ΤΟ "ΟΡΑΜΑ" ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σαν μια κατηφόρα δίχως φρένα δείχνει να είναι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβερνώσα παράταξη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, "Όραμα για το Ηράκλειο", το τελευταίο διάστημα.

Η ψήφιση της πρότασης της Αντιπολίτευσης για τη μεταφορά στο Δήμο του παιδαγωγικού προσωπικού της ΚΕΚΟΙΠΗΑ (σ.σ άσχετα αν τελικά υλοποιηθεί) με τις θετικές ψήφους των κ.κ, Λεζγή και Κεσκινίδη, ίσως και να αποτελέσει την "ταφόπλακα" της παράταξης που ανέλαβε τη διοίκηση του. Δήμου μόλις πριν δύο χρόνια. Το σίριαλ των παραιτήσεων δημοτικών συμβούλων στελεχών και συνεργατών του Δημάρχου, κ. Γεωργόπουλου, η υπερβολική καθυστέρηση και οι συνεχείς παλινδρομήσεις στην λήψη των αποφάσεων για τις (πρώην) δημοτικές επιχειρήσεις, οι συχνές αντιπαραθέσεις μεταξύ του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων έχουν δημιουργήσει ένα βαρύτατο κλίμα στο δημαρχιακό μέγαρο της οδού Σ. Καραγιώργη,

Ο Χ-τύπος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με Συμβούλους και στελέχη της Συμπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα και διαπίστωσε ότι υπάρχει κλίμα μεγάλης απογοήτευσης και προβληματισμού μέσα στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής, Βέβαια, αυτό το γεγονός δεν είναι καινούργια , αλλά πλέον η κατάσταση δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ευθύνη του Δημάρχου, ως επικεφαλής, για αυτήν την κατάσταση είναι πολύ μεγάλη, ενώ οι σχέσεις του με αρκετά στελέχη της παράταξης του δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Και ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει έργο στο Δήμο.

Υπάρχουν στελέχη της συμπολίτευσης που πραγματικά ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2007 με διάθεση να εργαστούν και να προσφέρουν στην πόλη, αλλά σήμερα πλέον δηλώνουν πως δεν αντέχουν άλλο, Αυτό το κλίμα δύσκολα αντιστρέφεται και το βλέμμα στρέφεται στην "επόμενη μέρα", δηλαδή στις εκλογές του 2010, Υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν κατηγορηματικά ότι, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιοι με το "Οραμα", ενώ κάποιοι άλλοι κοιτάζουν σε άλλες πιθανές λύσεις. Βέβαια, υπάρχει και η άποψη που συνιστά προς το παρόν ηρεμία και ψυχραιμία, Θεωρώντας πως ο χρόνος και πολιτικές παρεμβάσεις ουσίας θα γιατρέψουν τις πληγές. Ίσως πριν μερικούς μήνες να συμφωνούσαμε με αυτήν την άποψη, αλλά εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα σήμερα φαίνεται ότι δεν υπάρχει γυρισμός..,

Εξηγήσεις από Λεζγή και Κεσκινίδη
Οι "αντάρτες" Σύμβουλοι, κ. κ. Στέφανος Λεζγής και Γιάννης Κεσκινίδης, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τη στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31 ης Οκτωβρίου σε συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας, που διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης την Τρίτη 4 Νοεμβρίου. Οι δύο Σύμβουλοι εξήγησαν τους λόγους, αν και φαίνεται πως δεν έπεισαν κάποιους από τους συναδέλφους τους που τους κατηγόρησαν ανοιχτά για τη στάση τους, Ο Δήμαρχος στην αρχή ζήτησε από τους δύο Συμβούλους να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από τα Νομικά Πρόσωπα στα οποία προΐστανται, αλλά, μετά από παραινέσεις Συμβούλων, απέσυρε αυτό το αίτημα. Τελικά οι δύο Σύμβουλοι φαίνεται ότι παραμένουν, μέχρι νεωτέρας, στη Δημοτική Ομάδα, αν και το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο.

Σχετικά με την απόφαση για το παιδαγωγικό προσωπικό της ΚΕΚΟIΠΗΑ, η εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως "πάσχει" τυπικά, αλλά και νομικά, και δεν θα εφαρμοστεί.

Νίκος Μαξούτης:
"Η μειοψηφία διοικεί και η πλειοψηφία ελέγχει"
Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου, κ. Νίκος Μαξούτης, έδωσε στο Χ-τύπο γραπτή δήλωση του, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο που φέρει τον τίτλο: "Η μειοψηφία διοικεί και η πλειοψηφία ελέγχει". Σε αυτό το κείμενο ο κ. Μαξούτης καταγγέλλει την πολιτική συμπεριφορά της Αντιπολίτευσης του Δήμου. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαξούτη είναι η ακόλουθη: "Οι επαγγελματίες της Αντιπολίτευσης αρνούνται τη θέση που τους έδωσε ο λαός του Ηρακλείου και με περίεργες και ανεξήγητες μεθοδεύοεις προσπαθούν να ανατρέψουν τη νόμιμη διοίκηση του Δήμου. Ο λαός θα αντιδράσει σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Να είστε βέβαιοι πως όχι μόνο θα απομονώσει, αλλά και θα καταδικάσει αυτούς που υποκινούν και υπονομεύουν τη βούληση του".

Από την εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ του Θανάση Μποδάκου