ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ??



Τα ‘φτιαξε ο Μηνάς με την Ανέτα Που τα `χε με το Δήμο τον τρελό
Χώρισε ο Χρηστάκης με την Τέτα
Και τα ‘φτιαξε ξανά με την Ζωζώ
Και τα ’φτιαξε η Μάρη με τον Άρη και τον Χάρη
Που τα είχε με την Ρένα και μετά με την Νανά
Κι ο Μιχάλης με την Άννυ που τα είχε με το Γιάννη
Μπερδεύτηκαν και τα φτιάξανε ξανά... 

Από το τραγούδι του Λουκιανού, Κηλαηδόνη "Που Βαδίζουμε Κύριοι?" 

Και εκεί που ήταν αντίπαλοι, ξαφνικά έγιναν σύντροφοι... 
εκεί που στις προηγούμενες εκλογές ο τάδε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος λοιδορούσε της αντίπαλης παράταξης υποψήφιο δήμαρχο, λίγες εβδομάδες πριν από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές φωτογραφίζονται αγκαλιά, χαμογελαστοί, και μονιασμένοι, σα να μη τρέχει τίποτα. 

Αναρωτιέμαι ποιος κοροϊδεύει ποιον!!

Ο Παπαδημητρίου, είναι φαβορί για να κερδίσει τον δήμο, αν και δεν είναι τόσο απλό το θέμα... 
Η παράταξη του Παπαδημητρίου όσο και να θέλει να φανεί αχρωμάτιστη, δεν είναι... 
Φανερά ή όχι, συνδέεται με την ΝΔ, στην χειρότερη φάση της ιστορίας του κόμματος. 

Τα περισσότερα μέλη της παράταξης είναι αμετανόητα μέλη και υποστηριχτές της ΝΔ. 
(Για να μη παρεξηγηθώ για την χρήση της λέξης αμετανόητα... εννοώ την τυφλή υποστήριξη που οδηγεί στην οικονομία αξιών και κρίσης σε αστοχίες, λάθη και κακές επιλογές που μπορεί να πλήττουν και τους ίδιους.) 

Μετά την επανεκλογή της ΝΔ έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα, που έχουν εξαγριώσει τους πολίτες, και είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν αυτή την οργή, ψηφίζοντας οποιαδήποτε άλλη επιλογή εκτός από εκείνη που συνδέεται με το κυβερνών κόμμα. 

Ο Παπαδημητρίου έχει κάνει και άλλο λάθος κατά την γνώμη μου... 
έχει δεχθεί τα ρετάλια του Μπάμπαλου και άλλων παρατάξεων, συνεργάζεται με τον Βλασσόπουλο, που ενώ οι Ηρακλειώτες του έκαναν, κυριολεκτικά, δώρο την δημαρχεία το 2010, τον καταψήφισαν το 2014. 
Μάλιστα αυτή η συνεργασία μου θύμισε αυτό που είχε επιχειρήσει ο Βλασσόπουλος το 2014 με τον Μαστοράκο... 

Να φέρω ένα παράδειγμα... 
Ο Ηλίας Μοσχονάς ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε με τον Παπαδημητρίου, ανακαλύπτοντας μετά από 8 χρόνια συνεργασίας με τον Μπάμπαλο το κακό του πρόσωπο... 

Η αλαζονεία, η αχαριστία , οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι κακές συμπεριφορές από την πλευρά του Δημάρχου και συγκεκριμένων μελών της Διοίκησης έναντι των Δημοτών, των εργαζομένων και εμού προσωπικά με υποχρεώνουν να μην μπορώ να συνεχίσω και να υποβάλλω την παραίτηση μου.

Το 2012, μετά τον ανασχηματισμό που είχε κάνει τότε ο Βλασσόπουλος, ο οποίος κατεβαίνει πακέτο με τον Παπαδημητρίου, θα αντικαταστήσει τότε τον Αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ηλία Μοσχονά, με τον Γιάννη Κεσκινίδη. 

Τα αντανακλαστικά του Μοσχονά ήταν άμεσα, και δήλωσε παραίτηση γνωστοποιώντας τους λόγους με επιστολή που έστειλε στον Χτύπο... 

Παραμένω στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, θέση που ο λαός του Ηρακλείου με τίμησε με τη ψήφο του και μέλος της Δημοτικής ομάδας «ΑΚΕΠ- Ηράκλειο η επόμενη μέρα», πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι η δυναμική της παράταξης θα ξεπεράσει τα προβλήματα.

Σε αυτήν την πόλη ο καθένας έχει την πορεία του και την ιστορία του και για κανένα τίτλο και καμία καρέκλα δεν πρόκειται να αλλοιωθεί η προσωπικότητα και τα πιστεύω μου.
Θερμές ευχαριστίες θέλω επίσης να απευθύνω σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου , ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Οικονομικών και κυρίως σε όλη τη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (Καθαριότητα, Πράσινο,
Ειδικό Συνεργείο, Δημοτική Συγκοινωνία), για την έμπρακτη βοήθεια τους.

Με τις προσπάθειες όλων, πιστεύω ότι υλοποιήσαμε αξιόλογο έργο. Εύχομαι, όλη η οικογένεια του Δήμου να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και υπομονή για την υλοποίηση των πρωταρχικών στόχων.
Σας ευχαριστώ,

Ηλίας Μοσχονάς

Τελικά δε παρέμεινε για πολύ μέλος της ΑΚΕΠ και το 2014 δηλώνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μπάμπαλου!!!!! με την οποία ήταν αντίπαλος το 2010... 

