ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ???

Είχα γράψει πριν από μερικές εβδομάδες, ότι ο Στ. Γεωργόπουλος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καλύτερη εικόνα και μάλιστα με την βοήθεια του επικοινωνιολόγου, που έχει επιστρατευτεί αρκετό καιρό τώρα και είναι άγνωστο πως αμείβεται και πόσο αλλά και από ποιόν.

Το ότι επικρατεί μια περίεργη ηρεμία στους διαδρόμους του δημαρχείου, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει ο Στ. Γεωργόπουλος, το ότι δεν διαρρέουν κακώς κείμενα από την δημοτική ομάδα και από τους κοντινούς του δημάρχου, σημαίνει ότι υπάρχει καλύτερη και μεθοδικότερη λειτουργία, η οποία αποσκοπεί αποκλειστικά στην εικόνα και μόνο που θα παρουσιάσει ο Γεωργόπουλος μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2010.

Ήδη ο Σταύρος έχει ξεκινήσει έναν υπόγειο προεκλογικό αγώνα, προσπαθώντας να ανατρέψει τις κακές εντυπώσεις των δημοτών στο πρόσωπο του.
Είναι προφανές ότι ο Γεωργόπουλος παρόλο που δεν έχει κάνει τίποτα για το Ηράκλειο τα 3 χρόνια που διοικεί τον δήμο, δεν έχει εγκαταλείψει το σενάριο να επανεκλεγεί, υπολογίζοντας στην παγωμένη κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, την δυσκολία των ενδιαφερόμενων για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου, να βρουν λύση που θα τους δώσει την ελπίδα να επιστρέψει ο δήμος στους πράσινους.

Ο Γεωργόπουλος καλά το βλέπει το πρόβλημα της πράσινης παράταξης, αλλά έχει υποτιμήσει την κίνηση του Π. Βλασσόπουλου με το ΑΚΕΠ, που αποτελεί πλέον μια εναλλακτική και ενδιαφέρουσα παράταξη για το Ηράκλειο, εφόσον τηρηθούν μέχρι τις εκλογές κάποιες προϋποθέσεις.

Είναι γεγονός ότι και ο Μπάμπαλος λειτουργεί διακριτικά σε ότι αφορά την παρουσία του ως «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» καθώς περιμένει με την σειρά του, το ενδεχόμενο χρίσμα από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η παράταξη του Μπάμπαλου θα «κατέβει» στις επόμενες δημοτικές εκλογές όπως στις προηγούμενες, διότι αν αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ να του δώσει το χρίσμα, τότε φαντάζομαι ότι θα είναι επικεφαλής με την «Δημοκρατική Συνεργασία».

Ακόμα δεν γνωρίζει κανείς ποιος θα είναι ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» με τα σημερινά δεδομένα, καθώς ο Γ. Μαστοράκος δεν αναφέρει ξεκάθαρα, αν θα είναι εκείνος ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη, αλλά παραμένει επικεφαλής.
Αναρωτιέμαι μια και το ΠΑΣΟΚ θέλει να περάσει τον παράδοξο όρο «συμμετοχική δημοκρατία» γιατί δεν απευθύνεται στους ψηφοφόρους του στο Ηρακλείου, οι οποίοι θα επιλέξουν πιο θα επιθυμούσαν για επικεφαλή του ψηφοδελτίου που θα υποστηρίζεται από το κόμμα.

Και ο Μαστοράκος και ο Μπάμπαλος, λειτουργούν «υπογείως» μέχρι να πετύχει ο καθένας από την μεριά του το επιθυμητό, ανεξάρτητα αν αυτό θα αποδειχθεί ωφέλιμο για την παράταξη και το κόμμα στο οποίο ανήκουν.
Θα ήμουν ικανοποιημένος, αν ο Μπάμπαλος έβγαινε ευθαρσώς και έλεγε, ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΠΑΣΟΚ, και ότι η παράταξη του θα διεκδικήσει τις επόμενες δημοτικές εκλογές ανεξάρτητα από το αν πάρει το χρίσμα από το κόμμα ή όχι.
Με ενοχλεί αφάνταστα το κρυφτούλι που παίζουν οι ΠΑΣΟΚ, και περισσότερο το ότι έχουν βάλει τον κόσμο τους σε αυτό.

Θεωρώ ανώφελο για το Ηράκλειο αυτό το παιχνίδι, καθώς για ακόμα μια φορά ο Γεωργόπουλος ξεκινάει από νωρίς την προεκλογική εκστρατεία του, ενώ οι άλλοι ψάχνονται για το πώς ο ένας θα φάει τον άλλον ή για το πώς θα εξασφαλίσει το καλύτερο για τον εαυτό του.

Μπορεί ο Μαστοράκος να μην σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι του είναι αδιάφορη η κεντρική πολιτική σκηνή. Το γράφω αυτό γιατί με την κατάσταση όπως έχει σήμερα στο Ηράκλειο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, ο Μαστοράκος διατηρεί τον άσσο στο μανίκι, με το να μη κάνει πίσω, με το σκεπτικό να παζαρέψει όταν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την κυβέρνηση, μια θέση σε κάποια ΔΕΚΟ, ή σε κάποιον κρατικό οργανισμό.

Έχει μέλλον αυτό το παιχνίδι που παίζεται από το 2005, νομίζω ότι θα γίνει ακόμα πιο σκληρό όταν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει της βουλευτικές εκλογές…

Υπομονή, γιατί τότε θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος…