ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Το Ηράκλειο είναι όμηρος του κατά τα άλλα εκλεγμένου Δημάρχου Στ. Γεωργόπουλου, ο οποίος προστατεύεται από τους θεσμούς που με την σειρά τους εξασφαλίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Τι εννοώ «κατά τα άλλα εκλεγμένος Δήμαρχος».

Προεκλογικά ο Σ. Γεωργόπουλος ήταν ένας ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικός άνθρωπος, έλεγε εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που πράττει σήμερα σαν δήμαρχος, όταν έδινε την εντύπωση ότι πραγματικά ενδιαφέρονταν για το νοικοκύρεμα του δήμου μας αξιοποιώντας τις δημοτικές επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό. Αντί αυτού όπως θα γνωρίζεται απαξιώνει τις δημοτικές επιχειρήσεις οδηγώντας αυτές στο κλείσιμο, ενώ απολύει και σκοπεύει να απολύσει εργαζομένους την ώρα που προσλαμβάνει από την «πίσω πόρτα» νέους όμηρους συμβασιούχους.

Ο Στ. Γεωργόπουλος εκτός από τους θεσμούς, αγνοεί ακόμα και όσα γραπτώς μοίραζε στον κόσμο μετά την εκλογή του ως δήμαρχος Ηρακλείου. Σας παραθέτω το υπογεγραμμένο από τον ίδιο κείμενο με τους στόχους και τις λύσεις μετά την εκλογή του στις 19.10.2006

Τι γίνεται όμως τώρα που ο Στ. Γεωργόπουλος δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά που έλεγε, αντιθέτως κάνει τα εντελώς ανάποδα?
Οι προεκλογικές του φαμφάρες και οι υποτιθέμενες εγγυήσεις δεν αποτελούσαν το βασικό κορμό της επιτυχίας του ίδιου και της παράταξης του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές?
Ποιος θεσμός και ποια δημοκρατία προστατεύει τους πολίτες όταν εξαπατούνται όπως οι δημότες Ηρακλείου από τον Στ. Γεωργόπουλο?
Αντιθέτως οι νόμοι και το Σύνταγμα προστατεύουν τον Γεωργόπουλο και αναγκάζουν τους δημότες να τον υποστούν για 4 χρόνια.
Αναρωτιέμαι αν οι υπόλοιποι υποψήφιοι με την παράταξη «Όραμα για το Ηράκλειο» γνώριζαν, ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του Γεωργόπουλου ήταν για να χαϊδέψουν τα αυτιά των δημοτών, με σκοπό την πάση θυσία νίκη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές?
Εφόσον βλέπουν ξεκάθαρα οι δημοτικοί σύμβουλοι του ότι δεν συνάδει με αυτά που ενδεχομένως προσδοκούσαν οι ίδιοι, τι περιμένουν χειρότερο για να αντιδράσουν?

Από την μία η δυσαρέσκεια στην αδρανή παρουσία του Μαστοράκου και των δημοτικών του συμβούλων την προηγούμενη 4ετία, από την άλλη τα όλο μέλι λόγια του Στ. Γεωργόπουλου προεκλογικά οδήγησαν την κατάσταση σε μια πρωτόγνωρη για το προάστιο μας δημοτική αρχή που οι πρακτικές της μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω όταν οι θεσμοί ήταν λάστιχο στα χέρια μερικών ανεγκέφαλων.