ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΟΜΕΝΟ

Δεν φτάνει που έχει κάνει τον Επικοινωνία μπάχαλο από άποψη προγράμματος και ποιότητας ο Σταύρος, τώρα σκέφτεται πώς να πασάρει τον Δημοτικό Ραδιοφωνικό σταθμό σε ιδιώτες.

Μάλλον ο δήμαρχος Ηρακλείου λησμονεί ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου όπως και οποιαδήποτε επιχείρηση αποτελεί περιουσία που ανήκει στους δημότες, καθώς επίσης λησμονεί ότι οι δημότες τον ψήφισαν για να διαχειριστεί την δημοτική περιουσία που του εμπιστεύτηκαν.

Από τον Ιανουάριο του 2007 ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου Σ. Γεωργόπουλος εκτός από το αξίωμα του δημάρχου θέλησε να αναλάβει προσωπικά τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό ως πρόεδρος της επιχείρησης.

Αρχικά πάγωσε τις ραδιοφωνικές εκπομπές για περίπου 6 μήνες, προκειμένου να απαλλαγεί από «κάτι ραδιοφωνατσήδες της πλάκας» όπως είχε αποκαλέσει μετά την εκλογή του, τους παραγωγούς του 94FM, σε τοπική εφημερίδα της Ν. Ιωνίας.

Με αυτό το «κόλπο» δεν ανανέωσε περίπου 20 συμβάσεις έργου συνολικού κόστους γύρω στα 2000 ευρώ συνολικά.
Το πρόγραμμα του σταθμού όπως και σήμερα αποτελείται από δημοσιογραφικές εκπομπές περιορισμένου ενδιαφέροντος, υπάρχουν 2-3 μουσικές εκπομπές που μεταδίδονται από τις 4-8 το απόγευμα και μετά ακολουθεί το χάος…
Πριν αναλάβει τον Επικοινωνία ο Στ. Γεωργόπουλος οι ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές μεταδίδονταν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.
Η εντολή του Σταύρου είναι ρητή «δεν παίζουμε αμερικάνικη μουσική» και ο λόγος?
«οι αμερικάνοι παίζουν Ελληνική μουσική? Εμείς γιατί να παίζουμε αμερικάνικα?»
κάτω από αυτό το πρίσμα το ραδιόφωνο μεταδίδει σχεδόν σε καθημερινή βάση Ελληνική μουσική με αποκορύφωμα κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί που ακούμε τραγούδια του τύπου «Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα», «Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια κελαηδήστε», «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά», «Όταν θα πας κυρά μου στο παζάρι» κτλ.
Αν λοιπόν ο Επικοινωνία του ακούγεται βαρετός και άσκοπος για τον Δήμο, ο Στ. Γεωργόπουλος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάντια που επικρατεί στο πρόγραμμα του σταθμού.

Ο 94FM αποτελούσε όαση για τους πραγματικούς ακροατές του ραδιοφώνου, με ειδικευμένες μουσικές εκπομπές, από παραγωγούς που γνώριζαν πολύ καλά το αντικείμενο και το κυριότερο, είχαν μεράκι για αυτό που έκαναν.

Τι συμβαίνει λοιπόν Σταύρο?

Τα έκανες σκατά και τώρα τα αφήνεις, γκαρίζοντας στους διαδρόμους του Δημαρχείου ότι «δεν πάει άλλο θα τον πουλήσω»!

Ποιον θα πουλήσεις ρε κατακαημένε?

Το μαγαζί σου?, την επιχείρηση σου?, η ταβέρνα σου ή μήπως το οικόπεδο σου?

Έχεις πάρει χαμπάρι Σταύρο μου ότι όχι μόνο δεν έχεις δικαίωμα να πουλήσεις τίποτα που δεν είναι ιδιωτική σου περιουσία, αλλά ότι πρέπει να δίνεις και λόγο όποτε τα κάνεις μπάχαλο. Φυσικά είναι ενδεικτική η νοημοσύνη του Δημάρχου, ο οποίος έχοντας τον πλήρη έλεγχο για το ραδιόφωνο, δημοσίως στους διαδρόμους του 3ου ορόφου απειλεί ότι θα το πουλήσει. Το ερώτημα είναι ποιόν απειλεί άραγε και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την αγανάκτηση.

Δεν μπορώ θα το πω!
Μου θύμισε τον Μπάμπαλο, που ως πρόεδρος της ΔΕΤΕΗΑ, είχε πει ότι αν δεν βγάλει τα έξοδα του ο Κινηματογράφος «Νοσταλγία» θα τον κλείσει!

Ρε που τους πετύχαμε όλους αυτούς…

Αλήθεια μια και αναφέραμε τον δημοτικό κινηματογράφο, θα λειτουργήσει φέτος?
Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κίνηση… Πάει και ο Νοσταλγία όπως φαίνεται.

Σταύρο κάτσε φρόνιμα γιατί δε σε βλέπω καλά, ξέρω αρκετό κόσμο που δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια, όσο επιμένεις να λειτουργείς αυθαίρετα χωρίς να σέβεσαι τους θεσμούς και την δημόσια περιουσία του Ηρακλειώτη.

Και επειδή ο Επικοινωνία είναι μια πονεμένη ιστορία θα αφιερώσουμε ολόκληρο άρθρο για να σας ενημερώσουμε για το πώς είχαν τα πράγματα τα προηγούμενα χρόνια καθώς και για την υπόγεια πολεμική που ασκούσαν διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι στο παρελθόν.