ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ότι χρέη Δημάρχου όσο καιρό ήταν στο Πεκίνο ο Σταύρος, εκτελούσε ο Γιώργος Παπαδημητρίου.

Δεν θα ασχοληθώ με την επιλογή του Στ. Γεωργόπουλο που εμπιστεύτηκε τα ηνία του δήμου στο νεαρό δημοτικό σύμβουλο, αλλά θα ασχοληθώ με τον ίδιο το Γ. Παπαδημητρίου.

Ο Κος Παπαδημητρίου δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, παρόλα αυτά έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Όραμα για το Ηράκλειο». Με την ανάληψη των καθηκόντων του δήμου από την νέα δημοτική αρχή Ιανουάριο 2007 ο Γ. Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε σε θέση ευθύνης, μερικούς μήνες αργότερα κλίθηκε από την μαμά πατρίδα, κατά συνέπεια δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και στις δύο υποχρεώσεις. Δεν είχα ακούσει τότε, να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος δημοτικός σύμβουλος, και παρά το παράδοξο, ο Παπαδημητρίου παρέμεινε δημοτικός σύμβουλος ενώ παράλληλα υπηρετούσε.

Το ερώτημα μου είναι το εξής:
Γνωρίζω ότι από την στιγμή που περνάς την πύλη του όποιου στρατοπέδου, παύεις να θεωρήσει πολίτης, και όσο διάστημα υπηρετείς θεωρείσαι στρατιώτης. Τα πολιτικά δικαιώματα είναι περιορισμένα, ακόμα και η ταυτότητα αλλάζει, παραδίδεις την αστυνομική ταυτότητα σου, και όσο καιρό υπηρετείς χρησιμοποιείς την στρατιωτική.
Είναι νόμιμο αυτό?

Πως γίνεται κάποιος ο οποίος «παραδίδεται» στο στράτευμα να έχει χρόνο να ασχοληθεί και με τα κοινά? Τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις?
Τι είδους ανευθυνότητα ήταν αυτή από την μεριά του Γ. Παπαδημητρίου ο οποίος γνώριζε ότι πρόκειται σε σύντομο διάστημα μετά από τις δημοτικές εκλογές να κλιθεί να υπηρετήσει, παρόλα αυτά δεν έκανε υπομονή για την επόμενη τετραετία?
Αυτοί που το ψήφισαν, το γνώριζαν ότι δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις?

Το πώς τις ολοκλήρωσε δεν αναρωτιέμαι καν, με την Ν.Δ. κυβέρνηση, έχοντας το χρίσμα του δημοτικού συμβούλου και μάλιστα σε έναν δήμο που είχε να περάσει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας δεκαετίες, νομίζω ότι είναι περιττό να αναρωτιόμαστε.

Το σημαντικότερο ερώτημα μου που πραγματικά δεν γνωρίζω είναι αν είναι νόμιμο αυτό που συνέβη με τον νεαρό δημοτικό σύμβουλο.
Βέβαια θα μου πείτε, προκειμένου να αποφύγει το στρατιωτικό, κάτι είναι και το ότι υπηρέτησε έστω και με αυτό τον τρόπο.

ΑΑΑΑΑΑσπασία το ΔΙΚΑΝΟ!!!!!!!!!!