ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ-ΠΟΛΗ"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής; "Η ίδρυση της παράταξης "Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη" δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα της στασιμότητας, της παρακμής και του πολιτικού αδιεξόδου που ταλάνιζαν την πόλη του Ηρακλείου, Ήταν ταυτόχρονα και έκφραση μιας καινούργιας ανάγκης, πρόδηλης πλέον σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, τόσο στην κεντρική όσο και στην αυτοδιοικητική σκηνή, για ένα διαφορετικό ήθος και ύφος άσκησης της πολιτικής με συγκεκριμένες αρχές, την ουσιαστική ανανέωση με ποιοτικά και όχι απλά με ηλικιακά χαρακτηριστικά, την τοπική διακυβερνητική πρόταση με κέντρο τον πολίτη, την έμφαση στην οικολογία και το περιβάλλον, την αναζήτηση της καινοτομίας και των πραγματικών εναλλακτικών λύσεων στην επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του δημότη.

Η παράταξη μας, αν και πολεμήθηκε από το γκρίζο πολιτικό κατεστημένο, όχι μόνο κατόρθωσε να επιβιώσει, αλλά πλέον έχει αποκτήσει ρίζες στην τοπική κοινωνία και προβάλει ως η μόνη αξιόλογη εναλλακτική λύση που μπορεί να αναλάβει της τύχες του Δήμου. Η σημερινή Δημοτική Αρχή -. ανεξαρτήτως προσωπικών επιλογών στελεχών της, που αποβλέπουν στην πολιτική της επιβίωση- έχει απογοητεύσει ακόμα και της φανατικότερους οπαδούς της. Απογοήτευση μας προκαλούν και όσοι με την πολιτική τους στάση "στηρίζουν" τέτοιες επιλογές, είτε αναπολώντας τα μεγαλεία του παρελθόντος, ή αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μέλλοντος, ή προσπαθώντας να ανασυντεθούν ψάχνοντας για ευκαιριακές συμμαχίες προσκολλημένοι σε ένα παλαιοκομματικό ιδεολογικό τέλμα. Η παράταξη "Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη" έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για το Ηράκλειο και διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό, αποτελούμενο από νέους και έμπειρους ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες, που μπορούν να υλοποιήσουν της στόχους της παράταξης και να συνδιαμορφώσουν μαζί με της συμπολίτες της ένα διαφορετικό αύριο για το Δήμο.
Η παράταξη μας δεν έχει στεγανά. Είμαστε πολιτικά μια προοδευτική παράταξη με συγκεκριμένες αρχές λειτουργίας και δράσης, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πολίτη, από οποιοδήποτε ιδεολογικό χώρο, να ενώσει τη φωνή του μαζί μας αν συμφωνεί με της προγραμματικές μας διακηρύξεις. Είναι ιδιαίτερη, ωστόσο, η χαρά και η ικανοποίηση που αισθανόμαστε όταν στελέχη του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου δηλώνουν τη συμπόρευσή τους μαζί μας.

Έχει ξεχωριστή σημασία, επομένως, για εμάς η ανακοίνωση της συνεργασίας μας με το Γιώργο Αποστολόπουλο, ένα νέο άνθρωπο, καταξιωμένο στο δικηγορικό χώρο και με μεγάλη και διακριτή ^πορεία στο χώρο του ΠΑΣΟ.Κ. Από τις γραμμές της Νεολαίας του Κινήματος, στην οποία αποτέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μέχρι την πρόσφατη εκλογική μάχη που έδωσε ως υποψήφιος Γραμματέας Νομαρχιακής επιτροπής βορείων Προαστίων, ο Γιώργος διακρίνεται πάντα για το ήθος, τη μετριοπάθεια των απόψεων, τη συναινετική διάθεση και την ψυχραιμία, ακόμη και με τους πιο "σκληρούς" συνομιλητές, την προσπάθεια σύνθεσης των απόψεων και, κυρίως, την εντιμότητα. Η πολιτική και φυσική παρουσία του στην παράταξη μας αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας ήθους και ποιότητας για εμάς και για τα κοινά της πόλης της. Τον καλωσορίζουμε κοντά μας και είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μάχη που δίνουμε για μια πόλη σύγχρονη, φιλική, ανθρώπινη, που θα διοικείται με γνώμονα τρεις άξονες της σύγχρονης, ποιοτικής διακυβέρνησης: τη διαφάνεια, τη διαβούλευση και τη συμμετοχικότητα".

Από την τοπική εφημερίδα "Χτύπος"