ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παρελθόν για την συμπολίτευση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αποτελεί ο Γιάννης Κεσκινίδης, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη κατέθεσε την παραίτησή του! Έτσι, το σίριαλ του μετασχηματισμού της επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (ΔΕKΚΟΙΠΗΑ) σε Κοινωφελή δεν έχει τελειωμό και όπως αποδεικνύεται οδήγησε στην παραίτηση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, ακόμη ένα μέλος της δημοτικής αρχής του Σταύρου Γεωργόπουλου, μετά τις παραιτήσεις του Παντελή Βλασσόπουλου και της Μαρίας Γαλακτοπούλου.

Ο δημοτικός σύμβουλος με μια επιστολή «φωτιά» κοινοποίησε την παραίτηση του από την θέση του προέδρου των Παιδικών Δημοτικών Σταθμών και του αντιπροέδρου του Αθλητικού Κέντρου καθώς και από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Στο κείμενο της παραίτησης του ο Γιάννης Κεσκινίδης δεν αναφέρεται ονομαστικά σε κανένα σημείο στον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Γεωργόπουλο, ωστόσο αφήνει σαφέστατες αιχμές κάνοντας λόγο για «αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας και πρακτικής με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όραμα για το Ηράκλειο» με την ανοχή της δημοτικής ομάδας».

Στη συνέχεια της επιστολής του ο Γιάννης Κεσκινίδης κάνει αναφορά σε λανθασμένους χειρισμούς σε εργασιακά θέματα αναφορικά με τους υπαλλήλους του Δήμου και ειδικότερα την μετατροπή των δημοτικών επιχειρήσεων και την αδυναμία ρύθμισης της μεταφοράς των εργαζομένων στο Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου (μαζί με τον Στέφανο Λεζγή) είχε εκφράσει με την ψήφο του στις 31/10/2008 να περάσουν όλοι οι υπάλληλοι της μετασχηματισμένης επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο (όπως δικαιούνται από το νόμο Παυλόπουλου) στάση η οποία ήταν άκρως αντίθετη με την αρχική πολιτική βούληση της παρούσας διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Τον Γιάννη Κεσκινίδη θα κληθεί να αντικαταστήσει ο τρίτος κατά σειρά επιλαχών δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Σπύρος Καπράλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Καπράλος, επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, δεν είναι καθόλου δεδομένος για τον δήμαρχο Στ. Γεωργόπουλο και πολλές φορές έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του, για βασικές επιλογές της δημοτικής αρχής. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και αν δεν ανεξαρτητοποιηθεί ή παραιτηθεί και αυτός άμεσα, θα έχει μια μη δεδομένη στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις επιλογές του δημάρχου. Ο Σπύρος Καπράλος είναι ο τρίτος επιλαχών, διότι είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις του Π. Βλασσόπουλου και της Μ. Γαλακτοπούλου, τους οποίους διαδέχθηκαν οι Α. Χριστοδουλίδης και Μ. Παντερή οι οποίοι με τη σειρά τους ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Από το zonews.gr