ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο Σ. Γεωργόπουλος από την στιγμή που ανέλαβε τον Δήμου Ηρακλείου «κλαίγεται» για το υπεράριθμο προσωπικό που απασχολείται στον Δήμο. Ακολούθησε η επιχείρηση σκούπα των συμβασιούχων, με την μη ανανέωση των συμβάσεων του και την «διακριτική απόλυση» τους από τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Οι υποσχέσεις του Γεωργόπουλου ήταν τόσες που ούτε σε 5 δήμους σαν το Ηράκλειο δε θα μπορούσαν να χωρέσουν οι φιλόδοξοι ψηφοφόροι του.
Παρόλο που επικαλούνταν ο Δήμαρχος Ηρακλείου ότι το προσωπικό στο Δήμο ήταν υπεράριθμο, παρόλο που φρόντισε άμεσα να απαλλάξει από τις λίστες μισθοδοσίας των δημοτικών επιχειρήσεων τους «ευνοούμενους» συμβασιούχους, προχώρησε και εξακολουθεί στην πρόσληψη «ομήρων» συμβασιούχων που προφανώς έχουν γαλάζια ταυτότητα.

Σύμφωνα με τον νέο κώδικα για τους δήμους, ο κάθε δήμαρχος έχει την δυνατότητα να μεταφέρει ένα σεβαστό αριθμό συμβασιούχων, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις, στο δήμο απαλλάσσοντας τις δημοτικές επιχειρήσεις από έξοδα που δυσκολεύονται να καλύψουν και αφορούν το προσωπικό.

Με απλά λόγια, αυτό θα ανακουφίσει τα ταμεία των δημοτικών επιχειρήσεων καθώς, όσοι μεταφερθούν στο δήμο θα πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο, και όχι από το ταμείο του δήμου. Σε αρκετούς δήμους έχουν προχωρήσει οι δήμαρχοι, εκμεταλλευόμενοι αυτή την δυνατότητα, αλλά ο Κος Γεωργόπουλος δε φαίνεται να έχει πρόθεση να κάνει κάτι τέτοιο μέχρι το τέλος της θητείας τους.

Εφόσον δεν εκμεταλλευτεί αυτή την καθόλα νόμιμη δυνατότητα, δικαιούται να μιλάει για περικοπές προσωπικού, κλείσιμο ή πώληση επιχειρήσεων του δήμου μας?

Η γενικότερη ολιγωρία του δήμαρχου και της δημοτικής αρχής συνολικά, δημιουργούν αδιέξοδα τα οποία παρουσιάζουν με δραματική μορφή, προσδοκώντας έτσι, την τρομοκρατία και την αβεβαιότητα στους εργαζόμενους, καθώς και την δικαιολογία για την ανυπαρξία πολιτικής και λύσεων.

Είναι πλέον διακριτή η αδυναμία διοίκησης σε όλους τους τομείς, ακόμα και για τα αυτονόητα υπάρχει δυσκολία να επιληφθούν όποια προβλήματα παρουσιάζονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει, μία άνευ προηγουμένου ανεπάρκεια διαχείρισης.

Ο Στ. Γεωργόπουλος εξακολουθεί και είναι συγκεντρωτικός, παρόλο που τα 2 χρόνια από τότε που ανέλαβε δήμαρχος δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα σωστά.
Η επιμονή του σε αυτό τον συγκεντρωτισμό και τη μη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του φανερώνει την ακαταλληλότητα αυτού του ανθρώπου να διοικήσει.

Και ο Γεωργόπουλος έχει βρει τον τρόπο να δείξει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για την ανυπαρξία έργων σε αυτά τα 2 χρόνια θητείας του στο Ηράκλειο. Μιλάει για συμφέροντα που δε τον αφήνουν να κάνει την δουλεία του, φταίνε οι υπεράριθμοι εργαζόμενοι που ρουφάνε το μεδούλι του δήμου και δεν έχει χρήματα για να κάνει έργα, φταίει η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου που άφησε κληρονομιά υπέρογκα χρέη για τα οποία πρέπει να βρεθούν ακόμα και σήμερα λύσεις!!

Το μεγάλο ατόπημα του Γεωργόπουλο που αποτέλεσε και προπομπό, για το τι να περιμένουμε στην τετραετία του, ήταν αυτό το χλιδάτο βιβλιαράκι με την κρεμάλα, στο οποίο μάλιστα, περιέχονταν παραποίηση δημοσιεύματος της εφημερίδας Ημερησία 28/02/2007 προκειμένου να επιδείξει αποδεικτικά για το ότι το Ηράκλειο είναι ανάμεσα στους 10 περισσότερο χρεωμένους δήμους της Ελλάδος.
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Γεωργόπουλος το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δημιουργήσει εύφορο έδαφος για την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι το πέρας της θητείας του.

Αδρανείς είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Γεωργόπουλου που εξακολουθούν και αποτελούν το δεκανίκι, παρά το γεγονός ότι δεν τους υπολογίζει, δε τους σέβεται, και το χειρότερο για τους πιο παλιούς, αδιαφορεί για την προσφορά τους στην παράταξη και στο δήμο έστω και από αντιπολιτευόμενη θέση όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Το Ηράκλειο ανέκαθεν ήταν ένας δημοκρατικός δήμος, που μετά από πολλά χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες πρακτικές και διαθέσεις.

Ο Στ. Γεωργόπουλος ως σκληροπυρηνικός δεξιός από ότι φαίνεται, προσπαθεί να εφαρμόσει την πολιτική της ΝΔ και στο δήμο Ηρακλείου, θέλοντας, και καλά, να απαλλάξει τον Ηρακλειώτικο λαό από τις περιττές δαπάνες που αναγκάζεται να πληρώνει για τις απαξιωμένες δημοτικές επιχειρήσεις που ο ίδιος έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.

Ελπίζουμε στην θεία φώτιση κάποιων από τους δημοτικούς συμβούλους του Δημάρχου, που η αξιοπρέπεια τους, θα οδηγήσει στο να πάψουν να κάνουν την πατερίτσα του Γεωργόπουλου και να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από τον «Εφιάλτη για το Ηράκλειο» την παράταξη του Στ. Γεωργόπουλου.