ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Δηλώσεις που θα συζητηθούν κάνει στη «Ζω» ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και παραιτηθείς από τη θέση του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης τεχνικών έργων ΔΕΤΕΗΑ, Κωνσταντίνος Κουτσούκος. Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για ποιόν λόγο δεν ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης της κυρίας Ροζάκη στη θέση της προέδρου της δημοτικής επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής ΚΕΚΟΙΠΗΑ (που διαδέχθηκε την ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ) τόνισε πως «η αντίρρηση μου δεν είχε να κάνει με την προσωπικότητα της κυρίας Ροζάκη, με την διαδρομή της ή οτιδήποτε άλλο προσωπικό. Το ζήτημα αφορά τον θεσμικό ρόλο που πρέπει να έχει ένας δημοτικός σύμβουλος.

Ο λαός του Ηρακλείου επέλεξε να στείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, συγκεκριμένους ανθρώπους, για να τον εκπροσωπήσουν. Ξέρετε, κανείς δεν μας έκανε χάρη που μας έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι οι θέσεις των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, θέσεις που δίνουν την κεντρική κατεύθυνση για την πολιτική που θα ακολουθηθεί, τις καινοτομίες, τις αλλαγές ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να καταλαμβάνονται από αιρετά μέλη. Όσοι εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν το πρόσταγμα από τον λαό και από κανέναν άλλο, να υπηρετούν το Δήμο Ηρακλείου, από τις θέσεις ευθύνης, ώστε να είμαστε και εμείς υπόλογοι και υπεύθυνοι για τις πράξεις και τις αποφάσεις μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αποκλείονται τα υπόλοιπα μέλη του ψηφοδελτίου που δεν εξελέγησαν. Προς Θεού.

Υπάρχουν θέσεις που μπορούν να προσφέρουν, όπως είναι τα μέλη των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων, των ειδικών συμβούλων κ.α. και μπορούμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε. Όμως, αν επιλέγονται μη αιρετοί ως πρόεδροι των Νομικών Προσώπων για να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση που δεν είναι επί του παρόντος να την αναλύσουμε, εγώ δεν πρόκειται να συμφωνήσω σ’ αυτό. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον θεσμικό ρόλο του δημοτικού συμβούλου. Αυτός ο οποίος κρίνει και τοποθετεί έναν δημοτικό σύμβουλο σε μία τέτοια θέση, πρέπει να τον σέβεται πρώτα απ’ όλα, ως δημοτικό σύμβουλο και από εκεί και πέρα, ως συνεργάτη και ως άνθρωπο».

Η «Ζω» επισήμανε στον Κ. Κουτσούκο, ότι σύμφωνα με πληροφορίες ουδείς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δέχθηκε να τοποθετηθεί πρόεδρος της ΚΕΚΟΙΠΗΑ. Όπως απαντά σ’ αυτό «αυτό το ακούω πρώτη φορά από εσάς και μου προκαλεί έκπληξη. Θεωρώ, ότι ειδικά σε μία τέτοια δημοτική επιχείρηση, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι θα ήθελαν να αναλάβουν, ειδικά τώρα που δεν θα έχει και τα προβλήματα του παρελθόντος, τα οποία κακώς δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε, παρ’ όλο που σε διάφορες χρονικές στιγμές είχαν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα έλυναν το ζήτημα και δεν θα φθάναμε στα γεγονότα που φθάσαμε. Όπως και αν έχει, πραγματικά εκτιμώ ότι δεν πρέπει να υπήρξε άρνηση από όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας να αναλάβουν τη θέση του προέδρου της ΚΕΚΟΙΠΗΑ. Αν παρ’ όλα αυτά έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε πραγματικά δεν έχω απάντηση επί του παρόντος και επιφυλάσσομαι για το άμεσο μέλλον, όταν και θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πούμε εφ’ όλης της ύλης».

Αρθρό που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της τοπικής εφημερίδας "ΖΩ"