 στο αμαξοστάσιο του δήμου και περιμένουμε και τον δήμαρχο να είναι εκεί ώστε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις που έφεραν αυτή την κατάσταση.
Ο πρόεδρος Θεόδ. Σπυρόπουλος
Ο γραμματέας Σπύρος Πητακης  

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της 21/4/2021, συζητήθηκε καταγγελία της αντιπολίτευσης ότι απορριμματοφόρο του Δήμου προμηθεύτηκε πετρέλαιο από πρατήριο με παράτυπες διαδικασίες και εκτός σύμβασης. Με έκπληξη ακούσαμε την τοποθέτηση του Δημάρχου κατά την οποία δήλωσε ότι θα το διερευνήσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά σε κάθε περίπτωση υπεύθυνοι είναι μόνο οι εργαζόμενοι, και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να είναι σε γνώση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, ή του Δήμαρχου.

Τον καλούμε ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ  την τοποθέτησή του αυτή που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που παραμένουν στην πρώτη γραμμή και δίνουν την μάχη για να διατηρήσουν την πόλη καθαρή και τους δημότες  ασφαλείς μακριά από καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Είναι σαφές ότι κανένας εργαζόμενος δεν ενεργεί μόνος του χωρίς να έχει εντολή από την πολιτική ηγεσία, η οποία και έχει την ευθύνη για τις συνεννοήσεις με τους προμηθευτές.

Την ώρα που παίζονται πολλά παιχνίδια με την διαχείριση των σκουπιδιών, με το ξεπούλημα των υπηρεσιών στους ιδιώτες, αλλά και με τις αναπτυξιακές στους Δήμους, με αποτέλεσμα την σπατάλη του δημόσιου χρήματος, ας μην προσπαθεί ο Δήμαρχος να αποπροσανατολίσει την κουβέντα και να αποποιηθεί ευθύνες σπιλώνοντας υπολήψεις.

TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