"ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ" ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι πολιτικές εξελίξεις στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ενάμιση χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010, καθώς παρουσιάζονται νέα σχήματα και συνεργασίες στην πόλη. Μετά, λοιπόν, την ΑΚΕΠ του κ. Παντελή Βλασσόπουλου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας, συγκροτείται ένας νέος κεντροαριστερός πόλος στην πόλη, με πρωτοστάτες τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γιώργο Βλαντή και Κυριάκο Κουτρούλη.

Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε σε αυτό το κυοφορούμενο σχήμα και άλλους νυν και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους.

Η αλήθεια είναι ότι επί αρκετούς μήνες τώρα κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια για τη μελλοντική στάση των δύο πολιτικών της Αντιπολίτευσης, η παρουσία των οποίων έχει ειδικό βάρος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο αμελητέα δεν μπορεί να Θεωρηθεί. Ας μην ξεχνάμε πως ο νυν ανεξάρτητος κ. Κουτρούλης ήταν πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" στις εκλογές του 2006 και εκτιμάται ότι εκπροσωπεί ένα κομμάτι του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Ο κ, Βλαντής είχε και αυτός επιτυχημένη παρουσία στις εκλογές του 2006, ως επικεφαλής της πρωτοεμφανιζόμενης παράταξης 'Ηράκλειο-Επόμενη Μέρα", καθώς η παράταξη του είχε πάρει ένα σημαντικό ποσοστό (8.35%), ενώ και ο ίδιος είχε εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύντομα, πάντως, θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις γύρω από αυτή τη συνεργασία που, αν τελικά εξελιχθεί σε "γάμο", θα δημιουργήσει σαφώς νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή του Ηρακλείου. Πάντως, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στο Ηράκλειο σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβριο του 2010, στην οποία θα μετέχουν αρκετές παρατάξεις (μάλλον θα είναι περισσότερες και από το 2006), που θα εκπροσωπούν όλους τους χώρους και τις τάσεις. Αν μην τι άλλο, οι δημότες του Ηρακλείου θα έχουν ευχέρεια επιλογών!

Από την εφημερίδα "Χτύπος"