...ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου χρησιμοποιεί η Επιτροπή Κατοίκων για την Αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την κοπή ενός κορμού δέντρου στο κέντρο της πόλης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γεωργόπουλος συνεχίζοντας την προσφιλή του τακτική της παράνομης κοπής δέντρων στην Πλατεία και σε γειτονιές του Δήμου μας, και θέλοντας προφανώς, να διεκδικήσει και αυτός λίγο από τη δόξα του ομολόγου του κ. Κακλαμάνη, έκανε για μια ακόμα φορά νύχτα το θαύμα του.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 8 περίπου το βράδυ πολίτες του Ηρακλείου είδαν στο πεζοδρόμιο του ΗΣΑΠ επί της Μ. Αντύπα -δίπλα από την έξοδο της επί τρίμηνο ανακαινιζόμενης και πρόσφατα πλημμυρισμένης υπόγειας διάβασης (πόσο αλήθεια κόστισε αυτό το έργο;)- έναν υπερήλικα δημότη να κόβει ένα κορμό δέντρου, ο οποίος βρίσκεται δίπλα από ένα άλλο δέντρο, που ίσως και αυτό την άλλη μέρα δεν θα υπήρχε. Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο το κόβει, αρχικά απάντησε «είμαι τρελός, ότι θέλω κάνω» και κατόπιν «ότι ψάχνει τον κρυμμένο θησαυρό»!! Στο τέλος κατέληξε ότι τον έβαλε κάποιος άλλος κύριος, ο οποίος σε πολύ λίγα λεπτά και χωρίς να ειδοποιηθεί από κανέναν βρέθηκε στο σημείο. Σε ερώτηση σχετικά με την κοπή του κορμού, ανέφερε, ότι επειδή είχε σκοντάψει, πήρε άδεια από το δήμαρχο για να το κόψει. Στη συνέχεια, και αφού ειδοποιήθηκε από τον εν λόγω κύριο, εμφανίστηκε κάποιος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι δημοτικός σύμβουλος, μετά δημοτικός υπάλληλος –στο τέλος αποδείχθηκε ότι είναι ο προσωπικός οδηγός του κ. Γεωργόπουλου- και ότι η εντολή είχε δοθεί από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Παπουτσή. Όταν τους επισημάνθηκε ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο και ρωτήθηκαν αν έχουν άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες (δασαρχείο) απάντησαν αρνητικά.

Επειδή όλα τα θαύματα στο χώρο της πλατείας -και κατά περίεργο τρόπο πάντα κοντά σε παρακείμενες καφετέριες και τις αυθαίρετες επεκτάσεις τους- γίνονται νύκτα ζητάμε από τον κ. Γεωργόπουλο και τον κ. Παπουτσή να μας απαντήσουν:

•Υπάρχει Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου ή έχει αντικατασταθεί από πολίτες που με εντολή δημάρχου «διανυκτερεύουν» και κόβουν δέντρα «που ενοχλούν»;

•Ο οδηγός του κ. Γεωργόπουλου εκτελεί και χρέη υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πρασίνου;

•Γνωρίζουν ότι η κοπή οποιουδήποτε δέντρου, έστω και αποξηραμένου, αν δεν έχει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι παράνομη;

•Γιατί ο δήμαρχος δεν έχει συναντήσει ακόμα την Επιτροπή Κατοίκων, ενώ δύο φορές έχει ζητηθεί συνάντηση μαζί του (στις 10/3 και στις 26/3), ώστε να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα της κεντρικής πλατείας του Δήμου μας;

Επίσης, ως πολίτες, διερωτόμαστε εάν καθήκον της αστυνομίας είναι να προστατεύει το δημόσιο χώρο και τα συμφέροντα των πολιτών από έκνομες δραστηριότητες ή όχι;

Ακόμη, θέλουμε να ενημερώσουμε τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο ότι το γεγονός έχει ήδη καταγγελθεί από πολίτες στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο Πεντέλης, Δασονομείο Αγίας Παρασκευής, Διεύθυνση Δασών Αττικής) για περαιτέρω ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση, ως «Επιτροπή Κατοίκων Ηρακλείου για την Αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας» για μια ακόμα φορά τονίζουμε, ότι θα μας βρίσκει αντιμέτωπους οποιαδήποτε ενέργεια υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, οποιοσδήποτε υποτιμά τη νοημοσύνη μας και καταπατά τα δικαιώματά μας».