ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ... ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΝΗΡΟΣ...

Το είχαμε πει πριν από 2 εβδομάδες, ότι ο Γεωργόπουλος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την θερινή περίοδο για να συνεχίσει την επιχείρηση σκούπα που έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του Δημάρχου.

Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου σε ένα κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο για την ΕΑΔΗΑ (Αθλητική Δημοτική Επιχείρηση) ο Στ. Γεωργόπουλος προσπάθησε να ξεγελάσει τους πάντες λέγοντας ότι το προσωπικό που μπορεί να περάσει στο Δήμο ή στα ΝΠΔΔ σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου, θα περάσει και «ουδείς θα χάσει τη δουλειά του».

Ενώ γραπτώς σε συγκεκριμένη παράγραφο του σχεδίου μετατροπής της ΕΑΔΗΑ αναφέρεται το «πλεονάζον» προσωπικό «δύναται» να αξιοποιηθεί, δηλαδή αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο και να μην αξιοποιηθεί, το οποίο φυσικά σημαίνει απομάκρυνση. Επίσης, οι γυμναστές (δηλαδή αυτοί που χαρακτηρίζονται ότι έχουν ως κύρια δραστηριότητα την υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων) μένουν εντελώς έξω απ’ αυτήν την δυνατότητα, παρ’ ότι καλύπτονται από τον νόμο Παυλόπουλου και τελικά θα ενταχθούν στη νέα δημοτική επιχείρηση.

Θα ένιωθα επικίνδυνα αφελής αν θεωρούσα ότι ήταν κακή συγκυρία και ότι η παρεξήγηση οφείλεται σε τυπογραφικό λάθος, ή σε λάθος χρήση κάποιων λέξεων που καθορίζουν πάραυτα την ερμηνεία του κειμένου.

Η φαινομενική συγκαταβατικότητα του Στ. Γεωργόπουλου κρύβει παγίδες και σκοπιμότητες. Είναι σίγουρο προκειμένου ο Γεωργόπουλος να καθαρίσει τον δήμο από τα «πράσινα ανθρωπάκια» (γιατί έτσι βλέπει τους δημοτικούς υπαλλήλους) και να τα αντικαταστήσει με στρουμφάκια, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά και δεν έχει κανένα πρόβλημα αν εκτεθεί ή αν παρανομήσει.

Αυτός ο στόχος του Γεωργόπουλου μπορεί να οφείλεται στην υστεροφημία που προσδοκά από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. στο Ηράκλειο, μπορεί να προσβλέπει από την άλλη στην εξασφάλιση ψήφων εφόσον οραματίζεται να θέσει υποψηφιότητα για υψηλότερο αξίωμα από αυτό του Δημάρχου.

Προσοχή, λοιπόν από τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ και οι εργαζόμενοι στις διάφορες επιχειρήσεις του Δήμου πρέπει να είναι σε εγρήγορση, γιατί το υπόλοιπο του καλοκαιριού προβλέπεται πονηρό.