ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ο Ν. ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Στις 15 Οκτωβρίου σας είχαμε ενημερώσει για την έντονη κόντρα που δημιουργήθηκε μεταξύ του Ν. Μαραγκού με τον Στ. Γεωργόπουλο.

Μάλιστα το είχαμε χαρακτηρίσει σαν μπαλόνι έτοιμο να σκάσει.
Γνωρίζαμε για τις ρεβανσιστικές κινήσεις του Στ. Γεωργόπουλου σε «προστατευόμενους» υπαλλήλους του Ν. Μαραγκού, μετά από την έντονη αντίδραση «απειλή» από μεριάς του Ν. Μαραγκού στο Δήμαρχο.

Ακολουθεί η είδηση όπως δημοσιεύτηκε στο www.zonews.gr

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της παραίτησης του προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου, Νίκου Μαραγκού, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλεια 2008».

Ο Ν. Μαραγκός κοινοποίησε την παραίτηση του προς τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Γεωργόπουλο και ενημέρωσε την ίδια ημέρα και τον πρόεδρο του ΔΣ Μίλτο Βαφειαδάκη προκειμένου να αναγνωστεί το περιεχόμενο αυτής και στη συνεδρίαση του σώματος, η οποία αναμένεται να γίνει στις 30 Οκτωβρίου. Βέβαια, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο Δήμο Ηρακλείου και ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο δήμαρχος κινείται στις συνεργασίες του, η παραίτηση του Νίκου Μαραγκού από την προεδρία του πολιτιστικού κέντρου, ήταν αναμενόμενη. Και αυτό, γιατί όπως το zonews.gr έχει σημειώσει, οι σχέσεις των δύο ανδρών τον τελευταίο διάστημα περνούσαν από διάφορες διακυμάνσεις εξαιτίας της συμπεριφοράς του ίδιου του δήμαρχου απέναντι στον πρώην (πλέον) πρόεδρο του πολιτιστικού κέντρου της πόλης.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι εξέφραζαν την έκπληξη τους για τον οριστικό χαρακτήρα της παραίτησης του Νίκου Μαραγκού, καθώς ο ίδιος θεωρούνταν από πολλούς (και ήταν) ως ένας από τους λίγους δημοτικούς συμβούλους του «Οράματος για το Ηράκλειο», που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Στ. Γεωργόπουλου. Η αλήθεια είναι ότι ο Ν. Μαραγκός συνδεόταν με στενή φιλία με τον δήμαρχο της πόλης και αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο δέχτηκε να είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Στ. Γεωργόπουλου στις εκλογές του 2006.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλεια 2008» κάποιες προσωπικές επιλογές του δήμαρχου Ηρακλείου και συγκεκριμένες αρνητικές συμπεριφορές προς υπαλλήλους του Πολιτιστικού Κέντρου, αλλά και προς το πρόσωπο του Νίκου Μαραγκού, εξώθησαν τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου να υποβάλει την παραίτηση του. Αυτό άλλωστε προκύπτει εύλογα και από το κείμενο της παραίτησης στο οποίο ο Ν. Μαραγκός αναφέρει χαρακτηριστικά «Πάντοτε, αντίθετα με εσάς τιμούσα και προασπιζόμουνα τους συνεργάτες μου. Είναι σαφές ότι οι όποιες ενέργειες σε βάρος τους, στρέφονται κατά του προσώπου και του έργου μου».

Δεν ήταν λίγοι αυτοί (ακόμη και μέλη της δημοτικής ομάδας) που κατηγορούσαν τον Νίκο Μαραγκό για το βαθμό της αφοσίωσης που επιδείκνυε προς τον Σταύρο Γεωργόπουλο. Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Μαραγκός δεν ήθελε να παραιτηθεί, προσπαθώντας να διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης στην οποία ανήκει. Πριν από δύο μήνες περίπου και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τα «Ηράκλεια 2008», ο ίδιος είχε ζητήσει από τον δήμαρχο να ενισχύσει, έστω και προσωρινά, το προσωπικό του Πολιτιστικού Κέντρου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι ο Νίκος Μαραγκός αναγκάστηκε να φέρει σε πέρας το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου με την αποκλειστική βοήθεια και συνδρομή τριών υπαλλήλων, που ανήκαν στο ανθρώπινο δυναμικό του πολιτιστικού κέντρου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος στην διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων έκανε συνεχώς παρατηρήσεις σε έντονο ύφος προς τον Ν. Μαραγκό, τόσο για την αρτιότητα των εκδηλώσεων, όσο και για τις διοικητικές ικανότητες του ιδίου. Και ήταν φυσικό να υπήρξαν κάποια κενά σε ορισμένες από τις εκδηλώσεις, αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι ο δήμαρχος δεν έδειχνε καμία διάθεση συνεργασίας με τον Νίκο Μαραγκό, όταν ο τελευταίος του τόνιζε την ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού προκειμένου να εξασφαλιστεί η αρτιότερη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το αμετάκλητο της απόφασης του Νίκου Μαραγκού ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος ξεκαθάρισε προς τους συνεργάτες του ότι αποκλείεται να ανασκευάσει την απόφαση του. Μάλιστα μαζί με το κείμενο της παραίτησης από πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου ο Ν. Μαραγκός, επανέφερε στη διάθεση του δήμαρχου και ένα κείμενο με αριθμό πρωτοκόλλου 9781 και αρχική ημερομηνία κοινοποίησης προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 10/10/2008 με το οποίο εκφράζει την επιθυμία του να αποδεσμευτεί και από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΚΟΙΠΗΑ.

Από το www.zonews.gr