ΠΕΡΙ ΛΑΓΩΝΙΚΩΝ...

Υπάρχουν από ότι φαίνεται λαγωνικά που έχουν πρόβλημα με την όσφρηση.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι επιμένουν να εικάζουν ποιος βρίσκεται πίσω από το blog… Γιατί δεν ασχολούνται με την ουσία, και η ουσία είναι τα κείμενα, για τα οποία όποιος έχει οποιαδήποτε ένσταση έχει την δυνατότητα να την εκφράσει, ακόμα και να ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις.

Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το blog αποτελεί πρωτοβουλία δημοτών, που δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν τα στραβά μάτια για κανέναν, που είναι ανεξάρτητοι και απλά επισημαίνουν τα κακώς κείμενα, ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα?

Έχουμε λάβει e-mail που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν, ότι κάτι το πονηρό κρύβεται από αυτή την πρωτοβουλία, ότι εξυπηρετούμε συγκεκριμένα συμφέροντα κτλ.
Μα αν κάποιος διαβάσει τα κείμενα, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει εξαίρεση όταν υπάρχει κάτι το μεμπτό.

Με ενοχλεί όταν κάποιοι προσπαθούν να φωτογραφίσουν τους συντάκτες των κειμένων, και καταλήγουν σε επιπόλαια συμπεράσματα, αισθάνομαι ότι χάνεται η ουσία, ότι κάποιοι δεν κρίνουν τα κείμενα, αλλά προσπαθούν να ανακαλύψουν τους συντάκτες τους, οι οποίοι υποχρεωτικά πρέπει να είναι και φερέφωνα διαφόρων προσώπων.

Η ανωνυμία δεν αφορά την ασφάλεια του να γράφονται διάφορα στο blog χωρίς να έχουν κάποια υπόσταση, η ανωνυμία θα έπρεπε να σημαίνει για όλους ότι οι συντάκτες των κειμένων δεν έχουν κάποια φιλοδοξία ώστε να εμφανίζονται είτε με το όνομα τους, είτε με την φωτογραφία τους, προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις, που θα τις χρειαστούν σε κάποια προεκλογική περίοδο.

Προσέχουμε πολύ καλά αυτά που γράφουμε, τα τεκμηριώνουμε, έχουμε πλήρη επίγνωση της ευθύνης αυτής της πρωτοβουλίας, δεν θέλουμε να θίξουμε ή να προσβάλουμε κανέναν όταν δεν υπάρχουν στοιχεία ή πράξεις που να μας δίνουν αυτό το δικαίωμα.
Από την άλλη εφόσον οι ίδιοι οι αιρετοί δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη και το χρέος που έχουν απέναντι σε αυτό που επέλεξαν και τους επέλεξαν συνδημότες μας, δε θα κάνουμε κανένα σκόντο, δε θα επιδείξουμε κανέναν απολύτως καθωσπρεπισμό, και θα μιλήσουμε αν χρειαστεί με γλώσσα σκληρή και αυστηρή.

Θα παρακαλέσω τους επίδοξους Sherlock Holmes να μην προτρέχουν, δε θέλουμε σε καμία περίπτωση, συμπεράσματα για το ποιος λειτουργεί το blog, να συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα, διότι μπορεί κάτι τέτοιο να δημιουργήσει άστοχες εντυπώσεις και να βρεθούν άσχετοι με το blog να έχουν προβλήματα.

Είτε θέλετε να το πιστέψετε, είτε όχι, το Blog δεν έχει κανέναν σκοπό και δεν κρύβεται κανένα συμφέρον που καθορίζει τα θέματα που θίγονται.