ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΠΕΡΝΟΥΝ

Πριν από 2 μέρες η εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ έκανε, στην ηλεκτρονική της έκδοση, την παρακάτω αναφορά…

«Οι προβληματικές διαδικασίες στην ανάθεση της γνωστής - πια - εργολαβίας για τα σχολεία φαίνεται ότι δημιουργούν τριγμούς και εντός της παράταξης Μπάμπαλου.

 Έτσι, την πρόσκληση για τη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου δεν την υπογράφει ο πρόεδρος της - και αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών - Δ. Δημητρόπουλος, αλλά ο αντιπρόεδρος Μ. Κουτσογιαννάκης.

Είναι κι αυτό μια μορφή αντίστασης....»


Ενώ κοντεύει να περάσει μήνας σχετικά με την υπόθεση του εφοδιασμού οχήματος του δήμου με παράνομο τρόπο και άγνωστης προέλευσης καυσίμων (ως προς την νομιμότητα), καθώς και την πρόσφατη, ουσιαστικά, απευθείας ανάθεση για τις επισκευές στα σχολεία της πόλης…

ξαφνικά ο Κος Κουτσογιαννάκης βγήκε από τα ρούχα του να εγκαλέσει την αναφορά που έκανε η εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ!!!!!!

«Κάντε σωστά ρεπορτάζ και μην προσπαθείτε να παραπλανείτε τον κόσμο με ψεύτικα άρθρα... Στη σημερινή οικονομική επιτροπή στην οποία είχα την τιμή να Προεδρεύσω, καθώς ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής είχε σοβαρή υποχρέωση, οπότε και τον αντικατέστησα νομίμως, τα 4 θέματα τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν, ουδεμία σχέση έχουν με όσα γράφετε και βάζοντας κιόλας μια θολή φωτογραφία! Η αλήθεια σε αυτά που λέω φαίνεται στην ευκρινή δική μου φωτογραφία από κάτω! Ονειρεύεστε τριγμούς και βλέπετε φαντάσματα!!»

Έκανα το λάθος και φύτρωσα εκεί που δε με έσπειραν…
Έτσι έγραψε ο Κος Κουτσογιαννάκης για το σχόλιο μου, και μάλιστα με αποκάλεσε ποιητή…
Φαίνεται ήταν τόσο συγχυσμένος από το κείμενο της εφημερίδας ΕΚΦΡΑΣΗ που δεν μπόρεσε να παρουσιάσει την εικόνα του καλού παιδιού που σέβεται τον δημότη κτλ…

Δηλαδή σύμφωνα με τον Κο Κουτσογιαννάκη, σε έναν δημόσιο διάλογο, όποιος δημότης παρεμβαίνει πετάγεται σαν την βούρτσα μές τα λάχανα, και άμα λάχει πετάμε και μία ειρωνεία του στυλ, τι εννοεί ο ποιητής…


Κε Κουτσογιαννάκη θα ξεκινήσω με σένα…
Ως δημόσιο πρόσωπο, είσαι εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι θα σε κριτικάρουν, σου αρέσει δε σου αρέσει, θα σε παρακολουθούν και όταν διαπιστώσουν κωλοτουμπιάσματα έχουν το δικαίωμα ακόμα και να σε σαρκάσουν.

Μανώλη δε σε έβαλε κανένας με το ζόρι να ασχοληθείς με τα κοινά, ήταν κάτι που το επέλεξες και από ότι φαίνεται το απολαμβάνεις. Βέβαια όπως γίνεται, συνήθως, σε κάποιες επιλογές σου, οραματίζεσαι τις καλές στιγμές, και σχεδόν καθόλου τις δυσάρεστες που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσεις ιδίως στην επιλογή σου να ασχοληθείς με τα κοινά που απαιτούν ευσυνειδησία και υπευθυνότητα.

Η αλήθεια φίλε Μανώλη είναι ότι το 80% των δημοτικών συμβούλων της παράταξης που κερδίζει τον δήμο, θεωρεί ότι για τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι σε μία παιδική χαρά, σκοπός είναι να πιάσει μία κούνια (καρέκλα) για να απολαύσει το παιχνίδι και μαζί με το τερπνόν να έρθει και το ωφέλιμο.
Για να σε προλάβω… διότι δικαίως βλέπεις απαξίωση του ρόλου του δημοτικού συμβούλου στα γραφόμενα μου, όταν ένας δημοτικός σύμβουλος κάνει εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια του και τις αξίες του προκειμένου να δείξει καλή διαγωγή στον αρχηγό, που με την σειρά του θα του «εμπιστευτεί» μία έμμισθη θέση ευθύνης, για μένα είναι ανθρωπάριο με μηδέν υπόσταση και συνείδηση.

