ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Με απόλυτη επιτυχία (όπως θα έγραφε πλέον ο χτύπος) έγινε η πολυδιαφημισμένη παρουσίαση του βιβλίου «Ο πλαστήρας και η εποχή του» του συγγραφέα Σέφη Αναστασάκου.

Παρά τα ραδιοφωνικά σποτ που μεταδίδονταν από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, παρά τις αφίσες που είχαν τυπωθεί και αναρτηθεί σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο, παρά τα τηλεφωνήματα στους οργανωμένους της παράταξης, η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτική.

Η αγωνία να μαζευτεί κόσμος στην παρουσίαση ήταν έντονη, μια και είχαν κλιθεί επιφανείς προσκεκλημένοι, όπως ο Γ. Μαγκάκης, ο δημοσιογράφος Γ. Τζανετάκος, ο Β. Φίλιας κ.α.

Η πρώτη κυρία του Ηρακλείου κυκλοφορούσε στον περιβάλλον χώρο του ανοικτού θεάτρου όπου θα γίνονταν η παρουσίαση προκειμένου να πείσει τον κόσμο να συμμετέχει, βέβαια ο κόσμος δεν ακουλουθούσε, και έτσι έγινε άλλη μια εκδήλωση για χάρη των δημοσίων σχέσεων του Στ. Γεωργόπουλου.

Οι Εργαζόμενοι ήταν παρόντες έξω από τον σταθμό του τρένου, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια για τις συνθήκες και τις προθέσεις του δημάρχου να κλείσει – πουλήσει κάποιες από τις επιχειρήσεις του δήμου.

Για ακόμα μια φορά το τραπεζάκι που είχαν στήσει οι εργαζόμενοι έγινε πόλος έλξης των περαστικών σε αντίθεση με την εκδήλωση που γίνονταν στο ανοικτό θέατρο της πλατείας, όπου έβλεπες μόνο τους γνωστούς πιστούς ακόλουθους του Γεωργόπουλου που προσφέρθηκαν να παραβρεθούν και να χειροκροτούν τον ίδιο και τους καλεσμένους του.

Ο Π. Βλασσόπουλος εμφανίστηκε στο χώρο που ήταν οι εργαζόμενοι και μιλούσε μαζί τους, δεν διακρίναμε όμως κάποιον από την αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο. Για ακόμα μια φορά ήταν απόντες στελέχη της αντιπολίτευσης παρόλο που μπορεί να κυκλοφορούσαν εκείνη την ώρα στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου.

Οι απλοί πολίτες φάνηκε να γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία 2 χρόνια στον δήμο, και μάλιστα έκαναν πηγαδάκια με τους εργαζόμενους εκφράζοντας τις ανησυχίες τους αλλά και την απορία τους για τις επιλογές της δημοτικής αρχής.

Το σίγουρο είναι πως έχει δημιουργεί ένα δυσάρεστο κλίμα στις συνειδήσεις των δημοτών για τα έργα και τις ημέρες του Στ. Γεωργόπουλου που θα είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψει μέχρι την ερχόμενη προεκλογική περίοδο.
Οι εκδηλώσεις του Δημάρχου αποδεικνύουν ότι είναι παντελώς αδιάφορες για τους πολίτες, και δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα εκτός από τον ίδιο τον Σταύρο Γεωργόπουλο και την οικογένεια του.