ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ



Με αφορμή το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, και κάποιες αναφορές του ίδιου του Μπάμπαλου σχετικά με τα οικονομικά του δήμου, αλλά και συγκρίσεις με τις προηγούμενες διοικήσεις, με έβαλαν σε σκέψεις.

Ο Μπάμπαλος 2 χρόνια από την ανάληψη της δημαρχίας έκανε έναν απολογισμό στο πολιτιστικό πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Εκεί λοιπόν ανέφερε τα εξής…

Όπως απέδειξε και η παρουσίαση του ισολογισμού για το 2015, ο Δήμος έχει μπει πλέον σε τροχιά οικονομικού νοικοκυρέματος που του επιτρέπει, όχι μόνο να μην συναντά προβλήματα στις συνδιαλλαγές του, αλλά να σχεδιάζει ρεαλιστικά επενδύσεις σε έργα και παρεμβάσεις στην πόλη.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία έπαιξε η τόνωση των εσόδων του δημοτικού ταμείου και η διεκδίκηση ξεχασμένων πόρων. Ένα εκατ. ευρώ μπήκε στα ταμεία του Δήμου μετά από την επιτυχημένη διεκδίκηση ανταποδοτικών τελών από την ΣΤΑΣΥ και τον ΟΣΕ για την διέλευση των δικτύων τους από περιοχές της πόλης ενώ, πλέον, διεκδικούνται πόροι από την Αττική Οδό.

Σύμφωνα με την προηγούμενη διοίκηση η οποία είχε παραλάβει χρέος από την διοίκηση Γεωργόπουλου, που και αυτός είχε παραλάβει χρέος από την διοίκηση Μαστοράκου, και μάλιστα ο μεν Γεωργόπουλος έβγαλε εκείνο το αείμνηστο φυλλάδιο με την κρεμάλα… ο δε Βλασσόπουλος είπε ότι το μείωσε σε 15 εκατομμύρια ευρώ… εκτός των άλλων είχε ήδη μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους μέχρι και 60%



Φανταστείτε ότι ο δήμος Αχαρνών κήρυξε πτώχευση το 2016 για χρέη 10 εκατομμυρίων, από δάνεια που ενώ τα πληρώνονταν δεν μειώνονταν το χρέος, και ο δήμος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις βασικές λειτουργικές ανάγκες.

Ο Μπάμπαλος ποτέ δεν αναφέρθηκε στο χρέος, σα να μην υπήρχε, και άμεσα, μέσα σε 2 χρόνια ενώ δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη, αντιθέτως όπως λέει ο ίδιος τα μειώνει, εξασφάλισε όπως είπε 1 εκατομμύριο από τα ανταποδοτικά τέλη της ΣΤΑΣΥ, έκανε το οικονομικό θαύμα στον δήμο μας!!!!

Στο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι η διοίκηση του δεν πήρε ούτε ένα ευρώ δάνειο!!!

Και βέβαια είναι πολύ παράξενο ακόμη και αν οι προηγούμενες διοικήσεις, έκαναν κακή διαχείριση, που δημιούργησαν χρέη και προβλήματα για τον δήμο, μια καινούργια διοίκηση μέσα σε δύο χρόνια να καταφέρει να αλλάξει τόσο άμεσα και με όλα τα βάρη του παρελθόντος (εκτός και αν ήταν παραμύθι) τα οικονομικά του δήμου…

Δε σας κρύβω ότι από τότε αλλά και τα επόμενα χρόνια, που περιγράφονταν αυτό το οικονομικό θαύμα και σε συνεντεύξεις του Μπάμπαλου, σκεφτόμουν για πλάκα, μήπως έχει βρει κάποιον χρηματοδότη, διότι οι πόροι του δήμου είναι συγκεκριμένοι καθώς και τα έξοδα ίσως και τα χρέη…
Έχει γούστο να μας πει ότι σε αυτό το διάστημα κατάφερε να μηδενίσει και το χρέος του δήμου από τα δάνεια που σέρνονται δεκαετίες…

Με τέτοιες επιδόσεις ο δήμαρχος μας, θα ήταν περιζήτητος ως μάνατζερ μεγάλων εταιριών, αφού πραγματικά έχουμε να κάνουμε με ένα ξεκάθαρο οικονομικό θαύμα.

