ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» (σ.σ της δημοτικής παράταξης που έχει την επίσημη υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ) παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Μαστοράκος. Ο πρώην δήμαρχος έκανε συνολική αναφορά στα πεπραγμένα της διοίκησης Γεωργόπουλου ενώ προέβη και σε ευθεία επίθεση κατά του σημερινού δήμαρχου για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος χειρίζεται το ζήτημα του μετασχηματισμού των δημοτικών επιχειρήσεων και κατά συνέπεια τις τύχες των εργαζομένων σε αυτές.

Ο Γιώργος Μαστοράκος τόνισε ότι «κορυφή του παγόβουνου στη συνολική συμπεριφορά της σημερινής διοίκησης είναι η αποτελμάτωση της λειτουργίας και των εκκρεμοτήτων που έχουν δημιουργηθεί στις δημοτικές επιχειρήσεις. Η διοίκηση αδυνατεί να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταβολές έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών είπε στο ΔΣ ότι αδυνατούν να πληρωθούν όλες οι τρέχοντες υποχρεώσεις μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Για αυτό το λόγο η διοίκηση προχώρησε στη σύναψη δανείου 1.490.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες. Εμείς μετά από 16 χρόνια διοίκησης αφήσαμε ένα χρέος αναφορικά με επενδυτικές δραστηριότητες της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ. Η σημερινή διοίκηση μέσα σε μια σύντομη διαδρομή 2 ετών έχει υποθηκεύσει το οικονομικό μέλλον του Δήμου κατά 4 εκατ. ευρώ».

Για την θέση που εξέφρασε ο Γιώργος Μαστοράκος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 25/11 αναφορικά με το θέμα της ακύρωσης από την Περιφέρεια της απόφασης του Δ.Σ. της 31/10 για την μεταφορά των εκπαιδευτικών της ΚΕΚΟΙΠΗΑ στο Δήμο, ο ίδιος επισήμανε: «Αν γνώριζα ότι δεν θα ισχύσει η απόφαση που πήραμε στις 31/10 δεν θα άφηνα να συζητηθεί το όλο θέμα. Αν γνώριζα τότε κάτι τέτοιο είναι σίγουρο ότι θα προκαλούσα τη συζήτηση με την απόλυτη πλειοψηφία και δεν θα έπαιρναν τέτοια τροπή οι εξελίξεις. Με πολύ ειλικρίνεια είπα στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος, ότι δεν θα ισχύσει η απόφαση που είχαμε πάρει στις 31/10».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και το 2010 ενώ αναφερόμενος στη δυνατότητα επαναπροσέγγισης των δυνάμεων που εκφράζονται μέσα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό για το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε είναι η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου με ευρύτητα ο επικεφαλής του οποίου θα προκύψει μέσα από συλλογικές διαδικασίες και θα είναι ικανός να βγάλει την πόλη από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σήμερα. Δεν είμαστε θέσφατο, ούτε καλόγεροι των μεσαιωνικών χρόνων. Η ίδια η κοινωνία μας καλεί να τα βρούμε μεταξύ μας γιατί έχει απελπιστεί από τη σημερινή διοίκηση.

Πρέπει όλοι οι υγιείς άνθρωποι που έχουμε καταθέσει πολλά χρόνια από τη ζωή μας στα κοινά της πόλης να βρούμε μια κοινή οδό μακριά από ατομικές φιλοδοξίες και προσωπικές σκοπιμότητες ώστε να σταματήσουμε την αρνητική παρένθεση της σημερινής διοίκησης.
Ο καθένας μας σε αυτή την κατεύθυνση οφείλει να σταθμίσει τις δυνατότητες του».

Από την εφημερίδα ΖΩ