ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ…

Απλήρωτοι παραμένουν περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι στον δήμο που απασχολούνται σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Η καθυστέρηση των μισθών ποικίλει από 1-5 μήνες ανάλογα με την δημοτική επιχείρηση.
Το φαινόμενο της καθυστέρησης των μισθών στους υπαλλήλους του δήμου δεν είναι μόνο στο οικονομικό, καθώς εκτός από αυτό έχουν να αντιμετωπίζουν και την ανασφάλεια που έχουν περιέλθει από την ημέρα που ανέλαβε ο Στ. Γεωργόπουλος.

Σίγουρα υπάρχει και θέμα αξιοπρέπειας η οποία καταρρακώνεται όταν κάποιος δουλεύει δεν αμείβεται, και αναγκάζεται να βρει τρόπους ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του, καθώς οι λογαριασμοί δεν περιμένουν πότε θα αποφασίσει ο Στ. Γεωργόπουλος να πληρωθούν οι άμοιροι εργαζόμενοι.

Η όλη κατάσταση, δεν γνωρίζω αν γίνεται εσκεμμένα, αλλά καταλήγει σε έναν πόλεμο νεύρων απέναντι στους ήδη ταλαιπωρημένους τα τελευταία 2 χρόνια εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Η αργοπορία και ίσως αδιαφορία που επιδεικνύει η σημερινή δημοτική αρχή σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, δηλώνει ξεκάθαρα για το πόσο σέβεται τους εργαζόμενους και την εργασία τους στον δήμο, αλλά και πόσο τους σέβεται σαν προσωπικότητες.
Υποπτεύομαι παρακολουθώντας τις κινήσεις και τις επιλογές του Στ. Γεωργόπουλου ότι σε κάποιες περιπτώσεις σε συγκεκριμένες δημοτικές επιχειρήσεις, προσπαθεί να εξουθενώσει την όποια υπομονή και αξιοπρέπεια των υπαλλήλων προκειμένου οι τελευταίοι να αποφασίσουν να αποχωρίσουν αναζητώντας μία άλλη βιοποριστική εργασία, γιατί όπως καταλαβαίνεται αν κάποιος έχει να πληρωθεί 5 μήνες, μόνο βιοποριστική δεν μπορεί να θεωρείται τέτοιου είδους εργασία.

Το γαϊτανάκι να σημειώσω μπορεί να το σέρνει ο Γεωργόπουλος αλλά ακολουθούν και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, που προτιμούν να παραμένουν σε θέσεις ευθύνης που μόνο υπευθύνους δε τους χρίζει, να εκτίθενται οι ίδιοι για την αδυναμία τους να πιέσουν κατάσταση, από το να βαρέσουν το χέρι στο οβάλ γραφείο του Γεωργόπουλου απαιτώντας τουλάχιστο στα ευαίσθητα θέματα όπως αυτό των πληρωμών να υπάρχει συνέπεια.

Εκτός από τον Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό οπού οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση, δεν έχω μάθει για κάποια άλλη αντίδραση από μέρους των Δ.Σ. εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις.

Το πιο έντονο πρόβλημα το έχει η ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ οπού οι οφειλές έχουν μαζευτεί σε σημείο οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απόγνωση, παρόλα αυτά και ενώ είχαμε δει στο παρελθόν να αντιδρούν σθεναρά έστω κάποιοι από τους εργαζόμενους της επιχείρησης, δεν είδαμε κάποια κινητοποίηση μετά το καλοκαίρι.

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ο δήμος μας έκανε μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις για τις οποίες το κόστος ήταν παχουλό, ενδεχομένως οι εκδηλώσεις αυτές να έγιναν με χρήματα τα οποία προορίζονταν για τους απλήρωτους εργαζόμενους, και φυσικά αυτό δείχνει το επίπεδο του δημάρχου αλλά και των παρατρεχάμενων, που προτιμούν τα φρου φρου και τα αρώματα από το να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Νομίζω ότι αυτό είναι η απόλυτη καταδίκη της όποιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας έχει απομείνει.