ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Περισσότερο από 3 χρόνια οι συμπολίτες μας στο κομμάτι της Μ. Αντύπα μετά τον πεζόδρομο από τον σταθμό του τρένου, απολαμβάνουν μια πρωτοφανή διάκριση.

Έχουν ιδιωτικό δρόμο!!!!

Ναι καλά διαβάσατε, μπορεί να έχετε περπατήσει το συγκεκριμένο δρόμο, αλλά να μην έχετε προσέξει ότι έχει μετατραπεί σε ιδιωτική υπόθεση καθώς μόνο οι ένοικοι (από τον πεζόδρομο μέχρι τα κολονάκια) έχουν πρόσβαση.

Αυτό είχε ξεκινήσει με απόφαση παμψηφεί σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο μερικά καλοκαίρια πριν, σαν ανταπόδοση της ταλαιπωρίας που υπέμειναν οι κάτοικοι γύρω από τον σταθμό του τρένου των εργασιών ανακατασκευής του λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς του 2004.
Αρχικά είχε τοποθετηθεί μπάρα όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, αλλά υπήρχαν κάποιοι πολίτες που δεν μπορούσαν να δεχθούν το μέτρο, και σε κάποιες περιπτώσεις αντιδρούσαν κάπως βίαια καταστρέφοντας τις μπάρες .

Τελικά όπως αποδείχθηκε οι μπάρες δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές καθότι εύθραυστες, οπότε αντικαταστάθηκαν με τα γνωστά κολονάκια, που υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Αναρωτιόμουν ποιος εκλεκτός μπορεί να κατοικοεδρεύει σε αυτόν το δρόμο, ώστε να αποφασίζει ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο, ένα άκρως αντισυνταγματικό μέτρο, που με απλά λόγια αφόρα την μετατροπή δημοσίου δρόμου σε ιδιωτικό.

Μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε κανένας να μου υποδείξει τον τυχόν εκλεκτό της Μ. Αντύπα.
Το σίγουρο είναι πως στον ίδιο δρόμο αν δεν υπάρχει εκλεκτός υπάρχει κάποιος κάφρος. Μπορεί ερχόμενοι από την γέφυρα της Φιλοθέης στον σταθμού του τρένου του Ηρακλείου από την Μ. Αντύπα να μην υπάρχει πρόσβαση λόγω της ιδιωτικοποίησης του δρόμου, υπάρχει όμως μέσω της Στ. Καραγιώργη από τον πεζόδρομο.
Κάποιοι είχαν ανακαλύψει αυτή την πρόσβαση με το σκεπτικό ότι υπήρχε χώρος για πάρκιν στο συγκεκριμένο δρόμο, αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι κάποιος κάτοικος που αισθάνονταν τον δρόμο ως ιδιωτικό, τους έσκαγε τα λάστιχα των αυτοκινήτων που στάθμευαν «στο πάρκιν του».
Φυσικά δεν μπόρεσε κανένας παθών να εντοπίσει τον υπεύθυνο, και φυσικά κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα εκτός από μια μήνυση κατά αγνώστου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι αυτή η αντισυνταγματική απόφαση ψηφίστηκε όταν ήταν δήμαρχος ο Γ. Μαστορακός και εξακολουθεί παρά το γεγονός ότι ο δήμος μας άλλαξε χέρια και πέρασε σε άλλη παράταξη και άλλον δήμαρχο τον Στ. Γεωργόπουλο.
Καταλήγουμε λοιπόν ότι εδώ πρόκειται για πολύ εκλεκτό συνδημότη μας, ή εκτός αν ο αντιδήμαρχος που πρότεινε αυτό το έκτρωμα έχει πολύ καλές σχέσεις με την σημερινή δημοτική αρχή αν και ανήκε στην αντίπαλη παράταξη του Γ. Μαστοράκου.