ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Π. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Με αμείωτο ρυθμό και σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι προετοιμασίες από την πλευρά του Παντελή Βλασσόπουλου και των συνεργατών του για την πρώτη δημόσια παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της Αδέσμευτης Κίνησης Ενεργών Πολιτών, η οποία θα γίνει στο πολιτιστικό πολύκεντρο του Ηρακλείου την Κυριακή 22 Μαρτίου.

Ως γνωστόν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της νέας αυτής δημοτικής κίνησης είχαν υποβάλλει έγγραφη αίτηση προς το Δήμο Ηρακλείου Αττικής από τις 29 Ιανουαρίου με την οποία ζητούσαν να τους παραχωρηθεί η κεντρική αίθουσα του πολιτιστικού πολύκεντρου της πόλης την Κυριακή 22 Μαρτίου και καλούσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες να τους απαντήσουν έως την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου για τις προθέσεις της διοίκησης του Δήμου.

Τελικά αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου με έγγραφο το οποίο φέρει την υπογραφή του Προέδρου του πολιτιστικού κέντρου, Νίκου Μαραγκού ενημερώθηκαν οι Θωμάς Μοστράτος και Ανδρέας Δαυίδ (σ.σ υπεύθυνοι επικοινωνίας της ΑΚΕΠ) ότι η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι σε θέση να παραχωρήσει την αίθουσα του πολιτιστικού πολύκεντρου για τις ανάγκες του νέου αυτού δημοτικού συνδυασμού.

Ο Παντελής Βλασσόπουλος με δική του πρωτοβουλία είχε προσκαλέσει για πρώτη φορά σε δημόσιο διάλογο στις 27 Νοεμβρίου 2008 τους πρώτους 50 ανθρώπους που ανήκουν στον πυρήνα του περιβάλλοντος του σε αίθουσα εκδηλώσεων εκτός Ηρακλείου (σ.σ στο Χαλάνδρι).
Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε μια σύντομη αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην διοίκηση του Δήμου χωρίς να προβεί σε καμία ονομαστική αναφορά προς τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Γεωργόπουλο.

Στο ίδιο σκεπτικό (σ.σ και στο ίδιο μέρος) πραγματοποιήθηκε και μια δεύτερη συνάντηση στις 18 Ιανουαρίου 2009 κατά την οποία οριοθετήθηκαν το πλαίσιο και οι αρχές πάνω στις οποίες αναμένεται να κινηθεί η νέα αυτή δημοτική κίνηση και παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους το προσχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης της ΑΚΕΠ. Στη συγκεκριμένη ημερομηνία ορίστηκε ύστερα από συνολικές διαδικασίες η συντονιστική επιτροπή της ΑΚΕΠ η οποία αποτελείται από τους: Παντελή Βλασσόπουλο, Μαρία Γαλακτοπούλου, Ελένη Δουλκερίδου, Ανδρέα Δαυίδ, Θωμά Μοστράτο, Γιώργο Ορφανίδη και Γιώργο Φαρμάκη.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, η νέα αυτή δημοτική κίνηση θα έχει την μορφή εταιρείας αστικής ευθύνης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα προκειμένου να διασφαλιστεί από την αρχή η απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και να υπάρχει πλήρη ενημέρωση των μελών της για όποια κεφάλαια προκύψουν στη συνέχεια από εισφορές όλων όσων επιθυμούν να στηρίξουν και σε οικονομικό επίπεδο το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μετά από συνάντηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής συντάχθηκε το καταστατικό πάνω στο οποίο θα βασιστεί η δημιουργία της συγκεκριμένης εταιρείας. Την ευθύνη για τη διαχείριση των οικονομικών της νέας δημοτικής κίνησης θα έχει τριμελής επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από πρόεδρο, γραμματέα και ταμία και οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι να ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα μέλη της κίνησης για την εικόνα των οικονομικών.

Πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής θα είναι ο ίδιος ο Παντελής Βλασσόπουλος, γραμματέας ο Ανδρέας Δαυίδ και ταμίας ο Γιάννης Δαλέζιος.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ημέρα με την ημέρα το ρεύμα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Παντελή Βλασσόπουλο συνεχώς διευρύνεται σε σημείο που τόσο ό ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής επιτροπής προβληματίζονται ευχάριστα καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσαφηνιστεί και ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα υπογράφουν το τελικό κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης που θα παρουσιαστεί ενώπιον των δημοτών του Ηρακλείου στις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες περισσότεροι από 80 άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στο Ηράκλειο και ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές κάστες της πόλης έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς την επιθυμία τους να υπογράψουν το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου δημοτικού συνδυασμού. Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΑΚΕΠ συνεργάζονται σε καθημερινό επίπεδο προκειμένου να καταλήξουν στην επιλογή των 21 ατόμων που θα υπογράφουν τελικά την ιδρυτική διακήρυξη του νέου δημοτικού συνδυασμού.
Μάλιστα η τελική επιλογή των ατόμων αυτών θα γίνει με βάση το πλαίσιο και τις αρχές οι όποιες οριοθετήθηκαν στην τελευταία συνάντηση που όπως σας προαναφέραμε έγινε στις 18 Ιανουαρίου 2009.
Πάντως τα 21 άτομα που θα υπογράφουν τελικά το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της ΑΚΕΠ θα προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα του Ηρακλείου και μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα έχουν καμία προηγούμενη ανάμειξη με την τοπική πολιτική σκηνή.