ΣΤΑΥΡΟ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ... ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΟΥΝ

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Στ. Γεωργόπουλος έσπευσε να τακτοποιήσει ένα θέμα στο οποίο μάλιστα θεωρούσε ότι υπάρχουν παρατυπίες σε βάρος του δήμου και υπέρ προσώπων.

Αναφέρομαι στις διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στο δήμο μας, για τις οποίες την διαχείριση είχε το δημοτικό ραδιόφωνο. Ποιο συγκεκριμένα υπεύθυνος για τις διαφημιστικές πινακίδες στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ήταν ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μάλιστα, μετά από πρόταση του δημάρχου στο Δ.Σ. της ραδιοφωνίας, απολύθηκε ενώ ήταν 15 χρόνια εργαζόμενος αορίστου χρόνου. Οι διαφημιστικές πινακίδες ήταν ένα σοβαρό έσοδο για το ραδιόφωνο και για τον δήμο, μιλάμε για περίπου 400.000 ευρώ ετησίως.

Ο Δήμαρχος μας φαγώθηκε να μεταφερθεί η διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων στον δήμο από το ραδιόφωνο, και αυτό από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε σαν δημοτική αρχή.

ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ «ΕΠΙΣΗΜΩΣ» ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΙΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Αντίθετα τοποθετούνται και καινούργιες σε διάφορα σημεία της πόλης, για παράδειγμα, στην γέφυρα Ρούμελης όχι μόνο τοποθετήθηκε μια ογκωδέστατη πινακίδα αλλά εμποδίζει με τον χώρο που καταλαμβάνει την διέλευση των πεζών.

Τι γίνεται αγαπητοί συνδημότες με αυτά τα χρήματα??? Μιλάμε ότι ο δήμος έχει ήδη χάσει 800.000 ευρώ από την απραξία και τις εμπνεύσεις του Στ. Γεωργόπουλου.
Το περίεργο όμως για μένα είναι πως, ο Στ. Γεωργόπουλος ενώ επικαλείται ότι ο δήμος είναι καταχρεωμένος, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ότι η ΔΕΗ δεν έχει πληρώσει αυτά που οφείλει από τα δημοτικά τέλη, ενώ έχει απολύσει κόσμο λόγω οικονομικής δυστοκίας, «χαρίζει» τα έσοδα από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Εδώ κάτι βρωμάει πολύ άσχημα, και βρωμάει από το κεφάλι.
Η απόλυση του Ν. Τριανταφυλλίδη, είχε σχέδιο που τελικά χρειάστηκαν να περάσουν 2 χρόνια μέχρι να δημιουργήσει τις πρώτες υποψίες?

Ο Ν. Τριανταφυλλίδης επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνος για τις διαφημιστικές πινακίδες, οπότε θα αποτελούσε πρόβλημα για το σχέδιο του Σταύρου. Γνώριζε τις διαφημιστικές εταιρίες, γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, έπρεπε λοιπόν να φύγει από την μέση, με δήθεν καταγγελίες ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην διαχείριση και στις συναλλαγές από την μεριά του υπεύθυνου, ένα βράδυ σε ένα Διοικητικό συμβούλιο του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες ο Στ. Γεωργόπουλος, απολύει τον αορίστου χρόνου, υπάλληλο του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ανακοινώνει επίσης για λόγους τάξης και διαφάνειας ότι η διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων μεταφέρετε στον Δήμο, και τέλος.

Οι διαφημιστικές πινακίδες φαινομενικά είναι στον αέρα τα 2 τελευταία χρόνια, και ο πρώτος ύποπτος για το αν συμβαίνει κάτι το μεμπτό με αυτή την ιστορία Στ. Γεωργόπουλος δεν έχει διατάξει καμία ενέργεια στο να υπάρξει επιτέλους κάποιος που να διαχειρίζεται τις πινακίδες, και να εισπράττει ο δήμος τα ανάλογα ποσά, γιατί μιλάμε για χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Δεν ξέρω αν έχει κάποια εμπλοκή προσωπικά ο δήμαρχος μας ή αν έχει κάνει κάποια συμφωνία με τις διαφημιστικές, κάτω από το τραπέζι, δε με ενδιαφέρει αν για δικούς του λόγους δεν μπορεί να επιβληθεί στις διάφορες διαφημιστικές και βλέπουμε να φυτεύονται παράνομα καινούργιες πινακίδες, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο δήμος μας εξαιτίας της στάσης του Γεωργόπουλου στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μείων 800.000 ευρώ στα ταμεία του. Οποιαδήποτε εικασία δεν είναι καθόλου εύκολο να ελεγχτεί πόσο μάλλον να αποδειχθεί, αλλά το σίγουρο και αδιαπραγμάτευτο γεγονός είναι η χασούρα των 800.000 ευρώ.

Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει, και δεδομένου την επιμονή του με το συγκεκριμένο θέμα από την αρχή της θητείας του, ο Σταυρός νομίζω πως «καρφώνεται», και δίνει δικαίωμα για άλλου είδους υποθέσεις και εικασίες. Το θέμα δεν έχει προκαλέσει τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, οι οποίες μάλλον δεν συγκινούνται από το ποσό που καθημερινά χάνει ο δήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Γεωργόπουλου δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το θέμα, αν και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Μήνας ήταν στο Δ.Σ. της ραδιοφωνίας όταν αποφασίστηκε η διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων να γίνεται από τον δήμο γενικώς.

Υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στον δήμο που τους οφείλονται 8 μηνών μισθοί, έρχεται ο Δεκέμβριος που είναι δύσκολη περίοδος για τον δήμο καθώς θα πρέπει να αποδώσει το δώρο Χριστουγέννων, και τα οικονομικά του δήμου είναι χειρότερα από κάθε άλλη τετραετία. Αυτό από την μια γιατί από την άλλη μεριά υπάρχει αυτή η πολυτέλεια να μην κόπτεται ο Δήμαρχος να εισπράττονται ποσά που δικαιούται ο δήμος μας,

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, και περιμένουμε εξηγήσεις για αυτή την στάση της δημοτικής αρχής, διαφορετικά μέχρι το νέο έτος ο Κος δήμαρχος θα παραλάβει εξώδικο που θα τον καλεί να δώσει εξηγήσεις, οι οποίες αν δεν είναι αρκετές τότε θα τις δώσει στο δικαστήριο όπου εναγόμενος θα κατηγορηθεί για αμέλεια εις βάρος του δημοσίου.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτό το εξώδικο σαν πρόσωπο χωρίς καμία οικονομική συμβολή, μπορεί να στείλει το όνομα του με e-mail στο irakleioatt@gmail.com