ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

Κάποιος διαδικτυακός φίλος με ενημέρωσε για μια παρατυπία στην Μαρίνου Αντύπα, που αφορά την κατάληψη πεζοδρομίου από περίπτερο – super market, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος διέλευσης πεζών.

Περνάω πολύ συχνά από την Μαρίνου Αντύπα και ομολογώ πως ποτέ δεν είχα προσέξει την εν λόγω παρατυπία.
Μετά την καταγγελία – ενημέρωση από τον φίλο, βρέθηκα στην «αμαρτωλή» Μ. Αντύπα, προκειμένου να δω με τα μάτια μου τι συμβαίνει.
Περιττό να σας πω ότι δεν περίμενα τόσο εξόφθαλμή παρανομία.

Το πεζοδρόμιο είναι αρκετά μεγάλο, αλλά και το περίπτερο είναι επίσης μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα, για αυτό και το αποκάλεσα παραπάνω σαν super market.

Στην κατεύθυνση από Ηράκλειο για Σπ. Λούη στην Μ. Αντύπα, υπάρχουν 2 περίπτερα και όχι ένα που νόμιζα ότι αφορούσε η καταγγελία. Σας πληροφορώ ότι η ίδια ακριβώς κατάσταση συμβαίνει και στο 2 περίπτερο που θα συναντήσετε διανύοντας τον συγκεκριμένο δρόμο.

Από την αντίθετη κατεύθυνση υπάρχει περίπου στο ίδιο ύψος με τα άλλα 2, ένα 3ο περίπτερο, όπου η εικόνα είναι η ίδια με τις προηγούμενες.

Αλήθεια προβλέπεται η τροχαία να κόβει κλίσεις σε περίπτερα όταν αυτά καταλαμβάνουν χώρο από το πεζοδρόμιο όπως συμβαίνει με τα αυτοκίνητα?

Αν δε κάνω λάθος και τα 3 περίπτερα την άδεια τους την απόκτησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Γ. Μαστοράκου, δε σας κρύβω όμως ότι εντυπωσιάζομαι που ο νέος δήμαρχος μένει ασυγκίνητος από αυτή την καραμπινάτη παράβαση.

Η εικόνα είναι λες και προέρχεται από τριτοκοσμική χώρα όπου ο πλανόδιος πωλητής έχει στήσει το υπαίθριο μαγαζάκι του όπου βρήκε, αλλά η διαφορά είναι πως ο πλανόδιος κάποια στιγμή θα απαλλάξει το πεζοδρόμιο από την πραμάτεια του, ενώ τα περίπτερα της Μ. Αντύπα δε το κουνάνε ρούπι