Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ

Από την αρχή του χρόνου υπάρχει ένας ανεπανάληπτος αναβρασμός στο δήμο Ηρακλείου, που αφορά παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις, σωρηδόν προσλήψεις, αντιδράσεις και κινητοποιήσεις εργαζομένων, απολύσεις ή εξαγγελίες απολύσεων, παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων…

Και οι αντιπολιτευόμενοι πίνουν ΦΡΑΠΕ στην πλατεία!

Γιατί να τρέχουν ή να κινητοποιηθούν άλλωστε? Αφού και μόνος του ο Γεωργόπουλος σκατά τα κάνει. Είναι δυνατόν να περιμένεις από τον τελειωμένο να αποφασίσει πότε αυτός θα φύγει, αντί να του δώσεις μία και να τον στείλεις στον αγύριστο?

Τελικά τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κάθε αντιπολιτευόμενο? Να αλλοτριώνεται η εξουσία, έτσι ώστε την ώρα της κάλπης ο κόσμος απηυδισμένος από την θητεία μιας νοσηρής θητείας, να αναλάβει τις ευθύνες του?

Και οι ευθύνες των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ποιες είναι?

Η έννοια της αντιπολίτευσης είναι θεσμός, η αντιπολίτευση πρέπει να λειτουργεί ελεγκτικά και με ότι τρόπο και μέσω μπορεί να φροντίζει για την νομιμότητα και την ισονομία που θα πρέπει να διακρίνουν τις όποιες αποφάσεις που επιλέγει η εκάστοτε δημοτική αρχή.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο, εδώ που έχουμε καταντήσει οι έννοιες δεν έχουν καμία σημασία, και οι θεσμοί είναι πλέον έρμαια στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε αιρετού είτε αυτός ανήκει στην συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση και προφανώς ο λόγος είναι γιατί οι μεν δεν θέλουν να κάνουν κινήσεις που αύριο και εφόσον αλλάξουν τα πράγματα δε θα ήθελαν να τους κάνουν οι άλλοι.

Ουσιαστική αντιπολίτευση κάνουν οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις με ντουντούκες και ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζουν προκειμένου να ενημερώσουν τους δημότες, άλλες κινήσεις όπως αυτό το blog που ενημερώνει σε μικρότερο δυστυχώς εύρος τους δημότες εξαιτίας της περιορισμένης πρόσβασης στο διαδίκτυο, κάποιες δημοτικές εφημερίδες που δεν έχουν πάρε-δώσε με την δημοτική αρχή, και γενικώς η μόνη ελπίδα είναι η όποια ιδιωτική πρωτοβουλία αντίστασης.

Και όλα τα παραπάνω γίνονται με προσωπικό οικονομικό κόστος όσο και με ψυχολογικό διότι οι εμφανιζόμενοι στις διάφορες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διακινδυνεύουν να γίνουν στόχοι ειδικά της παρούσας δημοτικής αρχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πίνουν λοιπόν τις φραπεδιές τους στην πλατεία, σουλατσάρουν στα καφενεία και τα καφέ του Ηρακλείου και αυτό τους είναι αρκετό.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