Σήμερα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Παπαδημητρίου - Βλασσόπουλου, που ήταν αντίπαλος το 2014 με τον Βλασσόπουλο, και το 2019 και με τον Βλασσόπουλο και με τον Παπαδημητρίου!!!!!

Εγώ αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι.. 
θεωρεί ο Παπαδημητρίου ότι ο Μοσχονάς θα του φέρει ψήφους? 
Αν πάρει ψήφους ο Μοσχονάς θα τους πάρει γιατί είναι με το φαβορί... 
Ας κατέβαινε με τον Μπαρμπούνη ή με τον Κουτρούλη ή με το ΚΚΕ, να δούμε από τους ψήφους που θα πάρει τι θα προσφέρει σε αυτές τις παρατάξεις... 

Τελικά ποιος κάνει μάγκα ποιον? 

Βέβαια επειδή ακόμα και στις δημοτικές εκλογές (δυστυχώς) όλος ο ντόρος γίνεται για τα ψηφαλάκια και όχι για την ουσία, (είπαμε και σε άλλο άρθρο, ο σκοπός πολύ εύκολα μπορεί να οδηγήσει στην οικονομία αξιών) γινόμαστε μάρτυρες, παραδοξοτήτων, και αντιφάσεων. 

Και μόνο το γεγονός ότι ένας δημοτικός σύμβουλος, έχει αλλάξει 4-5 παρατάξεις, με τις 2 από αυτές βρέθηκε στην διοίκηση του δήμου 11 χρόνια, σημαίνει ότι κάνει λάθος επιλογές. 

Ο Υποψήφιος δήμαρχος που καλοδέχεται έναν τέτοιον υποψήφιο σύμβουλο, ενώ γνωρίζει το παρελθόν του, επιλέγει να συνεργαστεί με κάποιον ο οποίος στατιστικά είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο εναντίον του. 

Και τώρα ένα κρίσιμο ερώτημα που αφορά όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους...

Δεν υπάρχει κανένα έργο που να έχει να επιδείξει δημοτικός σύμβουλος, εκτός από την υποταγή της συνείδησης του στον δήμαρχο. 

Δυστυχώς το σύστημα διοίκησης του δήμου είναι προσωποκεντρικό, ο δήμαρχος αποφασίσει και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συναινούν. 

Ας τολμήσει κάποιος να πάει κόντρα στην "πρόταση" του δημάρχου, τον έφαγε η μαρμάγκα... 
Γι' αυτό οι υποψήφιοι δήμαρχοι θέλουν πειθήνιους συνεργάτες, που δε θα φέρνουν αντιρρήσεις, και από την μεριά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, θα δείχνουν πειθαρχία και υποταγή, περιμένοντας την επιβράβευση της τυφλής υπακοής, με κάποια θέση ευθύνης, που να συνοδεύεται με ένα χαρτζιλικάκι. 

Αυτό λοιπόν που μένει για τους δημοτικούς συμβούλους, είναι να κάνουν δημόσιες σχέσεις, με τους δημότες εκμεταλλευόμενοι την σχέση τους με την διοίκηση, παρότι ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός, ώστε να αποκτήσουν κάποια δημοφιλία, που θα την αξιοποιήσουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, παίζοντας το, περιζήτητες νύφες, για τις παρατάξεις φαβορί. 

Φυσικά κανένας από τους δημοφιλείς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, δε θα διαπραγματευτεί τον σεβασμό στην άποψη του, ξεκαθαρίζοντας ότι αν εκλεγεί θα συναινεί σύμφωνα με το αξιακό του σύστημα διασφαλίζοντας το ακέραιο της προσωπικότητα του.

Πως λοιπόν αυτοί που θέλουν να το παίζουν πρωτοκλασάτοι, εμφανίζονται αδύναμοι και θιγμένοι, έχοντας σαν μοναδική επιλογή την παραίτηση, αντί να δείξουν την πυγμή τους και την αυτοπεποίθηση τους την κρίσιμη στιγμή, προσπαθώντας να αλλάξουν ή να διορθώσουν το στρεβλό κατεστημένο σε ότι αφορά τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου. 

Με όλα τα παραπάνω, τελικά καταλήγουμε να έχουμε άλλον δήμαρχο, με τους ίδιους δημοτικούς συμβούλους του προηγούμενου. 

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, πηδάνε από την μία παράταξη στην άλλη. 

Είδατε κανέναν πρωτοκλασάτο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, να καταλήγει σε κάποια από τις μικρές δημοτικές παρατάξεις, παρότι θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν, αφού ο ανταγωνισμός θα είναι σίγουρα μικρότερος σε σχέση με την παράταξη φαβορί για την επικράτηση. 

Φυσικά και όχι... 

Από εμάς τους δημότες - ψηφοφόρους, εξαρτάται να αλλάξουμε την κακώς εννοούμενη τυχοδιωκτική αντίληψη για τα κοινά. 

Υπάρχει τεράστια ευθύνη, και χρέος απέναντι στους πολίτες, που κανονικά θα έπρεπε να τρομάζει τους επίδοξους υποψηφίους, που αμφιβάλλω αν έχουν επίγνωση του ρόλου που αυτοβούλως θέλουν να αναλάβουν...