ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Ένας φίλος μου έκανε ένα δωράκι σήμερα, ένα νέο έντυπο με τίτλο «Δημότης με Όραμα», μια περιοδική έκδοση δημοτικής ενημέρωσης όπως αναγράφεται στο εξώφυλλο. Πρόκειται για ένα προσεγμένο έντυπο σε ότι αφορά το φύλλο (ιλουστρασιόν), τετραχρωμία και 12σέλιδο. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν περιέχει καμία διαφήμιση που θα αποσβέσει μέρος του κόστους, Υπεύθυνος ύλης είναι ο Δημήτρης Χατζημήτσος ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. της Ραδιοφωνίας ορισμένος από τον Στ. Γεωργόπουλο. Συντάσσεται αφιλοκερδώς από ομάδα συνεργατών όπως αναφέρεται, αλλά δε μας λέει, ποιανού συνεργάτες, του Κου Χατζημήτσου?

Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα αναρωτιόμουν αν προέρχεται από κάποιο FΑN CLUB του Στ. Γεωργόπουλου. Σε όλες τις σελίδες αναφορές στον Στ. Γεωργόπουλο και τα έργα του, παντού φωτογραφίες με τον Γεωργόπουλο, να σκάβει, μέσα στα χιόνια, να κάνει παρέλαση στην Κύμης κρατώντας ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ (αχ αυτές οι ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ), και ως μαρμαρωμένος βασιλιάς μπροστά από την Αγιά Σοφιά.

Οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση σε αυτό το έντυπο είναι το κάτι άλλο.
Για παράδειγμα θα αναφέρω αυτό: «Χιλιάδες συνδημότες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αν όχι όλες, μερικές από τις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος μας και έχουν πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της πόλης.»

Σας παραθέτουμε μια φωτογραφία από την εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου για τον Πλαστήρα, στο θεατράκι στη πλατεία…


Φυσικά δεν γίνεται λόγος για απεργίες και τις συνέπειες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δήμο. Δεν ενημερώνει τους πολίτες για τις παραιτήσεις 2 πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης από δημοτικοί σύμβουλοι, όσο και για τις αποχωρήσεις προέδρων και αντιπροέδρων δημοτικών επιχειρήσεων.

Αξίζει να σταθούμε όμως στο editorial της εφημερίδας που σου δίνει τα μυαλά στα χέρια με τον τρόπο που είναι γραμμένο αλλά και με αυτά που αναφέρει.

«Είναι ορατή η προσπάθεια που γίνεται από λίγους «τους ελάχιστους» να δείχνει δήθεν το Ηράκλειο μια πόλη ανήσυχη, απογοητευμένη και με εξαντλημένη την υπομονή να περιμένει το καλύτερο»

θα παραπέμψω τον συντάκτη του κειμένου στην έρευνα της VPRC για το Ηράκλειο που ενδεχομένως αγνοεί, 63% των κατοίκων είναι δυσαρεστημένοι από την δημοτική αρχή, ενώ το 30% δηλώνει ικανοποιημένο. Μάλλον ο συντάκτης του editorial είναι εκτός τόπου και χρόνου για το συμβαίνει στο Ηράκλειο.


«Επίσης είναι σαφές ότι αυτοί οι λίγοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αντάρα χωρίς άποψη, υστερόβουλα και με περίσσια βιασύνη, τόση που τους κάνει να ξεχνούν το στοιχειώδες, ότι δηλαδή οι δημοτικές αρχές κρίνονται σε επίπεδο έργου, σε βάθος τετραετίας και από όλους, όχι μόνο τους ελάχιστους εμπαθείς και ιδιοτελείς που δεν κατόρθωσαν να κουμαντάρουν αυτούς που έχουν την ευθύνη και το θεσμικό ρόλο και αυτό τους είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό.»

Προφανώς και η κάθε δημοτική αρχή κρίνεται από το έργο της στο τέλος της τετραετίας, αλλά δε μπορούμε εμείς οι «λίγοι» να παραγνωρίσουμε τις παραιτήσεις 2 δημοτικών συμβούλων, και τις αποχωρήσεις συμβουλών και συνεργατών της δημοτικής αρχής από θέσεις ευθύνης.
Να είναι σίγουρος ο φίλος ότι δεν υπάρχει καμία ιδιοτέλεια σε ότι αφορά το blog και ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κάθε δημοτική αρχή να λειτουργεί με την δέουσα υπευθυνότητα και με σεβασμό στους θεσμούς και τους δημότες.

