ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Είχα αρχίσει να ανησυχώ που δεν είχε εμφανιστεί ακόμα στο blog κάποιος προβοκάτορας…
Ξέρετε οι προβοκάτορες είναι της μόδας, είναι όπως οι μύγες πηγαίνουν στα σκατά, έτσι και οι προβοκάτορες μαζεύονται όπου υπάρχει αδικία, ρεμούλα, αδιαφάνεια κτλ.

Απόψε έκανε την εμφάνιση του προβοκάτορας στο blog αφήνοντας το παρακάτω σχόλιο:
“ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ) ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ”

Καταρχήν πόσο μπορεί να είναι ένας παχυλός μισθός στον δήμο, πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν είμαι σύμβουλος του δημάρχου ή δημοτικός σύμβουλος ή ο δήμαρχος.
Μακάρι η μοναδική μου αμαρτία να ήταν ότι θα δούλευα στον δήμο και θα έπαιρνα και παχυλό μισθό…

Προφανώς ο φίλος έχει κάποιον στο μυαλό του που θεωρεί ότι κρύβεται πίσω από τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ, και έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ένστικτο του.

Ο φίλος προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με αυτό που λέει περί θέσεως και μισθού. Έχει κάποια σχέση αυτό με το blog? μήπως είμαι φερέφωνο κάποιου και δε το γνωρίζω? Μήπως αποσκοπώ σε κάποιο προσωπικό όφελος και δε το έχω αντιληφθεί?.
Και το κυριότερο μήπως γράφω πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή που αποσκοπούν να «λασπώσουν» πρόσωπα?

Έχω δώσει την εντύπωση ότι τα γνωρίζω όλα?
Μακάρι να μάθαινα περισσότερα όπως μαθαίνουν οι δημοσιογράφοι στον τοπικό τύπο και τα κάνουν γαργάρα, να είστε σίγουροι ότι μάθαινα θα το βλέπατε την επόμενη μέρα στο blog.
Γιατί το Blog φίλε, δεν κάνει δημοσιογραφία, αλλά παρακολουθεί τις κινήσεις της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης, σκέπτεται, απορεί και καταλήγει σύμφωνα με τα γεγονότα σε συμπεράσματα.

Επειδή το δημαρχείο μας έχει κατακλυστεί από μη Ηρακλειώτες, που σημαίνει ότι δεν είναι καν κάτοικοι της πόλης μας, και αν ξεχειλίζουν τα σκουπίδια δε τους αφορά γιατί μένουν στον δικό τους δήμο και γενικότερα δε τους πολύ κόφτει για το τι συμβαίνει στο Ηράκλειο αρκεί να παίρνουν τον μισθάκο τους, και προκειμένου να εξασφαλίσουν τον μισθάκο τους και την δουλίτσα τους και θα γλείψουν και κολοτούμπες θα κάνουν, και ότι άλλο χρειαστεί προκειμένου να μην χάσουν την θεσούλα τους.

Επειδή αυτό το Blog έγινε από ενδιαφέρον για το δήμο μας, επειδή γνωρίζω καλύτερα από οποιοδήποτε τα κίνητρα που με οδήγησαν σε αυτή την πρωτοβουλία, επειδή σέβομαι τον εαυτό μου και δεν ανέχομαι να υποτιμούν την νοημοσύνη μου, επειδή μεγάλωσα και ζω στο Ηράκλειο και ότι έχει να κάνει με τον δήμο με ενδιαφέρει και αποτελεί και δική μου περιουσία όπως και των συνδημοτών μου, θα πρότεινα σε κάποιους που βρέθηκαν να ασχολούνται στο παρεμπιπτόντως με τον δήμο Ηρακλείου να είναι περισσότερο σεμνοί, και να αναρωτηθούν τι ρόλο παίζουν στην πόλη μας.

Δεν ταιριάζει η ξερολίαση με την ανωνυμία. Ο ξερόλας θέλει να φαίνεται, και είναι εκείνος που αντί να ενημερώνει βάζει γρίφους για να δείξει ότι μόνο αυτός γνωρίζει, όπως έκανε ο φίλος στο σχόλιο του.

Αυτό που μετράει για μένα είναι το περιεχόμενο του blog και η υπευθυνότητα των κειμένων, αν υπάρχουν τοπικοί δημοσιογράφοι που ανησυχούν μη τους κλέψω την δόξα, να είναι σίγουροι ότι δεν έχω τέτοια πρόθεση γιατί πολύ απλά στο blog δεν κάνω δημοσιογραφία.

Αν τους ενδιαφέρει η κοινωνία και το Ηράκλειο, ας αφήσουν τους φόβους και τις αναστολές, τις συμπάθειες και την μεγαλοψυχία, και από το δικό τους μέσο ας συμβάλουν στο να ενημερώνεται ο κόσμος για όλα όσα συμβαίνουν στη πόλη μας, και όχι μόνο για εκδηλώσεις και συνεστιάσεις.