ΧΑΡΙΖΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Εκτός από τα μισθώματα για τις διαφημιστικές πινακίδες, δεν εισπράττονται και τα τέλη διαφήμισης.

Ο δήμος μας δεν έχει την πολυτέλεια να χαρίζει χρήματα, πόσο μάλλον όταν δεν έχει την δυνατότητα να πληρώνει τους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά έχουμε φαινόμενα όπως τα παραπάνω, δεν υπάρχει έλεγχος στις καφετέριες και εστιατόρια που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο προκειμένου να «απλώσουν» τα τραπεζοκαθίσματα, από τον αριθμό των οποίων εξαρτάται το κόστος τελών που υποχρεούνται να πληρώνουν στο δήμο.

Το μπάχαλο της διαχείρισης και της ανικανότητας ελέγχων και τακτοποίησης εκκρεμοτήτων απέναντι στο δήμο είναι το κάτι άλλο.

Οι αιρετοί αρκούνται στο να καταγράφουν μόνο τις ζημιές και τις οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να απασχολούν τον δήμο, αλλά σε ότι αφορά τα έσοδα και τις χαμένη εισροή χρημάτων στα ταμεία του δήμου κανείς δεν ασχολείται.

Ο κος Γεωργόπουλος έσπευσε από την 1 χρονιά παρουσίας του στην ηγεσία του δήμου να τυπώσει ένα πολυτελές φυλλάδιο το οποίο ανέφερε την απελπιστική οικονομική κατάσταση που βρίσκονταν τότε ο δήμος Ηρακλείου, από την άλλη δεν άκουσα κανέναν της αντιπολίτευσης να ασχολείται με τα έσοδα του δήμου, τα 2 τελευταία χρόνια.

Για να θυμηθούμε και την μαιμουδιά που είχε κάνει ο Γεωργόπουλος στο περίφημο φυλλάδιο με την κρεμάλα, όταν αναδημοσίευσε απόκομμα της εφημερίδας «ημερησία», το οποίο πλαστογράφησε προκειμένου να εμφανίσει τον δήμο Ηρακλείου στους 10 πιο χρεωμένους δήμους της χώρας. Ο Μαστοράκος τότε κινήθηκε νομικά, αλλά από τότε δε μάθαμε κάτι νεότερο για το θέμα.

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι, και το περίεργο είναι ότι ο τοπικός τύπος δεν αναφέρει κάτι σχετικά με το θέμα, και γενικότερα φαίνεται να μην έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής.

Αντιθέτως έμαθα πως κυκλοφόρησαν κάποιες επιστολές από το δήμαρχο, στις οποίες αναφέρεται η αρμονική κατάσταση που επικρατεί στο δήμο, θέλοντας να προλάβει όπως γράφει, τις συκοφαντικές φωνές που αναφέρονται στην απαξίωση των θεσμών και τις καθυστερήσεις πληρωμών των εργαζομένων!

Εδώ μιλάμε για την απόλυτη ξευτίλα για την οποία εκείνων οι φωνές που υπάρχει η δυνατότητα να ακουστούν, αδιαφορούν ή τουλάχιστο κάνουν τους αδιάφορους, είτε αφορά τον τοπικό τύπο είτε την αντιπολίτευση.

Εντωμεταξύ δεν έχουν καταλάβει άπαντες, όσο επικρατεί μια ήρεμη κατάσταση στον δήμο, ο Γεωργόπουλος το εκμεταλλεύεται και παίρνει τα πάνω του, μέχρι να δημιουργήσει αντιδράσεις που θα τον εκθέσουν.
Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καλά και πρέπει να το καταλάβουν οι αιρετοί της αντιπολίτευσης και να μην τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί.

Η κατάσταση είναι περίεργη, κάνουν όλοι τις «πάπιες» εντός και εκτός δημαρχείου, και αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί και με εξεγείρει.