Ο δημοτικός σύμβουλος δεν εκτελεί διαταγές, για να φοβάται ότι αν δεν τις εκτελέσει θα εκτελεστεί…
εκτελεί διαταγές ακόμα και όταν θα ζημιώσει τους πολλούς για τα συμφέροντα κάποιου που ενδεχομένως δε τον γνωρίζει καν!!!!

Για πιο λόγο να συναινέσει στην γραμμή του αρχηγού, όταν γνωρίζει ότι θα ζημιώνει τους δημότες?
Γιατί φίλε Μανώλη, η συνείδηση του δεν υπάρχει… έχει γίνει καπνός μπροστά στην κούνια της παιδικής χαράς, και ίσως σε ένα μικρό χαρτζιλικάκι από την θέση που κατέχει…

Και το ερώτημα φίλε Μανώλη (ερωτάται ο ποιητής…) γιατί ένας άνθρωπος με τέτοιο επίπεδο συνείδησης να θέλει να μπλεχτεί με τα κοινά?

Θα πάω τώρα στην αναφορά της ΕΚΦΡΑΣΗΣ…
«Οι προβληματικές διαδικασίες στην ανάθεση της γνωστής - πια - εργολαβίας για τα σχολεία φαίνεται ότι δημιουργούν τριγμούς»…
ο φίλος μου ο Μανώλης αντέδρασε σε αυτή την πρόταση λέγοντας «Ονειρεύεστε τριγμούς και βλέπετε φαντάσματα»!!!!

Φυσικά και ονειρευόμαστε φίλε Μανώλη, διότι όταν ένα ασκέρι ανθρώπων που θέλουν να λέγονται δημοτικοί σύμβουλοι και στην ουσία είναι μαριονέτες στα χέρια ενός ηγεμόνα δημάρχου, σιγά μη περιμένουμε να έχουν τσίπα ή έστω ένα υποτυπώδες ενδιαφέρον για τα χρήματα των δημοτών.

Έχεις απόλυτο δίκιο Μανώλη…
Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός…
και σενάρια για ποιητικές βραδιές (είδες ο ποιητής?)


Βλέπω στο 2 θέμα της 24ης οικονομικής επιτροπής 
2. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 12484/05-06-2018 σύμβασης με τίτλο “Προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου για τρία (3) έτη” συνολικού ποσού 158.624,01€, σύμφωνα με το άρθρο 206 του Ν. 4412/2016». (Εισηγ. κ. Π. Κρητικός – Αντ/χος κ. Δ. Δημητρόπουλος)

Δε διευκρινίζεται αν στο ποσό είναι υπολογισμένος ο ΦΠΑ, δεν αναφέρονται πόσα λίτρα αφορούν αυτό το ποσό και πόσοι είναι οι δικαιούχοι υπάλληλοι του δήμου… υπάρχουν Μανώλη κάπου αυτές οι λεπτομέρειες ή πρέπει να έχουμε κάποιον γνωστό στην επιτροπή για να το μάθουμε?

3. Έγκριση των με αρ. πρωτ. οικ.6827/15-04-2021 και οικ.8373/10-05-2021 πρακτικών αποσφράγισης
προσφορών της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για Συμβάσεις Λοιπών Προμηθειών και Προμηθειών Αναλωσίμων και Απευθείας Αναθέσεων Ηλεκτρομηχανολογικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια δικτυακού εξοπλισμού» και λήψη απόφασης σχετικά με το άνοιγμα των δικαιολογητικών κατακύρωσης των προσωρινών αναδόχων. (Εισηγ. κ. Ε. Αγγέλη – Αντ/χος κ. Δ. Δημητρόπουλος)

Μανώλη λες εμένα ποιητή… αλλά η διατύπωση του θέματος ξεπερνάει την όποια ποιητική φαντασία, και φαντάσου ότι είμαι σχετικός με το θέμα (όχι με την ποίηση αλλά με τα ηλεκτρονικά), θα μπορούσαμε να μαθαίναμε περισσότερες λεπτομέρειες τι είδους αναλώσιμα αναφέρει το θέμα, καθώς και τι περιλαμβάνει ο δικτυακός εξοπλισμός, το κόστος?

