ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Για ακόμα μια φορά ελεγκτές από το υπουργείο οικονομικών κάνουν έλεγχο στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 94FΜ.
Είναι η πολλοστή φορά που ο Επικοινωνία περνάει από έλεγχο κάτι που κάνει εντύπωση για τα δεδομένα της επιχείρησης. Έτσι θα σκεφτεί κάποιος αδαής που δεν γνωρίζει το τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Θα γνωρίζεται οι περισσότεροι ότι η πρώτη κυρία του Ηρακλείου, ήταν διευθύντρια της ΔΟΥ Ηρακλείου. Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές του 2006 η ΔΟΥ Ηρακλείου εκτός από τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, ήταν και στη διάθεση του υποψήφιου Δημάρχου Στ. Γεωργόπουλου. Στις διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις «έσκαγαν» κάθε λίγο έλεγχοι, και μέσα σε αυτούς και στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία, τον οποίο δεν πηγαίνει καθόλου ο Σταύρος ανεξάρτητα αν είναι πρόεδρος της επιχείρησης.

Αυτοί οι απανωτοί έλεγχοι κάποια στιγμή βρήκαν «ατασθαλίες» οι οποίες όμως αφορούσαν εσωτερικούς δανεισμούς από τον Επικοινωνία σε άλλη δημοτική επιχείρηση, με σκοπό να πληρώνονται οι υπάλληλοι άλλων δημοτικών επιχειρήσεων που δεν είχαν φορολογική ενημερότητα και δεν μπορούσαν να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή. Φυσικά αυτό με τους εσωτερικούς δανεισμούς δεν είναι νόμιμο, αλλά από την άλλη ήταν ο μοναδικός τρόπος να μην μείνουν απλήρωτοι υπάλληλοι του δήμου.

Μετά από τον εντοπισμό της συγκεκριμένης «πατέντας» η οποία φυσικά δεν είχε τα προβλεπόμενα παραστατικά, δημιούργησε ικανές υποψίες για να ασχοληθεί πλέον το υπουργείο οικονομικών. Μετά από αυτό, ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός μπήκε στην μαύρη λίστα, που σημαίνει συχνές επισκέψεις από λογιστές του υπουργείου.
Και όλο αυτό για να κερδίσει τις εντυπώσεις προεκλογικά ο Στ. Γεωργόπουλος, έχοντας την υποστήριξη μιας κρατικής υπηρεσίας.

Ίσως να γνωρίζεται ότι μετά την εκλογή του Στ. Γεωργόπουλου, η γυναίκα του ζήτησε να μετατεθεί σε άλλη ΔΟΥ για λόγους ηθικής τάξης. Για τέτοια υποκρισία μιλάμε, υποκρισία όπως αυτή του υπουργείου οικονομικών, που ασχολείται με δημοτικές επιχειρήσεις που με τα βίας καταφέρνουν να πληρώνουν το προσωπικό τους και τις υποχρεώσεις τους συνολικά, ενώ υπάρχουν κρυφοί λογαριασμοί σε διάφορα υπουργεία που διακινούνται πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία δεν γίνεται κανένας έλεγχος.