30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ"

Ο Φίλλιπος Πολίτης έστειλε μια ενδιαφέρουσα επιστολή με αφορμή τα 30 χρόνια που συμπλήρωσε την 1η Οκτωβρίου η «Δημοτική Αναγέννηση Ηρακλείου» (1978 – 1986) την οποία διαδέχθηκε από το 1990 μέχρι το 2002 το «Ενωμένο Ηράκλειο», στις τελευταίες 2 τετραετίες μετονομάστηκε σε «Όραμα για το Ηράκλειο», κάτι όμως που περιέργως ; δεν το αναφέρει ο Κος Πολίτης στην επιστολή του!

Μέσα σε ένα απέραντο ωκεανό, στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων, έλλειψη ιδανικών και πλεονάσματος άμετρων προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων, H «Δημοτική Αναγέννηση Ηρακλείου» (1978-1986) και η διευρυμένη διάδοχός της, δημοτική παράταξη «Ενωμένο Ηράκλειο» (1990-2002),παραμένουν πάντοτε στη μνήμη μας,μια νησίδα ανιδιοτελούς, αγωνιστικής,εθελοντικής και δημιουργικής προσφοράς, καταξιωμένης στη κοινή τοπική συνείδηση. Υπερασπίστηκαν με θάρρος και σοβαρότητα τις πέσεις της φιλελεύθερης ιδεολογίας για την απεξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία και τον κομματικό εναγκαλισμό. Ανταποκρίθηκαν με συνέπεια, υπεύθυνο έλεγχο, δημιουργικό διάλογο, αξιόπιστη κριτική και ρεαλιστικές παρεμβάσεις και προτάσεις στον θεσμικό τους ρόλο της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανέπτυξαν μια πληθωρική δραστηριότητα με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ανοιχτές συζητήσεις και κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της πόλης μας, έκδοση εφημερίδος και τακτική επικοινωνία με τους Δημότες και τους τοπικούς φορείς.

Δυστυχώς για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ, η σύνθεση του τοπικού εκλογικού σώματος και το γενικό πολιτικό κλίμα της εποχής,μας στέρησαν την τιμή και την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου και την πραγματοποίηση του ονείρου μας, για ένα: «Νέο» ΗΡΑΚΛΕΙΟ !!!
Η ανατροπή του πολυετούς δημοτικού κατεστημένου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, δημιούργησε αισιόδοξες προοπτικές και ελπίδες για την πόλη μας, που όμως δεν έχουν επαληθευτεί ακόμη.

Σήμερα, 30 χρόνια από το ξεκίνημά μας στις εκλογές του 1978, θεώρησα χρέος μου την μικρή αυτή αναμνηστική επετειακή επικοινωνία με τους αγαπητούς φίλους και εκλεκτούς συνεργάτες της πολύχρονης πορείας μας, τον ανώνυμο δημότη που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκλησή μας και αγωνίσθηκε ανιδιοτελώς για την επίτευξη των στόχων μας, καθώς και κάθε συνδημότη που μας αρνήθηκε την ψήφο του, αλλά δεν παύει μέχρι σήμερα να εκδηλώνει την εκτίμησή του, για ήθος και την εντιμότητα των αγώνων μας.