Και ερχόμαστε στο σήμερα…

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το κτήμα ΦΙΞ, μετά από 2μιση ώρες συνεδρίασης έσκασε σαν χειροβομβίδα από τον Μπαρμπούνη, μια μελέτη την οποία χρηματοδότησε ο δήμος μας για το κτήμα ΦΙΞ.

Η μελέτη περίπου 280 σελίδων κόστισε στον δήμο 21.898 ευρώ, δεν την είχαν λάβει στα χέρια της οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως κατάλαβα από την έκπληξη τους, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μπάμπαλου είχαν γνώση αυτή την μελέτη…


Θα μου πείτε και τι να την κάνουν την γνώση, έτσι και αλλιώς ότι τους πει ο Μπάμπαλος θα κάνουν, εδώ για να καταλάβετε, για ένα ζήτημα που αφορά 30 χρόνια φαγούρας, το κτήμα ΦΙΞ, και σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι του Μπάμπαλου, διάβαζαν από το χαρτί αυτά που έλεγαν… ποιος ξέρει… μπορεί να τους τα είχε γράψει κάποιος άλλος.

Ας έρθουμε λοιπόν στην μελέτη…


Θα δανειστώ σημεία από την ανάρτηση του Γιάννη Φίλανδρου…

το πρώτο βήμα για την ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (φώτο 1), με το άνοιγμα κωδικού και την καταβολή κεφαλαίου για την σύσταση αυτού, όπως της υπεδείκνυε το Master Plan της εταιρείας συμβούλου για την οικονομική αξιοποίηση του Κτήματος Φιξ (φώτο 2), παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις της περί δήθεν ανυπαρξίας σκέψεων για επιχειρηματικές δράσεις εντός αυτού.

Αναπτυξιακός Οργανισμός σημαίνει ίδρυση μίας Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία θα κάνει προγραμματικές συμβάσεις με τον  Δήμο και θα αναλαμβάνει ως μεσάζοντας δουλειές που αφορούν τους τομείς των Τεχνικών Έργων, του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Πολιτισμού, χωρίς διαφάνεια, χωρίς κοινωνικό έλεγχο και με απολύτως ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Πρακτικά Αναπτυξιακός Οργανισμός σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, σημαίνει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ…


Ο Μπάμπαλος προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιεχόμενο της μελέτης, λέγοντας ότι αυτά που αναφέρει σαν προτάσεις δεν είναι δεσμευτικά κτλ…

Οπότε για πιο λόγο έγινε η μελέτη και κόστισε μάλιστα 21.898 ευρώ?
Δηλαδή είπε ο Μπάμπαλος κάντε μας μία μελέτη, σας δίνουμε τα 22 χιλιάρικά, εισηγηθείτε ότι θέλετε και αν δε μας αρέσουν χαλάλι τα 22 χιλιάρικα??

Νομίζω ότι καταλαβαίνετε το παράλογο της κατάστασης, όταν παραγγέλνεις μία μελέτη, την παραγγέλνεις για κάποιον λόγο, ο δήμαρχος παρέλειψε να αναφέρει, όταν ζήτησε την μελέτη, τι είχε στο μυαλό του και τι ακριβώς ενδιαφέρονταν να μάθει…

Εντωμεταξύ η εταιρία που έκανε την μελέτη ονομάζεται  KEVIS CONSULTING για την οποία υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες στο διαδίκτυο, η εταιρία έχει 5 υπαλλήλους (αυτές τις πληροφορίες τις βρήκα σε σελίδα του εξωτερικού) εδρεύει στην οδό Αριστόνικου 1-3 στο Μετς.
Υπεύθυνοι της εταιρίας εμφανίζονται οι Antigoni Efthymios Gkanti και Konstantinos George Katsigiannis, η εταιρία δεν έχει ούτε ιστοσελίδα, ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο εκτός από την μοναδική ιστοσελίδα, αλλοδαπής προελεύσεως, που αναφέρεται σε εταιρίες
consulting παγκοσμίως. Επίσης κάνοντας αναζήτηση με τα ονόματα των υπευθύνων ή την ταχυδρομική διεύθυνση δεν εμφανίστηκε κανένα σχετικό αποτέλεσμα στις μηχανές αναζήτησης!

