Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑΣ

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξαν απολυμένοι και εκδιωκόμενοι εργαζόμενοι στον Σταύρο Γεωργόπουλο στην έναρξη του 18ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Γυμναστικής που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ηρακλείου στο κλειστό γήπεδο στην Ζεφύρου (μέχρι να το αλλάξει ο Σταύρος η διοργάνωση ονομάζονταν Γυμναστράδα).

Οι «παρείσακτοι» εργαζόμενοι ενημέρωναν τους περαστικούς με επιστολές στις οποίες καταγράφονταν οι λόγοι της διαμαρτυρίας, ενώ με τηλεβόα βροντοφώναζαν ερωτήματα και απορίες προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου.
Καθώς οι εργαζόμενοι περίμεναν καρτερικά στην είσοδο του γυμναστηρίου τον Δήμαρχο, εκείνος τους την έσκασε μπαίνοντας από την πίσω πόρτα!!!!

Μετά από τα τόσα περιστατικά που έχουμε δει και ακούσει τους τελευταίους μήνες, το βάρος της ευθύνης δεν περιορίζεται πλέον στον Σταύρο Γεωργόπουλο αλλά και στους δημοτικούς του συμβούλους, που συμμετέχουν και παρακολουθούν απαθείς το ρεσιτάλ του Δημάρχου.
Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο κατά βάθος να συμφωνούν με τους χειρισμού του, παρόλο που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις διαφωνούν με τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής εμφανίζοντας έτσι ένα πιο λαϊκό προφίλ.

Πως γίνεται όμως κάποιος να διαφωνεί αλλά να ψηφίζει υπέρ της όποιας απόφασης που τον εκθέτει?

Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Γεωργόπουλου, είστε το ίδιο υπεύθυνοι με τον Δήμαρχο για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στον Δήμο Ηρακλείου. Εσείς είστε που τον στηρίζεται και του δίνεται το περιθώριο να αποφασίζει και να διατάζει. Εσείς είστε που μεθαύριο θα κυκλοφορείτε στην πλατεία του Ηρακλείου με σκυμμένο το κεφάλι ενώ ο Σταύρος μπορεί να μετακομίσει στον Πειραιά διορισμένος σε κάποια δημόσια υπηρεσία που δεν έχει ακόμα πουληθεί από το κόμμα του.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ (Δημοτική Επιχείρηση Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Ηρακλείου Αττ.) καταγγέλλουν τον Κο Γεωργόπουλο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του, για αδιαλλαξία και τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.
Συγκεκριμένα την Τρίτη 13 Μαΐου 08 η δημοτική Αρχή με τη βοήθεια αστυνομικών δυνάμεων (2 διμοιρίες αστυνομικών – κλούβες) και με παράνομες διαδικασίες προσπάθησε να νομιμοποιήσει αποφάσεις που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής πρόνοιας και την συνέχιση ομηρίας των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Η αδιαλλαξία αυτή και η φασιστική στάση της Δημοτικής αρχής απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας, κάνει φανερή τη γραμμή που είχε από την αρχή, να ξεπουλήσει το Δήμο στο όνομα του κέρδους και της πολιτικής ματαιοδοξίας με οποιοδήποτε κόστος. Η γραμμή αυτή είναι σύμφωνη με το πνεύμα μιας πολιτικής που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, προκειμένου να απαλλάξουν το κράτος από τις κοινωνικές δαπάνες με την προοπτική οι Δήμοι να χαρατσώνουν τους Δημότες τους και για αυτήν την υποχρέωση της πολιτείας.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ δεν θα επιτρέψουν στον Κο Γεωργόπουλο να πραγματοποιήσει το όραμα του «τη διάλυση του Δήμου μας»

Εμμένουμε στα αιτήματα μας τα οποία δεν αφορούν μόνο εμάς αλλά και όλους τους δημότες:

1. Να περάσουν οι δραστηριότητες της επιχείρησης στα Ν.Π. του Δήμου και οι εργαζόμενοι με προσωποπαγείς θέσεις σε αυτά.

2. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τυχόν ανάγκες

3. Δημόσια και δωρεάν κοινωνική πρόνοια

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ θα συνεχίσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις μέχρι να γίνει κατανοητό από τον Κο Γεωργόπουλο αλλά και την κυβέρνηση ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την αξιοπρέπεια μας και το μέλλον των παιδιών μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94»
Οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94» βρισκόμαστε σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 20 Μαΐου και συνεχίζουμε την απεργία που έχουν εξαγγείλει τα κλαδικά σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΣΠΗΤ) με αίτημα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου δημοσιογράφου, συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ Τάσου Τατάρογλου.

Η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει εσκεμμένα σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία και το μέλλον της δημοτικής επιχειρήσεις του Ηρακλείου (βρεφονηπιακοί σταθμοί, κοινωνική πολιτική κ.α). Η επιλογή της απόλυσης του συγκεκριμένου συναδέλφου αποτελεί πρόκληση για τη διαμόρφωση τεχνητού αδιεξόδου, με άρρητο στόχο την απαξίωση, όχι μόνο του ραδιοφώνου μας, αλλά όλων των δημοτικών λειτουργιών, το μέλλον των οποίων διαγράφεται ζοφερό, πλην ίσως των πελατειακών σχέσεων που ο ίδιος ο δήμαρχος κος Σταύρος Γεωργόπουλος προσπαθεί να επιβάλλει.

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με «εξορθολογισμό» των κοινωνικών υπηρεσιών και των δημοτικών επιχειρήσεων. «Οικονομική εξυγίανση» δεν μπορεί να γίνει με την απόλυση εργαζομένων που αμείβονται με 400, 500 και 800 ευρώ μηνιαίως, την στιγμή που ξοδεύονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για δημόσιες σχέσεις του Δήμου και του δημάρχου.

Πληροφορούμε τους δημότες της πόλης του Ηρακλείου, ότι στον ραδιοφωνικό σταθμό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 34 εργαζόμενοι, η πλειοψηφία των οποίων με 2ωρες και 3ωρες συμβάσεις.

Η σημερινή συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Επικοινωνία 94» συνεκτιμώντας τα παραπάνω δεδομένα που απειλούν ευθέως την τύχη του σταθμού (ιδιοκτησιακό καθεστώς, περιεχόμενο προγράμματος, θέσεις δουλειάς και εργασιακές σχέσεις) όπως και των άλλων δημοτικών υπηρεσιών αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και να ζητήσει:

1. Την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου δημοσιογράφου συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ, Τάσου Τατάρογλου.

2. Την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων των σωματείων του κλάδου (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ) αλλά και όλων των σωματείων των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου, που θα θέτουν προ των ευθυνών του, τον δήμαρχο Σταύρο Γεωργόπουλο και να δίνουν διέξοδο στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε.

Την συμπαράσταση των δημοτών της πόλης του Ηρακλείου και την άσκηση από μέρους τους, του δημοκρατικού τους δικαιώματος, να ελέγξουν τις ανεξήγητες, αδιέξοδες και επικίνδυνες αποφάσεις και τις παραλήψεις των θεσμικών οργάνων του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο και διοικήσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων)