ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά του δήμου μας, καθώς οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις είναι απλήρωτοι από 2 (και πάμε στον τρίτο) – 9 μήνες, και το ταμείο είναι άδειο…

Τα έργα που βλέπεται γίνονται από την νομαρχία, δε φαντάζομαι οι προμηθευτές να πληρώνονται κανονικά όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.
Επομένως, έχουμε δύο πιθανότητες που θα δικαιολογούσαν την σημερινή κατάσταση στα οικονομικά του δήμου… Ανεξέλεγκτες σπατάλες και Ανικανότητα διαχείρισης ίσως και είσπραξης των εσόδων του δήμου.

Να σας θυμίσω πως με το που ξεκίνησε η θητεία του, ο Στ. Γεωργόπουλου καταρχήν δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των τότε εργαζομένων, με αυτό τον τρόπο (έμμεση απόλυση) ο δήμος «απαλλάχθηκε» από 100 και περισσότερους υπαλλήλους, στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες κινήσεις, με αποτέλεσμα να «αποχωρήσουν» ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι από τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Τελικά όπως φαίνεται ξεκάθαρα, σήμερα, το πρόβλημα δεν ήταν οι υπεράριθμοί εργαζόμενοι όπως έλεγε, μετά την εκλογή του, ο Στ. Γεωργόπουλος.

Το πρόβλημα δεν ήταν το χάος που παρέλαβε όπως έσπευσε 1 χρόνο μετά, να εκδώσει το περίφημο φυλλάδιο με την κρεμάλα, στο οποίο μάλιστα, είχε κάνει και παραποίηση δημοσιεύματος εφημερίδας, προκειμένου να συμπεριληφθεί ο δήμος μας στους 10 πιο χρεωμένους δήμους της Ελλάδος.

Έχουν περάσει 2μίση σχεδόν χρόνια από την αποφράδα μέρα που ανέλαβε ο Στ. Γεωργόπουλος τον δήμο μας, ο οποίος κατάφερε με μηδέν έργο, να τον φαλιρίσει, και προφανώς να τον χρεώσει μέχρι το τέλος της θητείας του.

Σήμερα περίμεναν να πληρωθούν από κάποιες επιχειρήσεις του δήμου, δεν υπήρχε η απαραίτητη κινητικότητα και άρχισαν οι εργαζόμενοι να ανησυχούν, οπότε πήγαν στον Κ. Μήνα που είναι αρμόδιος των οικονομικών του δήμου, και εκείνος τους είπε:

«Έγινε λάθος με τον κωδικό και αντί τα χρήματα να σταλούν στο Ηράκλειο, εστάλησαν στο Ηράκλειο Κρήτης»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ???

Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση της διοίκησης του δήμου προς τους εργαζομένους, να θυμίσω στον Κ. Μήνα, στην κοπή της πίτας πριν από 1μιση μήνα περίπου, ο ίδιος είπε ότι από τον Φεβρουάριο όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται στην ώρα τους και χωρίς καθυστερήσεις.

Πρωταπριλιά έπρεπε να κάνετε την κοπή της πίτας Κε Γεωργόπουλε και Κε Μήνα, αν και αμφιβάλλω να υπάρχει πλέον άνθρωπος που θα βασίζεται στα λόγια σας.