Αυτή είναι η είσοδος στην οδό Αριστόνικου 1-3 που εδρεύει η εταιρία KEVIS CONSULTING, η φωτογραφία είναι του 2019

Εδώ προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, όπως που και πως βρήκε ο Μπάμπαλος την συγκεκριμένη εταιρία ενώ υπάρχουν εκατοντάδες και ενώ για την συγκεκριμένη δεν υπάρχει καμία πληροφορία, τι ακριβώς παράγγειλε από την μελέτη, γιατί αυτή την μελέτη την κρατούσε μυστική και δεν την διέθεσε στους δημοτικούς συμβούλους?

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την μυστικότητα?

Όπως καταλαβαίνετε κάτι δε πάει καλά με τα νέα δεδομένα που αποκαλύπτονται και αφορούν την απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ, και πιθανότατα ο Μπάμπαλος να μην έχει ενημερώσει ούτε τους συνεργάτες του για την μυστική ατζέντα, αλλά έτσι και αλλιώς τους συνεργάτες του, η καρέκλα τους ενδιαφέρει…

Αν υπάρχει μυστική ατζέντα, που υπάρχει… Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που έδωσαν λευκή επιταγή στον Μπάμπαλο, διατρέχουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν υποψίες για συμμετοχή τους σε μυστικές διαβουλεύσεις, εκτός και αν εξαπατήθηκαν.

Αυτό θα φανεί στις επόμενες μέρες, με το αν θα διαφοροποιηθούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρίας με τον δήμο μας, η ίδια εταιρία είχε αναλάβει μία άλλη περίεργη μελέτη "Σχέδιο Δράσης σε ζητήματα ασφαλείας στην προσπελασιμότητα των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής" η οποία κόστισε στον δήμο 23.436,00 ευρώ

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, δικαιώνονται όσοι είχαν επιφυλάξεις για το όλο εγχείρημα, που οι επιφυλάξεις κατά την γνώμη μου ήταν εύλογες, πόσο μάλλον όταν η διοίκηση δεν εμφάνιζε ένα αναλυτικό πλάνο για την αγορά του κτήματος ΦΙΞ με ιδίους πόρους, που θα εξασφάλιζε μέσω δανείου το οποίο για x χρόνια θα δέσμευε ποσό (πόσο?) από τα ανταποδοτικά τέλη, που είναι βασικός οικονομικός πόρος για τις υπηρεσίες του δήμου.

Οι μέρες που ζούμε δεν είναι προβλέψιμες, ακόμα και αν υπάρχει πλάνο που θα εξασφαλίζει με τα σημερινά δεδομένα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα οικονομικά του δήμου και τις υπηρεσίες του, μεθαύριο μπορεί η οποιαδήποτε κατοχική κυβέρνηση με έναν ακόμα αντισυνταγματικό νόμο να δεσμεύσει τα ακίνητα του δήμου και να τα προσαρτήσει στο ΤΑΙΠΕΔ, μη ξεχνάμε τι έγινε με τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος.  

Κάτι ακόμη και τελευταίο σχετικά με το κτήμα ΦΙΞ… στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η πλειοψηφία αποφάσισε την αναγκαστική προσκύρωση του κτήματος, το οποίο σημαίνει ότι κανείς δε γνωρίζει την τελική τιμή απαλλοτρίωσης, αφού αυτή θα αποφασιστεί από το δικαστήριο.

Αρχικά δηλαδή ο Μπάμπαλος μίλησε για 5 εκατομμύρια, και ζητούσε λευκή επιταγή για να ξεκινήσει διαδικασίες δανεισμού, προφανώς είχε προσυμφωνήσει το ποσό με τους κληρονόμους, για μία έκταση που δεν έχει καμία αξία για τους ίδιους αλλά και οποιοδήποτε αγοραστή ιδιώτη, από την στιγμή που ο συνολικός χώρος έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος. Επί πλέον γνωρίζουμε αν οι κληρονόμοι είναι μέχρι σήμερα συνεπείς στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ανέρχεται στα 150.000 ευρώ!!!!

Είναι τακτοποιημένες αυτές οι υποχρεώσεις??
γιατί δε μιλάμε για ΕΝΦΙΑ 1-2 χρόνων αλλά για καμιά 10αρια χρόνια.

Τα θέματα που προκύπτουν είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ, θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