Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ…

Ο Ν. Μπάμπαλος είχε σαν κεντρικό σύνθημα του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το «16 χρόνια είναι αρκετά». Βέβαια λησμόνησε ο ίδιος και μάλλον και όσοι τον ψήφησαν ότι από τα 16 χρόνια, νομίζω τα 14, ήταν στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατικής Συνεργασίας , τον συνδυασμό του Γ. Μαστορακού.

Είναι λογικό ο κόσμος να μην γνωρίζει λεπτομέρειες και να βασίζεται στις ξύλινες πολιτικές κορώνες του εκάστοτε υποψηφίου.

Ως αντιδήμαρχος ο Ν. Μπάμπαλος έκανε πολλές εξυπηρετήσεις, οι οποίες με τον καιρό δημιουργούσαν αρνητική εικόνα που μεταφράζονταν στο πρόσωπο του πρώην δήμαρχου Γ. Μαστοράκου. Με απλά λόγια έκανε τον καλό σε οικείους και μη, και όταν αποστασιοποιήθηκε από την παράταξη, κατηγορούσε τον Μαστοράκο για απραξία, διακρίσεις, βάλτωμα κτλ.

Φυσικά το στο ίδιο μήκος κύματος και με παρόμοιες ευθύνες εμφανίζεται τώρα και ο Κ. Κουτρούλης στον οποίο θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο.

Όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη των πραγμάτων ο Ν. Μπάμπαλος δούλευε για τον εαυτό του πρώτα απ’ όλα, και μετά για την παράταξη. Εξάλλου την παράταξη όπως αποδείχθηκε από την στάση του, την είχε γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων του, εφόσον δεν ήταν ο ίδιος επικεφαλής.

Στην φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω ο Κος Μπάμπαλος χάρισε σε δημότη κάποια μέτρα από πεζοδρόμιο σ την Σαρανταπόρου, σε άλλον έκανε τα στραβά μάτια όταν ο φιλετάκιας «έφαγε» το χώρο που προβλέπονταν για πεζοδρόμιο προκειμένου να κάνει την μάντρα του 3όροφου ώστε να χωράνε τα αυτοκίνητα των ενοίκων. Όλα αυτά σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Το αποκορύφωμα όμως είναι η παρατυπία του κουμπάρου του, ο οποίος καταχράστηκε δημοτικό χώρο (στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε ένα οίκημα οπού δεν εμφανίστηκαν κληρονόμοι με αποτέλεσμα να περάσει στην δικαιοδοσία του δήμου).

Το οίκημα περιβάλλονταν από ψηλά δέντρα όπως πεύκα, φοίνικες κ.α. Στην αρχή η σκέψη ήταν να γίνει παρκάκι. μια και στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν πλέον ελεύθεροι χώροι, ούτε καν ελαχίστων τετραγωνικών.
Ο κουμπάρος του Μπάμπαλου αποφάσισε να κάνει τριώροφη την μονοκατοικία και μάλιστα με πολιτικό μηχανικό τον Γ. Βλαντή. Δεν τον αναφέρω τυχαία διότι σαν επικεφαλής της παράταξης του ενώ γνωρίζει πολύ καλά την παρατυπία από ότι αποδεικνύεται κάνει και αυτός τα στραβά μάτια.

Το αποτέλεσμα ήταν να ολοκληρωθεί η οικοδομή του κουμπάρου, αλλά να ξεχάσουν να σπάσουν το τσιμέντο που στενεύει την Σαρανταπόρου (δεν χωράνε 2 αυτοκίνητα) που είναι διπλής κατεύθυνσης.
Ανακεφαλαιώνοντας σε 100 μέτρα ο Μπάμπαλος σε κάποιους πούλησε μέτρα από το πεζοδρόμιο που είναι δημοτικός χώρος, και σε κάποιους επέτρεψε να «φάνε» το πεζοδρόμιο για ιδιωτική χρήση.
Υπάρχουν πολλά παρόμοια περιστατικά στα οποία θα αναφερθούμε μελλοντικά.

Θα αναφέρω κλείνοντας την περίπτωση με τα περιβόητα σαμαράκια, που φρόντισε ως Αντιδήμαρχος ο Μπάμπαλος να γεμίσει δρόμους και σοκάκια.
Με τα σαμαράκια είχαμε την καραμπινάτη περίπτωση φίλου του Μπάμπαλου που διαμένει στην γέφυρα της Φιλοθέης και προφανώς άδραξε την ευκαιρία να ζητήσει από τον αντιδήμαρχο την παράλογη εξυπηρέτηση να τοποθετήσει σαμαράκι επί της γέφυρας και μάλιστα 30 μέτρα πριν το φανάρι!!!!!!!!!

Φυσικά ο Αντιδήμαρχος Κος Μπάμπαλος ανταποκρίθηκε στην παράλογη απαίτηση του φίλου του.
Το κόστος για την αγορά όλων αυτών των σαμαρακίων που τελικά ξηλώθηκαν, ποιος το πλήρωσε?

Σίγουρα όλοι εμείς, πάντως ούτε καν ηθικά δεν πλήρωσε μία ο Ν. Μπάμπαλος