Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΖΩ"

Κύριε Τατάρογλου

Στο τεύχος 148 της Παρασκευής 06-06-2008 και στη σελίδα 9 της τοπικής εφημερίδας «ΖΩ» της οποίας είστε διευθυντής και αρθρογράφος, σε δικό σας ρεπορτάζ για το δημοτικό ραδιοσταθμό «Επικοινωνία» στους 94,0 FM και τις σχέσεις που έχει ο δήμαρχος με την εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση, αναφέρονται τα εξής ανακριβή, αναληθή, ψευδή και συκοφαντικά…!!!

1. Ο δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος λαμβάνει το μισθό των 4.000 ευρώ…!!!

Η αλήθεια είναι πως ο μισθός του δημάρχου προβλέπεται από τη σχετική Νομοθεσία και οπωσδήποτε το ποσό που αναφέρεται είναι ψευδές. Ταυτόχρονα, σας επισημαίνω ότι ψευδώς αναφέρετε πως εισπράττω και τον μισθό των 1.000 ευρώ ως πρόεδρος της ραδιοφωνίας. Η αλήθεια είναι πως με απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης έχω αποποιηθεί τον μισθό του προέδρου, τον οποίο και έχω εκχωρήσει σε κοινωφελείς σκοπούς του Δήμου μας…!!!

Επίσης, δεν πρόκειται για 1.000 αλλά για 500 ευρώ, σύμφωνα και με όσα επιτρέπει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, που επιμελώς, βεβαίως, αποκρύπτετε…!!! Σημειωτέον δε, ότι επί ένα έτος τα χρήματα που μπορούσα να εισπράξω ως πρόεδρος, παρέμεναν στο ταμείο του Δήμου για ανάγκες αυτού και ποτέ δεν εισέπραξα ούτε ένα ευρώ από τη θέση αυτή.

2. Ο Δήμαρχος διόρισε την κόρη του Ιωάννα στο Δήμο με τον μισθό των 2.000 ευρώ…!!!

Η αλήθεια είναι πως η κόρη μου Ιωάννα προσελήφθη ως μετακλητή υπάλληλος στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει ο κάθε δήμαρχος να επιλέγει τους προσωπικούς του συνεργάτες και με μισθό 1.200 ευρώ…!!! Σας γνωρίζω, δε, ότι μετά την προκήρυξη στον ημερήσιο τύπο για τη θέση αυτή, ήταν η μοναδική υποψήφια και μάλιστα με τα προσόντα αυτά. Σημειωτέον, ότι δεν πρόκειται για διορισμό, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά για τοποθέτηση.

3. Αναφέρετε, επίσης, στο εν λόγω δημοσίευμα ότι έχει διοριστεί από το δήμαρχο μέλος του Δ.Σ. του ραδιοφώνου ως νομικός σύμβουλος σε άλλη επιχείρηση και ότι λαμβάνει μισθό 2.000 ευρώ τον μήνα…!!!

Η εν λόγω αναφορά είναι παντελώς ψευδής, καθώς δεν υπάρχει μέλος του Δ.Σ. της ραδιοφωνίας με τις ιδιότητες που εσείς γράφετε…!!! Αναφέρεστε σε ανύπαρκτο πρόσωπο.

Επειδή λοιπόν, το κείμενό σας αναφέρεται σε ψευδέστατα και ανακριβή στοιχεία, που αποσκοπούν στην από του Τύπου κατασυκοφάντηση του προσώπου μου και του δημοσίου αξιώματός μου με σκοπό να με βλάψετε, διαμαρτύρομαι για αυτή την ενέργεια σας και σας καλώ, όπως καταχωρήσετε την εν λόγω επιστολή στην ίδια σελίδα που δημοσιεύσατε τα άνωθεν συκοφαντικά. Επίσης, σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος μου για την αστική και την ποινική σας ευθύνη. ΣΑΣ προσκαλώ, όπως ακολουθήσετε την ηθική πεπατημένη όλων ων έγκριτων δημοσιογράφων και των σοβαρών εντύπων και δημοσιεύσετε σύμφωνα με τον περί Τύπου σχετικό νόμο, τη παρούσα στην ίδια σελίδα, που δημοσιεύεται το αναληθές και κατασυκοφαντικό δημοσίευμα σας και να έχει επίσης πρωτοσέλιδο χτύπημα, όπως και στο τεύχος που επισημάνθηκαν όλα τα ανωτέρω…!!!

Με τη δέουσα τιμή

Σταύρος Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής