ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ανατροπή στο θέμα των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου (ΚΕΚΟΙΠΗΑ, πρώην ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ) είχαμε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με αποτέλεσμα να παρθεί νέα απόφαση, σύμφωνα με την οποία περνάνε στο Δήμο ή στα νομικά του πρόσωπα, όλοι όσοι το δικαιούνται από το νόμο Παυλόπουλου και όχι μόνο 55! Μάλιστα η απόφαση πάρθηκε με τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή να έχουν αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο! Μία εξέλιξη, η οποία ενδέχεται να συμπαρασύρει και εξελίξεις στο δημοτικό πολιτικό σκηνικό.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για ορθή επανάληψη προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μεταβίβαση του προσωπικού, η αντιπολίτευση κατέθεσε και πάλι την πρότασή της να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης στο Δήμο και να μην μείνουν εκτός οι 36 παιδαγωγοί, όπως είχε αποφασίσει η δημοτική αρχή, παρότι μπορούσαν να μεταφερθούν σύμφωνα με τον νόμο Παυλόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό –και με αφορμή την διαδικασία της ορθής επανάληψης- η αντιπολίτευση ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία συνολικά το θέμα της μεταφοράς όλου του προσωπικού.

Η συμπολίτευση, δια του δημάρχου αρνήθηκε για μία ακόμη φορά να δεχθεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο στη διαδικασία που ακολούθησε (και με δεδομένο ότι αυτήν την φορά ήταν παρόντες και παρούσες όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καθώς και η ανεξάρτητη Μαρία Παντερή, συνολικά δηλαδή 12 σύμβουλοι, ενώ για μία ακόμη φορά απών ήταν ο ανεξάρτητος Ανδρέας Χριστοδουλίδης) ο Στ. Λεζγής δήλωσε πως συμφωνεί να συζητηθεί το θέμα. Στο Δημοτικό Συμβουλίο ήταν παρόντες 13 σύμβουλοι της δημοτικής αρχής (απουσίαζε δικαιολογημένα από την πλειοψηφία η Δέσποινα Αϊβατζίδου) και με δεδομένη τη στάση του Στ. Λεζγή διαμορφώθηκε μια πλειοψηφία υπέρ της συζήτησης 13 έναντι 12.

Σʼ αυτό το σημείο ο δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος αντέδρασε και δήλωσε πως η παράταξή του… αποχωρεί από το συμβούλιο(!) με αποτέλεσμα πράγματι να αποχωρήσει η δημοτική αρχή! Ωστόσο η δημοτική αρχή είχε άλλη μία απώλεια, αφού ο Γιάννης Κεσκινίδης παρέμεινε και συνολικά 14 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς όλου του προσωπικού της δημοτικής επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο.

από την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας ΖΩ

Σχόλιο δικό μας:
Έσπασε το απόστημα της παραταξιακής γραμμής στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, και ο Λεσγής μαζί με τον Κεσκινίδη ψήφισαν κατά συνείδηση και όχι σύμφωνα με την υπόδειξη του ακροβατούντος πλέον δημάρχου μας Στ. Γεωργόπουλου.

Πλέον και πρακτικά ο Στ. Γεωργόπουλος είναι ο αδύναμος κρίκος της δημοτικής αρχής, καθώς από ότι φαίνεται κάποιοι δημοτικοί του σύμβουλοι αρνούνται να τον ακολουθήσουν στο παρανοϊκό του σχέδιο που έχει από την στιγμή που ανέλαβε τον δήμο μέχρι να τον παραδώσει.

Το θέμα είναι πως η κατάληξη, και γι' αυτό πρέπει να νιώθουν 2 φορές υπερήφανοι ο Λεσγής και ο Κεσκινίδης, είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, του δήμου και των δημοτών που χρειάζονται τις υπηρεσίες της πρώην ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ νυν ΚΕΚΚΟΙΠΗΑ.

Η στάση που κράτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να γίνει παράδειγμα και στους υπόλοιπους, που είμαι σίγουρος ότι θα ήθελαν να φερθούν αναλόγως αλλά δεν έχουν το θάρρος και το κουράγιο.

Τώρα Σταύρο το μόνο που απομένει είναι να σεβαστείς την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να βάλεις την υπογραφή σου, ώστε να δρομολογηθεί η τακτοποίηση, των επί σειρά ετών ομήρων εργαζόμενων στην ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ, στο δήμο ή στα νομικά πρόσωπα του δήμου.