Ο Κος Γεωργόπουλος έχει αναιρέσει εκτός από τον λόγο του και την υπογραφή του, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αναξιόπιστος ακόμα και στους ίδιους του τους συνεργάτες.

Ο κος Γεωργόπουλος έχει καταφέρει να στρέψει εργαζόμενους, δημότες, ακόμα και υποστηρικτές της παράταξης εναντίον του, έχει καταφέρει ακόμα και εκείνους που κρέμονταν από τα χείλη του τώρα να τον αμφισβητούν.

«Είχε την ατυχία να παραλάβει ένα Ηράκλειο παραμελημένο που χρειάζεται πολλά. Ένα Δήμο με οικονομικά βαρίδια με αδυναμίες και ελλείψεις σε όλους τους τομείς και το χειρότερο να διαδεχθεί μια διοίκηση που όχι μόνο ο χρόνος παραμονής της στην εξουσία την είχε κάνει καθεστωτική και τα καθεστώτα όταν γκρεμίζονται κάνουν θόρυβο και αντιστέκονται γιατί έχουν ρίζες. Το λυπηρό δεν είναι ο θόρυβος ή η αίσθηση που δημιουργεί, είναι το ότι πάνω στην προσπάθεια τους να γατζωθούν στις ρίζες, που δυστυχώς έχουν δημιουργήσει, και στα συμφέροντα που απορρέουν από αυτές, παρασύρουν κάποιους που δε μπορώ – και νομίζω καλώς – να τους δω ως θύματα, γιατί παρασύρουν αυτούς που είναι πρόθυμοι να παρασυρθούν και γίνονται και αυτοί βιαστικοί και χάνουν το βηματισμό τους, πολλές φορές και τον προσανατολισμό τους»

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι εννοεί ο ποιητής? Ιδού η απορία!!!

Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας παρακάτω στο σκαναρισμένο editorial την τρικυμιώδη γραφή και ασυνάρτητη σκέψη που κυριαρχεί στο κείμενο με το οποίο υποδέχεται η εν λόγω εφημερίδα τον αναγνώστη. Ένα έντυπο που σίγουρα είχε τις ευλογίες του Δημάρχου, στο οποίο φιλοξενείται μάλιστα και συνέντευξη του Στ. Γεωργόπουλου.

Πρόκειται για μια φυλλάδα που θυμίζει παλιές εποχές, για ένα έντυπο – φερέφωνο που μοναδικό σκοπό έχει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη υπέρ του Στ. Γεωργόπουλου. Θα μπορούσε κάλλιστα η έκδοση «πολίτης με Όραμα» να είναι το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης του Στ. Γεωργόπουλου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2010.
Από ποιόν χρηματοδοτείτε το εν λόγω έντυπο?

Το έντυπο «Δημότης με Όραμα» εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν να είναι επίσημη έκδοση του Δήμου ή της παράταξης «Όραμα για το Ηράκλειο», γνωρίζει ο Στ. Γεωργόπουλος την ύπαρξη του συγκεκριμένου εντύπου και ποια είναι η άποψη του?

Αν πρόκειται για ανεξάρτητη έκδοση, πως οι συντελεστές του εντύπου αποκόμισαν διάφορες πληροφορίες που αναφέρονται σε προϋπολογισμούς και άλλα στοιχεία καθώς και τις φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο Στ. Γεωργόπουλος σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Είναι απίστευτη αδιακρισία και θράσος για τον εμπνευστή αυτής της «πονηρής φυλλάδας».
Είναι προσβολή για την δημοκρατία και για τους πολίτες, αφενός διότι ο σκοπός του εντύπου είναι να παραπληροφορήσει και να αποπλανήσει τους αναγνώστες για γεγονότα εξέχουσας σοβαρότητας που συμβαίνουν στο δήμο μας, και αφετέρου διότι υποτιμά την νοημοσύνη των δημοτών διανέμοντας ένα έντυπο το οποίο θυμίζει περισσότερο προεκλογικό παρά ενημερωτικό φυλλάδιο.