ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ....

Κάποιο έντυπο με την ονομασία "Συμμαχία Πολιτών" που ομολογώ μέχρι χτες δεν γνώριζα έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πως ο δήμαρχος θα αλλάξει αίφνης τη ζωή των κατοίκων του Νέου Ηρακλείου.

Το συγκεκριμένο άρθρο περιέχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία, αλλά θα σταθώ επιγραμματικά στα κυριότερα:

1. Είναι η πρώτη φορά που ο Γεωργόπουλος με τον Μαστοράκο στέκονται στο ίδιο πάνελ και δείχνουν τόσο αγαπημένοι.

2. Ο Γεωργόπουλος ενδιαφέρεται "για την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής", αν και άλλα αιτήματα των πολιτών δείχνουν να πέφτουν στο κενό.

3. Περίεργο που η "σεμνή τελετή - συνάντηση με τους κατοίκους του Ηρακλείου" δεν έγινε γνωστή και στους κατεξοχήν ενδιαφερόμενους, που είναι οι κάτοικοι της περιοχής του κτήματος Δανηγγέλη, και οι οποίοι στο παρελθόν σύσσωμοι αντέδρασαν στο να γίνει πολυόροφη οικοδομή στο χώρο τη στιγμή που ακόμα και οι τέως και νυν δήμαρχοι αναγνωρίζουν ότι το Ηράκλειο χρειάζεται χώρους πρασίνου.

4. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η διαπίστωση του αρθρογράφου του συγκεκριμένου εντύπου ότι ο Γεωργόπουλος "οδεύει φουλ για δεύτερη τετραετία"!!! Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι ο Γεωργόπουλος έχει κερδίσει τέτοια καθολική αποδοχή κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ας ξεκινήσω από την επιμονή του Μαστοράκου να ανεγερθεί πολυόροφη οικοδομή στο κτήμα Δανηγγέλη, καθώς και τα δημοσιεύματα του "Χτύπου" που φιλοξενούν συχνά πυκνά της δηλώσεις του Μαστοράκου για το θέμα, οι οποίες δείχνουν μία τάση εκδικητικότητας για το ότι οι κάτοικοι του Ηρακλείου δεν τον ψήφισαν. Ο Μαστοράκος επέμενε να γίνει γηροκομείο,
τη στιγμή που το γηροκομείο στον πολύ μεγαλύτερο χώρο του κτήματος του Ερυθρού Σταυρού έχει εγκαταλειφθεί από χρόνια και το εκκλησάκι που υπήρχει εκεί γκρεμίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι επί δημαρχίας Σταύρου Γεωργόπουλου.

Ερχόμενοι στο παρόν, ας θυμηθούμε και την πρωτοφανούς δημοκρατικότητας δήλωση του Γεωργόπουλου για το θέμα, ότι για το τι θα γίνει με το κτήμα Δανηγγέλη "δε χρειάζεται να ερωτηθούν οι κάτοικοι της περιοχής"!

Φαίνεται ότι είναι χούι των δημάρχων του Ηρακλείου να αγνοούν τη λαική βούληση των κατοίκων του, από τους οποίους όμως ζητούν την ψήφο τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν κάθετα στον Μαστοράκο, ζητώντας να αξιοποιηθεί ο χώρος χάριν του πρασίνου και όχι των εργολάβων. Η εμμονή του Μαστοράκου στο θέμα αυτό, αλλά και το γεγονός ότι είναι το μόνο θέμα στο οποίο έδειξε να συμφωνεί με τον Γεωργόπουλο μετά από τόσα χρόνια σφοδρών αντιπαραθέσεων που πολλοί έχουμε γίνει μάρτυρες αυτών,
θα πρέπει να προβληματίσει όσους ασχολούνται με τα κοινά στην πόλη μας.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Το κείμενο το λάβαμε από συνδημότη που το απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
στη διεύθυνση irakleioatt@gmail.com