ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ


Στις 21 Ιανουαρίου, με έκπληξη, είδα τον Γ. Παπαδημητρίου να ανακοινώνει τον Η. Χαλκή στην παράταξη του!!!!

Ο Η. Χαλκής για 2 τετραετίες ήταν μαζί με τον Μπάμπαλο, και μάλιστα στους 3 πρώτους μήνες δημαρχίας του Μπάμπαλου (2014) ανέλαβε με προθυμία την βρώμικη δουλειά, δηλαδή ως μέλος του Δ.Σ. του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ψήφισε μαζί με άλλους 5 πρόθυμους την καταγγελία 7 συμβάσεων αορίστου χρόνου και 1 μερικής απασχόλησης, με αποτέλεσμα την απόλυση τελικά 6 εργαζομένων. 

Στην πρώτη συνεδρίαση ψήφισαν υπέρ οι:
Μ. Αρώνη (Πρόεδρος), ∆. Κεϊµπίνος (Αντ/δρος), Η. ΧαλκήςΜ. ΧελιώτηςΑ. Παπουτσής
Δείτε εδώ

Στην δεύτερη:
Μ. Αρώνη (Πρόεδρος), ∆. Κεϊµπίνος (Αντ/δρος), Η. Χαλκής, Μ. Χελιώτης, Χ. Σκάρπου
Δείτε εδώ

Φυσικά κανένας από το Δ.Σ. που έβαλε την υπογραφή του για την απόλυση των 6 εργαζομένων, δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο και γενικότερα με τα ΜΜΕ, επίσης δεν γνώριζαν ούτε υπηρεσιακά αλλά ούτε φυσιογνωμικά τους εργαζομένους που με την υπογραφή τους απολύθηκαν. 

Ο Γ. Παπαδημητρίου δεν μπορεί να μην γνώριζε το αισχρό παρελθόν της συμμετοχής του Η. Χαλκή σε αυτές τις απολύσεις, που χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, αβασάνιστα και προκειμένου να δείξει τυφλή υποταγή στον Μπάμπαλο, δε δίστασε να καταδικάσει 6 εργαζόμενους. 

Μήπως Γ. Παπαδημητρίου, η πρόσκληση στον Η. Χαλκή ήταν η επιβράβευσή για την πρωτόγνωρή ψυχρότητα του, στις απολύσεις, κάτι που είχε συμβεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, επί Γεωργόπουλου, ο οποίος είχε καταγγείλει σύμβαση αορίστου χρόνου με αποτέλεσμα την απόλυση του εργαζόμενου...

Ένας από τους εργαζόμενους που απολύθηκαν με την υπογραφή και του Η. Χαλκή, είναι και αυτός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του Γ. Παπαδημητρίου, πρώην εργαζόμενος στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ο οποίος θα πρέπει να ενωθεί ή να συνεργαστεί με τον δήμιο του!!!! 

Μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις, από όποια πλευρά και αν τις κοιτάξεις!!!! 

Πριν από 2 χρόνια είχα συναντηθεί με τον Γ. Παπαδημητρίου, και τους είχα εκφράσει την πρόθεση μου, αν το εύρισκε συμφέρον για τον ίδιο, να συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του. 

Φυσικά δεν είχα καμία πρόσκληση, φαίνεται δεν πληρούσα τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. 

Είναι διαπιστωμένο, ότι το τελευταίο εξάμηνο πριν τις δημοτικές εκλογές, που γίνονται πιο ορατές οι δυναμικές των παρατάξεων, οι γυρολόγοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με κάποιον τρόπο ξεγελάνε? λιγώνουν? τους υποψήφιους δημάρχους, και τελικά βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα στα ψηφοδέλτια παρατάξεων, που αντιμάχονταν σε προηγούμενες δημοτικές εκλογές!!!!

Επανέρχομαι στο θέμα μας... θα μπορούσαμε να υποθέσουμε, ότι ο Γ. Παπαδημητρίου πιθανόν να ήταν υπερ των τυφλών απολύσεων το 2014 στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, αφού δεν βρήκε κάτι μεμπτό στο παρελθόν του Η. Χαλκή τον οποίο μάλιστα κάλεσε ο ίδιος ο Παπαδημητρίου να συμπορευθεί με την παράταξη του... 

Την υπόθεση αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει, το γεγονός ότι κάλεσε εργαζόμενο που είχε απολυθεί με την συμβολή του Η. Χαλκή, να συνδράμει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, γιατί όχι? εφόσον δεν υπήρχε κάτι μεμπτό σε αυτό που συνέβη το 2014!

Και φυσικά τα παραπάνω είναι υποθέσεις... οι οποίες δεν προκύπτουν αυθαίρετα, αλλά από τις επιλογές και τα γεγονότα.   
 
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γ. Παπαδημητρίου και Η. Χαλκή, στην ανακοίνωση της συνεργασίας.

Γ. Παπαδημητριου
Η συμπόρευση του Ηλία Χαλκή, στην μεγάλη κι ενωτική προσπάθεια που κάνουμε για να έχουμε το Ηράκλειο που μας αξίζει, μας γεμίζει χαρά, αισιοδοξία και δύναμη.

Οι γνώσεις και η εμπειρία, που έχει αποκτήσει στη δημόσια διοίκηση, είναι πολύτιμες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος, που θα αλλάξει την πόλη και την ζωή μας σ αυτήν, προς το καλύτερο.

Τον ευχαριστώ που δεν στάθηκε σε διαχωριστικές γραμμές και σε κομματικές ταμπέλες και που μαζί συμφωνήσαμε ότι όλα αυτά τα προσπερνά η αγάπη για τον δήμο μας και η επιθυμία μας να προσφέρουμε στους Ηρακλειώτες.

Ηλίας Χαλκής
“Ενωμένοι ενώνουμε περισσότερους”. Αυτό είναι το μήνυμα – κάλεσμα του Γιώργου Παπαδημητρίου κι αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί του γιατί είμαι ένας από τους πολλούς που πιστεύουν βαθιά ότι «Μπορούμε καλύτερα- Αξίζουμε περισσότερα».

Εκτιμώ πολύ το ανοιχτό και ειλικρινές κάλεσμά του και χαίρομαι που δίπλα μου βλέπω συμπολίτες μου από όλους τους δημοκρατικούς πολιτικούς χώρους.
Είμαι βέβαιος ότι η μετριοπάθειά του, η γνώση που έχει για το δήμο, η αγάπη του για τους Ηρακλειώτες, η όρεξη και η δύναμη που του δίνουν τα 40 του χρόνια συνιστούν μια εξαιρετική βάση για να ξαναχτίσουμε με καλύτερα υλικά αυτά που πρέπει να αλλάξουν.

Τον ευχαριστώ που έχω την δυνατότητα να είμαι από την αρχή της προσπάθειας και να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου οι πολλοί να γίνουν ακόμα περισσότεροι και όλοι μαζί να κάνουμε το Ηράκλειο καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.