ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΧΡΙΣΟΤΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ!

ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΙΔΕΙ ΑΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ "ΒΛΑΚΑΣ". ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ(ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΒΗ).

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ.

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΙΜΑ ΟΜΩΣ Η ΑΤΟΛΜΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ.

ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Το παραπάνω ήταν σχόλιο φίλου στην προηγούμενη ανάρτηση και τον ευχαριστώ πολύ διότι προβάλει μια διαφορετική αντίληψη από το άρθρο και από τα κατά καιρούς σχόλια.
Μου δίνεται η ευκαιρία μετά το μήνυμα του φίλου να διευκρινίσω μερικά πράγματα.

Καταρχήν ο Δήμαρχος ως θεσμός σαφώς και είναι σεβαστός, τα πρόσωπα τα οποία αναλαμβάνουν, φυσικά μετά από εκλογική διαδικασία το δημαρχιακό θώκο, δε σημαίνει ότι θα βρίσκονται στο απυρόβλητο εξαιτίας του αξιώματος.

Σε ότι αφορά τον Στ. Γεωργόπουλο, τον οποίο επέλεξαν οι Ηρακλειώτες για Δήμαρχο, νομίζω πως δεν έχει καμία σχέση με το πώς συμπεριφέρονταν και τι παρουσίαζε προεκλογικά. Έχω την αίσθηση ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο Κος Γεωργόπουλος πλάνεψε τους δημότες προκειμένου να εξασφαλίσει την διοίκηση του δήμου. Μας δίνει ο ίδιος το «πάτημα» να τον θεωρούμε αναξιόπιστο και σε κάποιες περιπτώσεις ψεύτη.

Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου το οποίο από ότι έμαθα σήμερα, απεστάλλει ταχυδρομικώς σε σπίτια συνδημοτών μας, το πρόβλημα δεν είναι ότι δημοσιοποίησε στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση, αλλά προσπάθησε να λασπώσει την διαμαρτυρία και τα αιτήματα των εργαζομένων αναφέροντας μάλιστα και ψευδή στοιχεία.

Όχι μόνο δεν δείχνει συμπάθεια (όπως ο ίδιος συχνά λέει) στους απλήρωτους εργαζόμενους, αλλά προσπαθεί να στρέψει τους Ηρακλειώτες εναντίον τους, και φυσικά να δημιουργήσει εντυπώσεις για το πρόσωπο του.

Ο Στ. Γεωργόπουλος λειτουργώντας σπασμωδικά εξέδωσε ένα δελτίο τύπου που τον εκθέτει εξ ολοκλήρου. Δεν είναι βλακώδεις ενέργεια η συγκεκριμένη?
Αυτός που φέρεται βλακωδώς δεν χαρακτηρίζεται βλάκας?

Τώρα αν είναι Δήμαρχος, δυστυχώς το δημοκρατικό μας πολίτευμα και οι θεσμοί, δεν προέβλεψαν ότι ενδεχομένως οι δημότες μπορεί να εκλέξουν κάποιον που στην πορεία να αποδειχθεί ανεπαρκής, αδύναμος να διοικήσει, ίσως και βλάκας, οπότε να μην είναι δεδομένο ότι η θητεία του εκάστοτε ακατάλληλου δημάρχου θα λήγει βρέξει-χιονίσει στα τέσσερα χρόνια.

Δυστυχώς όπως έχει αποδειχθεί και από την κεντρική πολιτική σκηνή, κάποιες φορές οι επιλογές των πολιτών στα πρόσωπα εκείνων που εκλέγονται, δεν είναι πάντα οι σοφότερες, θα τολμούσα να πω ότι δεν αφορούν καν την ουσία της διαδικασίας και αυτό που θα κληθούν να αναλάβουν, αλλά αναλώνονται σε άλλου είδους κριτήρια.

Ο Γεωργόπουλος θα μπορούσε να κάνει την διαφορά και να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στις εκλογές του 2010, αλλά προτίμησε?, αυτό ήξερε μόνο να κάνει?, να γίνει ο λοχίας του Δήμου. Ευτέλισε δηλαδή το θεσμικό ρόλο του και το κύρος του θεσμού του δημάρχου, για να κάνει το λοχία, ούτε καν τον λοχαγό.

Θεωρώ φίλε, ότι ο ίδιος ο Γεωργόπουλος δε σέβεται το αξίωμα του, όπως δε σεβάστηκε και ότι οι Ηρακλειώτες τον επέλεξαν για δήμαρχο της πόλης. Επίσης θεωρώ ότι με την διοίκηση που ασκεί τα 2 χρόνια θητείας του, έριξε πολύ χαμηλά τον πήχη της τοπικής πολιτικής σκηνής και πολύ φοβάμαι πως έστρωσε τον δρόμο στην μετριότητα όπως ήταν μερικά χρόνια πριν εκλεγεί η κατάσταση στο δήμο μας.

Ο κόσμος δεν ψήφισε τον Γεωργόπουλο για χειρότερα, αλλά για καλύτερα, η συγκεντρωτική διοίκηση που ασκεί, η αδυναμία διαχείρισης η ανευθυνότητα των πράξεων του, εξυψώνει ακόμα και την χειρότερη περίοδο δημαρχίας του Γ. Μαστοράκου.

Ας φανούμε ειλικρινείς και ας κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον, δεν είναι το θέμα αν θα τακτοποιηθούν τα «δικά σας» ή «τα δικά τους», έτσι και αλλιώς όμηροι συμβασιούχοι θα είναι και εκείνοι, και πώς να τακτοποιηθούν και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας στο δήμο, όταν ο Γεωργόπουλος θέλει να κλείσει (αν μπορούσε) όλες τις επιχειρήσεις του δήμου μας. Αυτό που θα ήταν καλό να μας ενδιαφέρει όλους τους Ηρακλειώτες ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, είναι η σωστή λειτουργία του δήμου και των επιχειρήσεων. Μη ξεχνάμε ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν είναι επιχειρηματικές αλλά κοινωφελείς, πολιτιστικές, και στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των δημοτών. Δεν είναι καταστήματα, που αν δε βγαίνουν οικονομικά τους βάζουμε λουκέτο. Στόχος πρέπει να είναι η το δυνατόν καλύτερη διαχείριση προκειμένου να περιορίζουν το κόστος τους το οποίο επωμίζονται οι δημότες και γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου καλούνται να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη.

Ο Στ. Γεωργόπουλος ίσως σκέφτονταν ότι κλείνοντας τις δημοτικές επιχειρήσεις, θα κατάφερνε μέχρι και να αποταμιεύει ο δήμος από το πλεόνασμα, γιατί όχι να έκανε και κάποιες επενδυτικές κινήσεις.

Νομίζω πως ο νυν Δήμαρχος διάλεξε λάθος τομέα να εφαρμόσει τις επιχειρηματικές και διοικητικές του αντιλήψεις.