ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ

Γκάφα τελικά η απόφαση για την ένταξη όλων των εργαζομένων της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ στα νομικά πρόσωπα του δήμου, καθώς κρίθηκε άκυρη από την περιφέρεια εξαιτίας της εκπρόθεσμης πρότασης της αντιπολίτευσης για ορθή επανάληψη.
Πολλά τα ερωτηματικά καθώς δε μπορεί να μη γνώριζαν οι εμπλεκόμενοι της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την νέα πρόταση, ότι υπάρχει θέμα καθυστέρησης που αυτομάτως οποιαδήποτε απόφαση είναι άκυρη.

Δίνω ελάχιστες πιθανότητες να μη το γνώριζαν αντιπολιτευόμενοι και δημοτική αρχή, ότι η πρόταση πυροτέχνημα.

Αν υποθέσουμε ότι το γνώριζαν εκ των προτέρων, τότε μιλάμε για κουκλοθέατρο, με πρωταγωνιστή σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο. Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ έρχονται αντιμέτωποι με την ανευθυνότητα των αιρετών ανεξάρτητα σε πια παράταξη ανήκουν, καθώς κανείς μα κανείς! δε βρέθηκε να γνωρίζει ή δε το είπε αν γνώριζε, ότι δεν μπορεί να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση εξαιτίας του εκπρόθεσμου.

Όπως αντιλαμβάνεστε μπορεί η απόφαση να ήταν ιστορική λόγω του ότι η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να επιβάλει το άδικο σχέδιο της για την ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ, από την άλλη και αυτό που μένει είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση, η οποία εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.
Εντωμεταξύ η απόφαση τις προηγούμενης πρότασης για ένταξη 55 από τους 99 εργαζομένους της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ στον δήμο, εκκρεμεί καθώς υπήρξαν παρατυπίες τις οποίες κατήγγειλε ο Κος Βόμβας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακυρωθεί και η πρώτη απόφαση.
Και πάλι από το μηδέν οι εργαζόμενοι και μάλιστα απλήρωτοι, καθώς τους οφείλονται μισθοί μηνών! Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους συνεχίζεται και οι ελπίδες τους για δίκαιη επίλυση εξανεμίζονται.

Καταλήγω να πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση με την ανασφάλεια και την ομηρία των εργαζομένων στον δήμο γενικά είναι κάτι που το θέλουν άπαντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δε φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική διάθεση να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα τους.
Φανταστείτε ότι ο δήμος θα απαλλαγεί από μισθούς που μέχρι σήμερα πληρώνει από τα ταμεία του, αφού όσο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων από τις δημοτικές επιχειρήσεις περάσει στο δήμο, το κόστος της μισθοδοσίας τους θα το αναλάβει το δημόσιο ταμείο.
Ούτε καν αυτό αποτελεί δέλεαρ για τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, που θα ελαφρύνει τις δαπάνες για οικονομικές υποχρεώσεις, και θα εξασφαλίσει εργαζόμενους που θα εργάζονται χωρίς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και που ενδεχομένως να έχουν και καλύτερη απόδοση στην δουλεία τους.

Αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα…

Έμαθα τις προάλλες ότι ο Κώστας Καλογράνης που ήταν μαζί με τον Μαστοράκο όσο ήταν δήμαρχος, όταν είδε ότι βουλιάζει το πλοίο κόλλησε με τον Γεωργόπουλο, είχε κάνει μάλιστα και μια κρούση και στον Μπάμπαλο, έχει καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να ενταχθεί στον δήμο. Να τονίσω ότι ο Καλογράνης αποχώρησε οικιοθελώς από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό λίγο μετά την εκλογή του Γεωργόπουλου, εισπράττοντας ένα σεβαστό ποσό αποζημίωσης από το ταμείο του 94FM.

Υπάρχουν και άλλοι απίθανοι που έχουν κάνει το ίδιο μη Ηρακλειώτες, που ελπίζουν στην καλή πρόθεση του Γεωργόπουλου να τους τακτοποιήσει.
Όταν λοιπόν έχουν πέσει τα κοράκια που έχουν τις άκρες, αυτό και μόνο δυσκολεύει την όποια δίκαιη επίλυση και τακτοποίηση εργαζομένων που επί σειράς ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμο μας, και μάλιστα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.