Ο ΤΑΣΟΣ ΤΑΤΑΡΟΓΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΖΩ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Κύριε Γεωργόπουλε,

Από το ύφος της απάντησή σας, εκτιμώ πως δεν αντιληφθήκατε το νόημα του δημοσιεύματος που αναφέρεστε: Το νόημα του δημοσιεύματος ήταν ξεκάθαρο, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν 4 μέλη του Δ.Σ. της ραδιοφωνίας που έχουν απολαβές από το Δήμο Ηρακλείου (οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα 1ου βαθμού) συνολικά όλοι μαζί 11.000 ευρώ μηνιαίως, να απολύουν εργαζόμενο που λαμβάνει 880 ευρώ μηνιαίως «για οικονομοτεχνικούς λόγους». Κύριε δήμαρχε, ουδείς σας κατηγόρησε ότι αυτά τα χρήματα δίνονται παρανόμως.

Το δημοσίευμα δεν έβαλε ποινική διάσταση στο θέμα, έβαλε ξεκάθαρα πολιτική, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερον.

Επί της ουσίας, για τα συγκεκριμένα θέματα που αναφέρεστε: Διαμαρτύρεστε ότι η «Ζω» δεν λέει αλήθεια για τις μηνιαίες απολαβές μελών του Δ.Σ. ή συγγενικών τους προσώπων 1ου βαθμού. Ωστόσο αποκρύβετε το γεγονός, πως από τις 19 Μαΐου 2008 σας έχει ζητηθεί επισήμως με έγγραφο προς την Δημοτική Επιχείρηση της Ραδιοφωνίας και με αριθμό πρωτοκόλλου 5/19-05-08 να δώσετε ο ίδιος απάντηση για το πόσο είναι αυτές οι απολαβές, με αφορμή την απόλυση του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Αρνηθήκατε κύριε δήμαρχε (γιατί άραγε;) να απαντήσετε μέχρι και την 10η Ιουλίου που αποστείλατε την παραπάνω επιστολή, δηλαδή 52 μέρες αργότερα! Οπότε, όπως είναι εύκολα κατανοητό, η «Ζω» φρόντισε να ενημερωθεί από άλλες πηγές, ιδιαίτερα αξιόπιστες και ισχυρές. Ωστόσο ακόμη και τώρα, απαντάτε μερικώς στα ερωτήματα που σας είχαν τεθεί τότε.

Εξηγούμαι: Λέτε ότι δεν λαμβάνετε 4000 ευρώ ως δήμαρχος. Δεν μας λέτε όμως τι ποσό λαμβάνετε – ως μικτές αποδοχές πάντα. Για τις αποδοχές από τη ραδιοφωνία, λέτε ότι δεν είναι 1000 ευρώ, αλλά 500 (ελπίζουμε να έχετε υπολογίσει και εδώ τις μικτές αποδοχές) ενώ ενημερωθήκαμε και εμείς ότι έχετε κάνει ευρέως γνωστό και το τονίζετε με κάθε ευκαιρία -κυρίως δημόσια- ότι την συγκεκριμένη αποζημίωση την δίνετε για «κοινωφελείς σκοπούς του Δήμου».

Δεν αμφισβητούμε απολύτως τίποτα, ωστόσο για την ακριβή ενημέρωση των αναγνωστών μας, περιμένουμε να μας στείλετε τους ειδικούς κωδικούς του προϋπολογισμού στους οποίους αναγράφετε επακριβώς το ποσό αυτό, που χρησιμοποιήθηκε επακριβώς το 2007 και που θα χρησιμοποιηθεί επακριβώς το 2008.

Να σημειώσουμε βέβαια, πως όταν είσαι αιρετός και διαλαλείς ότι δίνεις σε κοινωφελείς σκοπούς ένα χρηματικό ποσό, ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτή η όχι και τόσο ιδιαίτερης αισθητικής πράξη, έχει τελικά την ανταποδοτικότητα της, που είναι να κερδίσεις ψήφους. Εν συντομία, είναι ένα είδος δημοσίων σχέσεων, κύριε δήμαρχε που βεβαίως πολιτικά κοστολογείται.

