ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Μαραγκός εξελέγη αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθη Αγγελινά, εξαιτίας της στάσης που κράτησε η πρόεδρος του Σώματος Ν. Κατέχη, στο θέμα της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ και της μη εισαγωγής προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η ανάγνωση τόσο της επιστολής παραίτησης του Στ. Αγγελινά, όσο κυρίως σχετικής επιστολής που συνυπέγραφαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Χριστοδουλίδης και Κυριάκος Κουτρούλης, είχε προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων. Μάλιστα η πρόεδρος του Δ.Σ. Νόρα Κατέχη, χαρακτήρισε λιβελογράφημα το κείμενο των Χριστοδουλίδη – Κουτρούλη, υποστηρίζοντας πως ενήργησε με γνώμονα την προστασία της νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή Αγγελινά

Στην επιστολή του ο Στ. Αγγελινάς σημείωνε χαρακτηριστικά: «Κυρία πρόεδρε, με την επιστολή μου αυτή σας γνωστοποιώ την παραίτηση μου από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και σας παρακαλώ να τη διαβιβάσετε στο Σώμα.

Θέλω κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους που τίμησαν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα μου και να υπογραμμίσω πως προσδοκία και στόχος μου ήταν να υπηρετήσω τη θέση με υπευθυνότητα και διάθεση όμοια, για όλο το Δ.Σ. και τους Ηρακλειώτες.

Στο πλαίσιο αυτών των προσδοκιών, άκουσα με ιδιαίτερη χαρά τις εξαγγελίες της προέδρου για δίκαιη και ισότιμη, ανεξάρτητη παραταξιακής τοποθέτησης, αντιμετώπιση του συμβουλίου.

Η εξαγγελθείσα αυτή στάση η οποία ταυτιζόταν με τις δικές μου θέσεις, προοιωνιζόταν τόσο μα αγαστή μεταξύ μας συνεργασία όσο και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τόσο σύντομη διάψευση μου, μετά τα διαδραματιζόμενα της πρώτης συνεδρίασης, με την πρόεδρο να αποσύρει με αδόκιμο τρόπο το θέμα των εργαζομένων της ΚΕΚΟΙΠΗΑ, ασφαλώς υπαγορεύει την αποχώρηση μου από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παραιτούμαι διαμαρτυρόμενος και απογοητευμένος από αυτούς τους χειρισμούς της προέδρου που χωρίς την ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας με προσέβαλε ως συνεργάτη, αφενός διότι θεωρώ πως όφειλε να συζητήσει μαζί μου τις προθέσεις της, αφετέρου γιατί η μεταξύ μας απόσταση νοοτροπίας κατέστη απροσπέλαστη.

Τιμώντας τις ηθικές και πολιτικές αξίες μου, θα συνεχίσω από τη θέση του δημοτικού συμβούλου να υπερασπίζομαι τη Δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να μάχομαι για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, στο πλαίσιο και τις αρχές της παράταξης μας».

Το κείμενο Χριστοδουλίδη-Κουτρούλη

Στο κείμενο τους οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι τόνιζαν ότι «η κυρία Νόρα Κατέχη εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής στις δημαιρεσίες της 11/1/2009. Την υποψηφιότητα της υποστήριξαν εκτός της παράταξης της και ένδεκα εκ των δεκατριών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς από την πρώτη υπό την προεδρία της συνεδρίαση όχι μόνο απέτυχε αλλά εξετέθη και διασύρθηκε. Πραξικοπηματικά και παράνομα, απέσυρε συγκεκριμένο θέμα που οι δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επανέφεραν προς συζήτηση και αφορούσε στο μέλλον εργαζομένων στις Δημοτικές επιχειρήσεις.

Αγνόησε τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου που κατά λέξη ανέφερε «όταν ένα θέμα εισάγεται προς συζήτηση στο Δ.Σ. από τα αρμόδια όργανα, έρχεται νόμιμα και είναι μη νόμιμη η απόσυρση του με μονομερή απόφαση του προέδρου του Δ.Σ.».

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής κυρία Νόρα Κατέχη εξετέθη, διότι όφειλε να γνωρίζει ότι δικαίωμα απόσυρσης θέματος έχουν είτε οι δημοτικοί σύμβουλοι που το φέρουν προς συζήτηση είτε η πλειοψηφία του Δ.Σ. κατόπιν ψηφοφορίας.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβου-λίου Ηρακλείου Αττικής κυρία Νόρα Κατέχη εξετέθη διότι λειτούργησε με σκοπιμότητα, υπό την πίεση της δυσάρεστης πραγματικότητας μιας οριακής πλέον πλειοψηφίας της διοικούσας παράταξης. Έτσι εκτελώντας, προφανώς, άνωθεν εντολές όχι μόνο δεν έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, αλλά το απέσυρε.

Η πρόεδρος δυστυχώς διασύρθηκε, διότι με την εμμονή, την αδιαλλαξία και την όλη στάση και συμπεριφορά της κατέδειξε ότι δρούσε και αποφάσιζε εκτελώντας εντεταλμένη υπηρεσία.

Λειτούργησε ως πρόεδρος της παράταξης της και όχι ως υπερπαραταξιακή πρόεδρος. Η κυρία Κατέχη ευτέλισε το θεσμό του προέδρου του Δ.Σ. Απώλεσε κάθε κύρος και κάθε σεβασμό… Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση αυτή επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια μας».

Από το www.zonews.gr