ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΡΗ - ΗΛΙΑΔΟΥ

Η Μαρία Παντερή – Ηλιάδη έγινε το πρόσωπο της εβδομάδος και όχι μόνο, με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης που κατάθεσε στο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μ. Βαφειαδάκη. Η Κα Παντερή διαδέχθηκε ως πρώτη επιλαχούσα την Μ. Γαλακτοπούλου στις 22 Ιουλίου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της στο δήμο Ηρακλείου είχε κάνει, τότε μια ουσιαστική δήλωση σχετικά με την στάση που σκόπευε να ακολουθήσει ως δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, σας παραπέμπουμε στο κείμενο που είχαμε αναρτήσει στις 25 Ιουλίου.

Το κείμενο της ανεξαρτητοποίησης της Κας Παντερή είναι ξεκάθαρο και δεν αποκλίνει από εκείνο που είχε διαβάσει η ίδια όταν συμμετείχε για πρώτη φορά ως δημοτική σύμβουλος μετά την αποχώρηση της Μ. Γαλακτοπούλου.

Η Κα Παντερή αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εντιμότητας και υπευθυνότητας μετά την απόφαση της να μην συμμετέχει στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής όταν αυτές είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, που αποτελέσαν την αφορμή για αρκετούς Ηρακλειώτες να επιλέξουν τον Στ. Γεωργόπουλο και τους συνεργάτες τους για τον δημαρχιακό θώκο.

Η στάση της Κας Παντερή όπως και των Π. Βλασσόπουλου και Μ. Γαλακτοπούλου, αποτελούν ενθαρρυντικά μηνύματα για τα κοινά του δήμου μας, καθώς διαφοροποιούνται επί της ουσίας από πρακτικές και αποφάσεις που δεν συμφέρουν τον δήμο μας, και δεν εξυπηρετούν τους δημότες. Χωρίς καμία προσωπική βλέψη και στόχο, παρά μόνο τον σεβασμό σε εκείνους που τους επέλεξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, πιστοί σε αξίες και ιδανικά δηλώνουν βροντερά ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν την διάθεση και την υπευθυνότητα να ασχοληθούν με τα κοινά, δημιουργώντας μια ισορροπία σε σχέση με τους καιροσκόπους, υπέρ-φιλόδοξους, καφενόβιους δημοτικούς συμβούλους, που τουλάχιστο στην αίσθηση των περισσότερων δημοτών επικρατούσαν και επικρατούν στον δήμο Ηρακλείου.

Με την απόφαση της η Κα Παντερή λειτούργησε προστατευτικά απέναντι στη αξιοπρέπεια της όπως προστατευτικά λειτούργησε και απέναντι στην παράταξη της, καθώς όταν το βλέπεις το πλοίο να βουλιάζει, δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση να παραμείνεις μέχρι να βουλιάξει αλλά να κάνεις κάτι μήπως και το σώσεις, ακόμα και αν αυτό το κάτι είναι να πηδήξεις όσο το δυνατό νωρίτερα από αυτό.

Η καραμέλα, το δίλλημα πολλών δημοτικών συμβούλων που βλέπουν και βιώνουν καθημερινά την φθορά της παράταξης τους, παρόλα αυτά για να μην την πληγώσουν δεν κάνουν αυτό που η συνείδηση τους επιτάσσει, δεν κάνουν καλό ούτε στην αξιοπρέπεια τους, ούτε στην παράταξη τους. Η φθορά πολλαπλασιάζεται με το πέρασμα του χρόνου, και όσο μένουν αμέτοχοι και άπραγοι, φθείρονται μαζί με την παράταξη τους, θυσιάζοντας την αξιοπρέπεια τους για χάριν ενός κακού καπετάνιου.

Εξάλλου ο Γεωργόπουλος θα φύγει σε 2 χρόνια από το Ηράκλειο και την παράταξη, και αυτό που θα αφήσει θα είναι η θλιβερή εικόνα μιας 4ετίας που δεν είχε παρόμοια όλα τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος Ηρακλείου, και φυσικά το πλήγμα θα χρεωθεί στην παράταξη και τα στελέχη της.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της Κας Παντερή, η οποία έχει τα συγχαρητήρια μας για την απόφαση ανεξαρτητοποίησης κάτι που δηλώνει ξεκάθαρα το ξεκάθαρο για την ίδια λόγο να ασχοληθεί με τα κοινά και τον δήμο Ηρακλείου από θέση ευθύνης.

«Κύριε Πρόεδρε επειδή διαφωνώ έντονα σε καίρια και κορυφαία ζητήματα με την ασκούμενη πολιτική της Δημοτικής Αρχής και καθημερινά διαπιστώνω ότι οι θέσεις, πρακτικές, συμπεριφορές και αποφάσεις της δεν είναι συμβατές με την αλλαγή για την οποία προεκλογικά δεσμευτήκαμε ούτε και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες συνδημοτών μας, είμαι υποχρεωμένη να αποχωρήσω από τη Δημοτική Παράταξη «Όραμα για το Ηράκλειο - Σταύρος Γεωργόπουλος» και να υπηρετήσω στο μέλλον τους συνδημότες μας από τη θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου.

Είναι αυτονόητο βέβαια, ότι από τη θέση αυτή της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου
διατηρώντας ακέραιες τις αρχές και τις αξίες που είχα σαν στόχο να υπηρετήσω με την
κάθοδο μου στις δημοτικές εκλογές, θα στηρίξω εκείνες τις προτάσεις που κατά την κρίση μου εξυπηρετούν το συμφέρον της πόλης μας έχοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα να φέρω στο δημοτικό συμβούλιο προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Ελπίζω στην αρμονική συνεργασία μας στο μέλλον και από τη νέα μου θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου στο δημοτικό συμβούλιο.

Μαρία Παντερή – Ηλιάδου»