ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Λίγο ακόμη και η υπόθεση του ΚΑΠΗ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο του Ηρακλείου, θα κατέληγε σε ένα Βατερλό για τον δήμαρχο Στ. Γεωργόπουλο και τη σημερινή δημοτική αρχή. Αιτία, ο τρόπος που ο δήμαρχος χειρίζεται τα θέματα του Δήμου, όπου ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση όπου η δημοτική αρχή είχε αρκετά πειστικά επιχειρήματα στην αντιπαράθεσή του με την διοίκηση του ΕΕΣ, τελικά παρ’ ολίγον να δημιουργήσει μια μεγάλη κρίση με το ενδεχόμενο κλείσιμο του ΚΑΠΗ, για να προχωρήσει τελικά σε μία άτακτη υποχώρηση, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.

Τελικά υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ Δήμου και ΕΕΣ, με αποτέλεσμα όπως όλα δείχνουν, αυτό να συνεχίσει την λειτουργία του.
Το «μήλο της έριδος» μεταξύ Δήμου και της διοίκησης του ΕΕΣ, ήταν το ύψος του μισθώματος του κτηρίου που φιλοξενείται το ΚΑΠΗ του ΕΕΣ, στο κέντρο της πόλης.
Το κτήριο είναι δημοτικό και αποκτήθηκε επί των ημερών του Γ. Μαστοράκου και όπως ο ίδιος έχει τονίσει κατ’ επανάληψη «το αποκτήσαμε με αίμα, αφού αυτό εκπλειστηριάστηκε σε ιδιώτες για μόλις 20 εκ. δραχμές, επί των ημερών της σημερινής διοίκησης του ΕΕΣ».

Το μίσθωμα ήταν συμβολικό, 300 ευρώ μηνιαίως, ωστόσο ο ΕΕΣ είχε αναλάβει το κόστος για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ και την υλοποίηση άλλων προγραμμάτων.
Ωστόσο ο νυν δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος κατάφερε να μετατρέψει ένα λογικό αίτημα του Δήμου για αναπροσαρμογή του μισθώματος, σε προσωπική κόντρα με την διοίκηση του ΕΕΣ και αυτό διότι ουκ ολίγες φορές καταφέρθηκε εναντίον της με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές εκφράσεις, έχοντας ως κοινό μεταξύ άλλων και τα ίδια τα μέλη του ΚΑΠΗ τα οποία σαφέστατα δυστροπούσαν για αυτήν την τακτική του δημάρχου.

Αποτέλεσμα ήταν οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του ΚΑΠΗ του ΕΕΣ.
Από την πλευρά της η διοίκηση του ΕΕΣ, δεν χρησιμοποίησε και ιδιαίτερα θεμιτές πρακτικές, αφού ουσιαστικά απειλούσε με αποχώρηση από το Ηράκλειο, στην περίπτωση που δεν έμενε το μίσθωμα σε χαμηλά επίπεδα, τα οποία προσδιόριζε περίπου στα 800 ευρώ μηνιαίως. Όλο αυτό το διάστημα η κόντρα κρατούσε καλά με τον δήμαρχο να σηκώνει διαρκώς τους τόνους, χωρίς όμως να έχει plan b, στην περίπτωση που η διοίκηση του ΕΕΣ προχωρούσε στην υλοποίηση της απειλής της, ότι θα αποχωρούσε από το Ηράκλειο.

Έτσι, όταν – σύμφωνα με πληροφορίες- έγινε γνωστό ότι η διοίκηση του ΕΕΣ σκόπευε να προχωρήσει εντός του Φεβρουαρίου στο κλείσιμο του ΚΑΠΗ, η δημοτική αρχή έφερε άρον – άρον το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και συμφώνησε στο μίσθωμα των 800 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την τοπική εφημερίδα "ΖΩ"