4.α) Έγκριση της με αριθμό ΑΤΠ03/2021 μελέτης του Αυτοτελούς Τμήματος Πληροφορικής, β) έγκριση της διενέργειας της προμήθειας με τίτλο «Επέκταση του Λογισμικού “Διαχείρισης Προσωπικού Alfaware” » - εφαρμογή (wodule) – « Διασύνδεση Ρολογιών Παρουσιών με την εφαρμογή “Διαχείριση Προσωπικού Alfaware” », με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, βάσει του άρθρου 32 παρ.4 εδάφιο β, του Ν.4412/16 γ) έγκριση των όρων πρόσκλησης και δ) ορισμός μελών της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης. (Εισηγ. κ. Ε. Μητσάκου – Αντ/χος κ. Δ. Δημητρόπουλος)

Εδώ Μανώλη έχουμε να κάνουμε με μία πολύπλοκη υπόθεση που ακούει στο όνομα Alfaware.
Επειδή δεν γνωρίζεις μπορείς να ελέγξεις από πότε ο δήμος έχει σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρία?

Μπορεί ο δήμος αν βρεθεί άλλη εταιρία που να προσφέρει καλύτερη τιμή, να χρησιμοποιήσει άλλο λογισμικό ή είναι δεμένος και μόνιμα εξαρτώμενος από την συγκεκριμένη εταιρία?

Βλέπω από τα θέματα της συγκεκριμένης επιτροπής υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον…
θα παρακολουθήσω και άλλες!!!

Για να κλείσω το ποίημα… γιατί ο φίλος μου ο Μανώλης τα ερωτήματα και τις διαπιστώσεις ενός δημότη τις βλέπει για ποιήματα…

μετά την απαξιωτική εισαγωγή του Μανώλη Κουτσογιαννάκη στο FB «..και για καταλάβει και ο ποιητής κος Κυριακάκης που πετάγεται εκεί που δεν τον σπέρνουν…»

ακολούθησε ένα ξέχεσμα από την μεριά μου, και πήρα την παρακάτω απάντηση…
«Χαίρομαι που έδειξες σε όλους ποιος πραγματικά είσαι...και ποιος είναι ο χαρακτήρας σου...πραγματικά λυπάμαι.. και λυπάμαι ακόμα περισσότερο γιατί δε με ξέρεις και δε γνωριζόμαστε καν! Δε θα ασκήσω το δικαίωμα που έχω από το νόμο απέναντί σου για τη λάσπη σου παρά θα σε αφήσω μόνο στον δικό σου λυπηρό κόσμο γιατί το επίπεδό μου, η παιδεία και η μόρφωσή μου δε μου επιτρέπουν να πέσω σε τέτοιο επίπεδο! Θα σε παρακάλουσα να μην ξανααναφερθείς στο όνομα μου...»

Τον λάσπωσα τον Μανώλη… επειδή του υπενθύμισα αρχικά ότι εκτός των άλλων είμαι δημότης και εκείνος δημοτικός σύμβουλος, που έχει υποχρέωση να ακούει και να απαντάει σε ότι τον ρωτούν διότι η επιλογή του να ασχοληθεί με τα κοινά σημαίνει ότι ανέλαβε το να υπηρετεί τους δημότες και να συμμετέχει σε μία διοίκηση που έχει ως σκοπό την σωστή, δίκαια διαχείριση των χρημάτων των πολιτών, διότι οι πολίτες πληρώνουν για επιστρέφεται ο οβολός τους σε υπηρεσίες.

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος χλευάζει τον δημότη, τότε η θέση του είναι ο κάδος απορριμμάτων.  

Οπότε φίλε Μανώλη…
αν δεν είχες σχέση με τα κοινά, δε θα σε γνώριζα και φυσικά δε θα είχα ασχοληθεί μαζί σου.
Έχεις υποχρεώσεις και ευθύνες, που πιθανότατα να μη τις έχεις ζυγίσει, για να λες σε έναν δημότη, που σου αναφέρει τα αυτονόητα για τον ρόλο σου ως δημοτικός σύμβουλος, να μην ξανά αναφερθεί στο όνομα σου.

Υπάρχει ένας πιο εύκολο και πιο δημοκρατικός τρόπος αν έχεις τέτοιο πρόβλημα…
να παραιτηθείς από το αξίωμα σου, και να είσαι σίγουρος ότι τότε δε πρόκειται να ασχοληθεί κανένας μαζί σου, αν είναι αυτό που θέλεις.