ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το ότι η κατάσταση στο δήμο μας για τους υπαλλήλους τελεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας νομίζω ότι είναι γνωστό.
Φανταστείτε πως υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ΚΕΚΚΟΙΠΗΑ για περισσότερο από 7 μήνες και παρόλα αυτά το σκέφτονται να προβούν σε οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Ακόμα και σε απεργιακές κινητοποιήσεις του πανελλήνιου συνδέσμου υπαλλήλων στους δήμους και στις κοινότητες, ο Γεωργόπουλος παρακολουθεί ποιοι είναι εκείνοι που απεργούν. Υπάρχουν εργαζόμενοι στον δήμο που δεν απεργούν διότι φοβούνται μην μπουν στο μάτι του Γεωργόπουλου.

Το ίδιο φαινόμενο φυσικά συμβαίνει και στις δημοτικές επιχειρήσεις, αυτός είναι και ο λόγος που ενώ τα αιτήματα των εργαζομένων είναι για όλους κοινά, μια μικρή μερίδα εξ αυτών είναι που εμφανίζεται για να διαμαρτυρηθεί.

Αποκορύφωμα της αντιδημοκρατικής στάσης του Στ. Γεωργόπουλου ήταν όταν στο θέμα που είχε προκύψει με τον Τ. Τατάρογλου δημοσιογράφο του 94FM, ήθελε να επιβάλει ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΟΜΕΤΡΟ, αλλά ο τότε νομικός σύμβουλος τον συγκράτησε για να μην υποπέσει για ακόμα μια φορά σε μια ακόμα πρωτότυπη γκάφα.

Οι αντιδημοκρατικές τάσεις του Στ. Γεωργόπουλου από την ώρα που ανέλαβε την διαχείριση του δήμου, δεν έχουν καμία σχέση με το πρόσωπο που παρουσίαζε προεκλογικά, και το αναφέρω αυτό για όσους ισχυρίζονται ότι κακώς μπορεί να μιλάμε για τον δήμαρχο με λόγο άκομψο, επειδή εξελέγην από τους δημότες στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Μπορούμε να παρουσιάσουμε μεγάλο όγκο αντιφάσεων του Στ. Γεωργόπουλου γι’ αυτά που ευαγγελίζονταν προεκλογικά και αυτά που τελικώς πράττει μετά την εκλογή του.
Το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στον δήμο μας είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερους δημότες, καθώς ο δήμος Ηρακλείου ανέκαθεν ήταν ένας δημοκρατικός δήμος, και όπως και να το κάνουμε εμείς οι Ηρακλειώτες δεν είμαστε συνηθισμένοι σε πρακτικές ανάλογες με αυτές που ακολουθεί η νυν δημοτική αρχή.

Φυσικά ο Στ. Γεωργόπουλος δεν είχε φαίνεται εν γνώσει το παραπάνω, καθώς δεν μπορεί να πει κάποιος πως ήταν δημότης Ηρακλείου, έστω και επί μακρών.
Προσπαθήστε να φανταστείτε εργαζόμενο ο οποίος έχει να πληρωθεί 7 μήνες και είναι άγνωστο πως τα βγάζει πέρα, να έχει και το φόβο ότι θα τον απειλήσουν αν τολμήσει να διεκδικήσει τα δέοντα!

Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής θα την ζήλευαν και οι πιο σκληροπυρηνικοί καπιταλιστές σε όλο τον πλανήτη. Είναι χρέος μας εμείς που αντιλαμβανόμαστε αυτή την απάνθρωπη και απαξιωτική στάση του Δημάρχου μας, να αντιδράσουμε άμεσα.
Ο καθένας μπορεί να αντιδράσει με όποιο τρόπο του επιτρέπουν οι δυνατότητες του, αλλά το σίγουρο είναι πως ακόμα και στον δρόμο αν κάποιος από εμάς τους δημότες τον συναντήσει, και μόνο που θα του δείξει ότι γνωρίζει για το τι συμβαίνει στο δήμο, πιστεύω ότι είναι αρκετό για να τον θορυβήσει.

Εξάλλου ο Γεωργόπουλος είναι άνθρωπος της βιτρίνας, και τον ενοχλεί αφόρητα όταν διαπιστώνει ότι τα κακώς κείμενα έχουν διαρρεύσει πέραν τον χώρο του δημαρχείου.
Δεν γνωρίζω αν έχει πέσει στα χέρια σας η περίφημη εφημερίδα «Δημότης με όραμα» η οποία είναι άγνωστο από ποιόν χρηματοδοτείται, το βέβαιο είναι ότι θέλει να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα για αυτά που συμβαίνουν στο Ηράκλειο.
Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα, θα νομίζεται ότι ζούμε στην Disneyland και όχι σε προάστιο της Αττικής. Τα πάντα είναι αγγελικά ο δήμαρχος μας είναι ο καλύτερος και ικανότερος άνθρωπος του κόσμου και την πόλη μας θα έπρεπε να την ζηλεύει ο οποιοσδήποτε κάτοικος της γης γιατί δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και όλα λειτουργούν άψογα.

Φυσικά δεν είμαστε τόσο χαζοί να θεωρούμε ότι την συγκεκριμένη εφημερίδα την εκδίδει κάποιο Fan Club του Στ. Γεωργόπουλου… Τέτοιου είδους τακτικές θέλοντας και μη, μας γυρνάνε αρκετά χρόνια πίσω, και μας θυμίζουν πρακτικές φασιστικών καθεστώτων.
Ο Στ. Γεωργόπουλος έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς το οποίο αντιπαρέρχεται της έννοιας της δημοκρατίας, το Ηράκλειο είναι όμηρο ενός ανδρός που δεν τρέφει κανέναν σεβασμό για τους θεσμούς και τα ιδανικά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έμαθα πως αυτή την πρακτική του πρόκειται την επαναλάβει κάνοντας μήνυση σε τοπική εφημερίδα του Ηρακλείου ή οποία απλώς έχει γράψει κατά καιρούς τα πράγματα με το όνομα τους. Επειδή του Σταύρου δε του αρέσουν αυτά που γράφονται στην εφημερίδα, του χαλάνε την εικόνα ρε παιδί μου, με τακτικές μηνύσεων και νομικά τσαλιμάκια, επιδιώκει να φιμώσει τον τοπικό τύπο, εφόσον δεν μπορεί να τον ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ.

Επειδή Κε Γεωργόπουλε το τι συμβαίνει γύρω μας το αντιλαμβανόμαστε με ένα μοναδικό ξεχωριστό τρόπο, ο οποίος γίνεται ακόμα περισσότερο ξεχωριστός όταν δεν έχουμε συναίσθηση, το ότι μπορεί να θεωρείς εσύ προσβλητικό ένα κείμενο, όταν το προσβλητικό προκύπτει από δικές σου ενέργειες, όπως το παράδειγμα που έγραψα σε προηγούμενο αρθράκι, δηλαδή, όταν κάποιος κάνει μια βλακώδη ενέργεια, από αυτό και μόνο προκύπτει ότι είναι βλάκας, όταν επαναλαμβάνει βλακώδης ενέργειες τότε σίγουρα είναι βλάκας.

Αντί λοιπόν να καταδικάζουμε τον χαρακτηρισμό, είναι περισσότερο φρόνιμο και εποικοδομητικό να καταδικάσουμε τον βλάκα, ιδίως όταν από αυτόν εξαρτάται η καθημερινότητα περίπου 80.000 ανθρώπων… Τι λες εσύ Σταύρο?