ΔΑΝΕΙΟ... ΠΟΥΘΕΝΑ



Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Γιάννη Φίλανδρου από το προφίλ του στο FB σχετικά με ένα φυλλάδιο του Δήμου - ουσιαστικά προεκλογικού χαρακτήρα προβολής του Μπάμπαλου σχετικά με την "απόκτηση" του κτήματος ΦΙΞ

«2022: Εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης του Κτήματος Φιξ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (!!!) του Δήμου αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διαπιστώθηκε ότι το κόστος της αγοράς είναι βιώσιμο και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ τους ΔΗΜΟΤΕΣ»!!!

Κάποιες ελάχιστες παρατηρήσεις από την πλευρά μου:

- Πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη «ΔΑΝΕΙΟ». Στο φυλλάδιο γίνεται μόνο η παραπλανητική αναφορά σε "ίδιους πόρους". Ο Δήμος, παρά την διαφορετική θέση όλης της αντιπολίτευσης, η οποία πρότεινε, κατά τρόπο πολύ συγκεκριμένο, άλλους τρόπους χρηματοδότησης, ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ, δεν τα είχε στο Ταμείο του τα χρήματα για την αγορά, ούτε τα αναζήτησε από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

- Κατά δεύτερον, το πως ένα δάνειο της τάξης των 7 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο καλείται να αποπληρώνει τα επόμενα χρόνια ο Δήμος «δεν θα επιβαρύνει στο ελάχιστο τους δημότες» είναι κάτι που δεν αντέχει σε καμία λογική και σε καμία σοβαρή συζήτηση... Δηλαδή τα δάνεια του Δήμου δεν τα αποπληρώνουν οι δημότες; Ποιόν άλλον επιβαρύνουν αν όχι τους δημότες και μόνον αυτούς;

- Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή αναφέρει αυτάρεσκα πως «διαπιστώθηκε ότι το κόστος της αγοράς είναι βιώσιμο», η ίδια δημοτική αρχή αδυνατεί να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό των δημοτικών τελών του 2023 και κλείνει αυτόν με ΈΛΛΕΙΜΑ ως προς τα ανταποδοτικά έσοδα της τάξης του 20% περίπου και επίσης αδυνατεί να ανταποκριθεί σε πολύ βασικές ανάγκες λειτουργίας του Δήμου.

- Στο ίδιο φυλλάδιο εμπεριέχονται επίσης οι γνωστοί και επαναλαμβανόμενοι ανερμάτιστοι χαρακτηρισμοί για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Είναι προφανές πλέον ότι η χοντροκομμένη προπαγάνδα, τα επικοινωνιακά φτιασιδώματα και τα ψέματα της δημοτικής αρχής προσβάλλουν την ίδια τη νοημοσύνη των πολιτών.

Η δημοτική αρχή επιλέγει, ακόμα και μέσα από επίσημα έντυπα του Δήμου, να παραπληροφορεί, κατά τρόπο κραυγαλέο και να υιοθετεί έναν λόγο τοξικό και εν ολίγοις "γηπεδικό". 

Η όποια "επιχειρηματολογία" της δημοτικής αρχής μοιάζει να μην ενδιαφέρεται να απευθυνθεί στη ΛΟΓΙΚΗ του ΠΟΛΙΤΗ (την οποία περιφρονεί), αλλά αποσκοπεί μάλλον στη διέγερση του θυμικού ΟΠΑΔΟΥ, κατά τρόπο μάλιστα εξόχως διχαστικό.

Το σίγουρο είναι ότι σε αυτόν τον κατηφορικό δρόμο δεν θα τους ακολουθήσουμε. Άλλωστε ο κόσμος πλέον και γνωρίζει και αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα από αυτά που θεωρούν οι σημερινοί διοικούντες.