Για το ποσό που λαμβάνει η κόρη σας ως μετακλητή υπάλληλος, προφανώς δεν αναφέρεστε στις μικτές απολαβές της, αλλά στις καθαρές.

Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η απάντησή σας για το τρόπο που προσελήφθη ή τοποθετήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου, επιλέξτε εσείς το ρήμα που θέλετε, δεν έχω πρόβλημα. Ενώ, όπως είναι γνωστό, δεν ήσασταν υποχρεωμένος να κάνετε προκήρυξη για μετακλητό υπάλληλο, εσείς κάνατε. Ο οποιοσδήποτε θα σας έδινε τα εύσημα γι’ αυτήν την επιλογή σας, ωστόσο στη συνέχεια μας λέτε, ότι για την θέση, ήταν η μοναδική(!) υποψήφια.

Αυτό κύριε δήμαρχε, τη στιγμή που σ’ έναν οποιοδήποτε διαγωνισμό για το Δημόσιο η αναλογία θέσεων/υποψηφίων ξεκινάει από το 1 προς 10 και φθάνει μέχρι και το 1 προς 250 ή και 300. Κύριε δήμαρχε σας υπενθυμίζω ότι είναι –τουλάχιστον- η δεύτερη περίπτωση επί της θητείας σας, όπου οι θέσεις για πρόσληψη, είναι όσες και οι υποψήφιοι. Εάν θέλετε, επανερχόμαστε στο θέμα. Τα συμπεράσματα, είναι των αναγνωστών μας.

Η τρίτη απάντηση, απ’ την οποία προκύπτει αβίαστα η εκτίμηση ότι δεν αντιληφθήκατε καθόλου το νόημα του δημοσιεύματος, είναι ότι διαμαρτύρεστε εντονότατα για το ότι γράψαμε ότι μέλος του ΔΣ της ραδιοφωνίας που ψήφισε υπέρ της απόλυσης του εργαζόμενου, έχει έμμισθη σχέση με άλλες δημοτικές επιχειρήσεις, ως νομικός σύμβουλος.

«Είναι ανύπαρκτο πρόσωπο» λέτε. Ως νομικός σύμβουλος ναι, αλλά ως… οικονομικός σύμβουλος, υπάρχει, ζει και βασιλεύει και μάλιστα έχει κάνει και δημόσια τοποθέτηση στο Δημοτικό Σύμβουλιο ως σύμβουλος της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ! Νοιώθετε κύριε δήμαρχε δικαιωμένος, επειδή αντί να γράψουμε οικονομικός σύμβουλος, γράψαμε νομικός σύμβουλος; Αλλάζει αυτό την ουσία και το νόημα έστω στο ελάχιστο; Αλλάζει το γεγονός ότι μέλος του ΔΣ που ψήφισε υπέρ της απόλυσης, έχει έμμισθη σχέση με δημοτικές επιχειρήσεις;

Κύριε δήμαρχε, όπως εύκολα διαπιστώνετε, δεν υπάρχει τίποτα το ψευδές, το αναληθές και το συκοφαντικό, στο νόημα του δημοσιεύματος. Κύριε δήμαρχε, δεν πρόκειται να σας καλέσω να ακολουθήσετε την «ηθική πεπατημένη» συναδέλφων σας, όπως προτρέπετε εσείς, εμένα. Παρ’ όλα αυτά εάν επιμένετε, μπορείτε να μου υποδείξετε συγκεκριμένους συναδέλφους μου. Γενικώς πάντως με την «ηθικολογία», δεν τα πάω καλά. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας, για το καλό της πόλης και των Ηρακλειωτών.

Με τη δέουσα τιμή,

Τάσος Τατάρογλου,
διευθυντής Σύνταξης της “Ζω”